05.10.2015.

Osposobljavanje pripadnika postrojbi Civilne zaštite opće namjene Grada Samobora

Spremniji za moguće neprilike, nepogode i nesreće

U subotu, 3. listopada, u prostorijama DVD-a Samobor, u organizaciji Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Zagreb, Učilišta vatrogastva zaštite i spašavanja i Grada Samobora, provedeno je osposobljavanje pripadnika postrojbi Civilne zaštite opće namjene Grada Samobora.

Teorijskim dijelom programa obuhvaćene su dvije tematske cjeline - Civilna zaštita u sustavu zaštite i spašavanja te Taktika i postupci postrojbi civilne zaštite opće namjene u mjerama civilne zaštite. Praktični dio osposobljavanja proveden je u tri radne točke - izgradnja zečjih nasipa, podizanje šatorskog naselja i nošenje ozlijeđenih iz ruševina.

U praktičnom dijelu osposobljavanja sudjelovali su članovi Gradskog društva Crvenog križa i Javne vatrogasne postrojbe Grada Samobora te dobrovoljni vatrogasci.

Nakon provedenog osposobljavanja održana je smotra pripadnika postrojbe Civilne zaštite opće namjene Grada Samobora te su uručene potvrde o završenom programu.

Osposobljavanje je provedeno u sklopu Programa osposobljavanja postrojbi civilne zaštite opće namjene, koje osnivaju jedinice lokalne samouprave, koji je kao nositelj osposobljavanja i usavršavanja u sustavu civilne zaštite pripremila Državna uprava za zaštitu i spašavanje.

P.A.

 
05.10.2015.

Svetonedeljski esdepeovci obilježili Međunarodni dan starijih osoba

Podijeljeni svi pripremeljeni pokloni

Svetonedeljski esdepeovci obilježili Međunarodni dan starijih osoba

Međunarodni dan starijih osoba je proglasila Glavna skupština Ujedinjenih naroda 14. prosinca 1990. godine i od tada se obilježava diljem svijeta. Cilj je bio naglasiti važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće životne dobi. Proglašenjem Međunarodnog dana starijih osoba željelo se potaknuti države da starijim članovima osiguraju zadovoljenje njihovih potreba i omoguće im sudjelovanje u društvu u skladu s njihovim fizičkim i intelektualnim sposobnostima.

Tim su povodom u subotu, 3. listopada, članovi GO SDP Sveta Nedelja na Trgu Ante Starčevića u Svetoj Nedelji dijelili prigodne pakete voća i informativne letke osobama starije životne dobi.

Osim što su im uručili poklone, članovi GO SDP Sveta Nedelja su se sa svima i nakratko družili. Unatoč lošem vremenu, podijelili su se svi pripremljeni pokloni, na sreću i iznenađenje svih onih koji su se u tom trenutku zatekli na glavnom svetonedeljskom trgu.

T.I.

 

Osposobljavanje pripadnika postrojbi Civilne zaštite opće namjene Grada Samobora

Svetonedeljski esdepeovci obilježili Međunarodni dan starijih osoba

Arhiva 2015

2019

2018

2017

2016

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002