22.12.2015.

Djed i Baka Mraz posjetili djecu u Udruzi gluhih i nagluhih

Svatko je dobio poneki dar

Djed i Baka Mraz posjetili djecu u Udruzi gluhih i nagluhih

U Udrugu gluhih i nagluhih Zagrebačke županije - Samobor iz dalekog Sjevernog pola stigli su Djed i Baka Mraz. Sa sobom su ponijeli puno poklona za dobru dječicu pa veliko veselje i dobra zabava nisu izostali. Baš kako i treba, svi su dobili ponešto na dar: čokoladu, igračku, knjigu, a roditelji i ono najljepše - veseli dječji osmijeh.

Kako se Djed i Baka Mraz ne bi kući vratili praznih ruku, dječica su im nacrtala pregršt lijepih slika, koje će ih grijati u hladnim zimskim noćima.

T.I.

 
22.12.2015.

Zelene stope u Hrvatskom nogometnom savezu

I zelene kopačke na dar

Zelene stope u Hrvatskom nogometnom savezu

Članovi udruge Zelene stope svjedoče da je Božić čudesno vrijeme. Bili smo skromni i paleći lampice na drvu želja. Jedna nam se ispunila i prije Božića.

Tko je iz Zelenih stopa poželio tu želju, teško mi je sada utvrditi. Vjerojatno je to bio netko od mlađahnih članova i Davorovih fanova. Istina je da svi mi u udruzi želimo da nam se pridruži što više ljudi koji djele mišljenje o tome da čovjek u prirodi ne bi trebao ostavljati ništa osim svojih stopa, da u prirodi nema ni nagrada ni kazni, nego nam ostaju samo posljedice. Da sve o tome zna čovjek u zlatnim kopačkama nismo slutili. Pitao nas je: pa zar nakon uklonjenih 15 000 komada još ima krntijetina u prirodi? Ima Davore, ima...

A onda je iz kutije izvadio kopačke, prigodno zelene, i uručio ih predsjedniku udruge Romeu Ibriševiću. Kaže da će nam to dobro doći u pentranju po gudurama i vrtačama, u traženju preostalih olupina, skrivenih po hrvatskim bespućima ekološke zbilje.

Kada je Davor iz vreće s darovima izvadio i loptu s potpisima svih igrača naše nogometne vrste, znali smo da je Jurica Hercigonja bio nestašan sa šibicama. Nema u udruzi djeteta koje je toliko zaluđeno nogometom.

"Muškarac nikada nije viši, nego kad klekne da bi pomogao djetetu", rekao je Abraham Lincoln. To je znao naš tajnik udruge Slobodan Kovač, koji je zahvalio Davoru na ovoj lijepoj gesti, poželio njemu i vatrenoj ekipi uspjeh na sljedećem europskom prvenstvu te zdravlje i sreću.

Naše su se želje ostvarile, a vjerujemo da će tako biti i sa svim Davorovim snovima.

Romeo Ibrišević

 

Djed i Baka Mraz posjetili djecu u Udruzi gluhih i nagluhih

Zelene stope u Hrvatskom nogometnom savezu

Arhiva 2015

2019

2018

2017

2016

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002