19.06.2015.

Predavanje i okrugli stol o samoborskim vodotocima

Zaštitimo vode da bismo ih duže imali

Predavanje i okrugli stol o samoborskim vodotocima

U četvrtak, 18. lipnja, u Gradskoj knjižnici Samobor govorilo se o upravljanju samoborskim vodotocima, a Ogranak Matice hrvatske Samobor o toj je temi organizirao predavanje i okrugli stol.

Ideju i realizaciju ovog projekta, kojem je cilj poticanje brige o samoborskim vodotocima potpisuje Željko Štahan, u suradnji s Željkom Nemecom, Ladom Lokmer i Radovanom Vugrincem. Nakon uvodnih riječi Željka Štahana, prisutnima se obratio i Natko Gaberc iz gradskog komunalnog odjela napomenuvši da je upravljanje vodotocima u isključivoj nadležnosti Hrvatskih voda kao državne institucije, za koju poslove uređenja najčešće obavlja Vodoprivreda.

Potom je kratko izlaganje imao i Boris Beraković s Građevinskog fakulteta. Beraković je govorio i o zaštiti voda te o zaštiti od voda. Spomenuo je i to da su se nekad ljudi i prirodnim branama, poput dabrovih, štitili od poplava. Danas nam u tu svrhu služe betonske brane s retencijama.

Za sam kraj, prije rasprave i pitanja, još su o stanju samoborskih vodotoka, s ekološke razine, govorili Radovan Vugrinec i Željko Štahan, a sve je bilo praćeno fotografijama pojedinih vodotoka.

D.R.

 
19.06.2015.

Svečani prijem za najusješnije učenike Osnovne škole Sveta Nedelja

Čestitke i priznanja najboljima

Svečani prijem za najusješnije učenike Osnovne škole Sveta Nedelja

19. je lipnja u gradskoj vijećnici Grada Svete Nedelje održan svečani prijem učenika Osnovne škole Sveta Nedelja koji su ove školske godine sudjelovali na državnim smotrama i natjecanjima u čak osam kategorija.

Gradonačelnik Grada Svete Nedelje Drago Prahin, zamjenici gradonačelnika Ivica Pavlić i Damir Halužan, te pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Biserka Delač svečano su dočekali i nagradili najuspješnije učenike, u pratnji mentora i ravnateljice OŠ Sveta Nedelja Anice Magdalenić.

Ovogodišnji najuspješniji učenici su:

Filip Matošin, učenik 8.d razreda sudjelovao je na državnoj smotri literarnih, dramskih i novinarskih radova Lidrano 2015. koja se održavala u Šibeniku. Nastupio u kategoriji literarnih radova. Mentorica učenika je učiteljica hrvatskog jezika Branka Krajačić.

Michael Tuk, učenik 6.b razreda PŠ Rakitje, sudjelovao je na 57. državnom natjecanju mladih tehničara koje se održavalo u Primoštenu i u kategoriji Graditeljstvo osvojio je 2. mjesto u državi. Mentorica učenika je učiteljica tehničke kulture Marjanca Hrđun.

Ivana Janjić, učenica 8.c razreda matične škole sudjelovala je na državnom natjecanju iz njemačkog jezika koje se održavalo u Brodarici i osvojila 3. mjesto u državi. Mentorica učenice je učiteljica njemačkog/engleskog jezika Maja Marčinko.

Ružica Jović, učenica 8.a PŠ Rakitje, sudjelovala je na državnom natjecanju iz hrvatskog jezika koje se održavalo u Trogiru i zauzela 7. mjesto u državi. Mentorica učenika je učiteljica hrvatskog jezika Mara Jularić.

Matej Vojvodić, učenik 5.b PŠ Rakitje, sudjelovao je na državnom natjecanju iz matematike koje se odžravalo u Šibeniku i zauzeo 11. mjesto u državi. Mentorica učenika je učiteljica matematike Petra Markanović.

Šahovska sekcija ŠŠD Žabac sudjelovala je na završnici državnog natjecanja školskih sportskih društava osnovnih škola koje se održavalo u Vukovini i zauzela 1. mjesto u državi. Na natjecanju su sudjelovali učenici osmih razreda Jakov Cigrovski, Luka Kenda, Viktor Leskovar, te učenici petih razreda David Galoić i Filip Horvatić. Za natjecanje je ekipu pripremao Igor Ševo, a mentor učenika na natjecanju bila je prof. Ivana Rodić.

Malonogometna ekipa ŠŠD Žabac sudjelovala je na državnom natjecanju u futsalu za dječake 5. i 6. razreda u Vinkovcima i zauzela 1. mjesto u državi. Malonogometnu ekipu čine Mateo Jankavić, Andrej Lovreček, Luka Grofelnik, Jakov Škeva, Patrick Kenda, Lovro Petravić, Ivan Bešlić, Matej Josipović, Ivan Zeman i Stjepan Vincetić. Mentor ekipe je učitelj tjelesne i zdravstvene kulture Matija Vuzem.

Atletska ekipa ŠŠD Žabac sudjelovala je na državnom natjecanju u atletici za učenike 5. i 6. razreda koje se održavalo u Vinkovcima i zauzela 3. mjesto u državi. Ekipu čine Borna Kedmenec, David Vrčković, Lucijan Avdić, Dominik Lorković, Bruno Galić, Marko Svećnjak, Lovro Meštrović, Fran Kufrin, Dino Vlašić, Fran Sokolić, Matej Ječić, Tomislav Jakopec i Filip Maksić. Mentor ekipe je učitelj tjelesne i zdravstvene kulture Zoran Lipić.

Gradonačelnik Drago Prahin čestitao je svim nagrađenima, kao i njihovim mentorima, te im poželio mnogo uspjeha u daljnjem radu i školovanju, a pritom im je uručio i zaslužene nagrade. Druženje s najuspješnijim učenicima i njihovim mentorima nastavljeno je u neformalnom tonu.

A.B.B.

 
19.06.2015.

Najljepše uređene okućnice Grada Svete Nedelje u 2015.

Marica Mostovac živi u malom raju

Svečana dodjela priznanja i nagrada za najljepše uređene okućnice u 2015. na području Grada Svete Nedelje održana je u sklopu programa proslave Dana grada Svete Nedelje. Turistička zajednica grada Svete Nedelje i ove je godine organizirala u svibnju natječaj za izbor najuređenije okućnice Grada Svete Nedelje u 2015. godini.

Prema zaprimljenim prijavama tročlana ocjenjivačka komisija (Ivana Petravić iz tvrtke Svenkom, Renata Vlahović i Monika Golubić iz Turističke zajednice grada Svete Nedelje) je 25. i 26. svibnja obišla teren te ocijenila prijavljene kandidate.

Nagrade i priznanja dobitnicima uručili su zamjenici gradonačelnika Damir Halužan i Ivica Pavlić u subotu, 30. svibnja, u sklopu programa proslave Dana grada Svete Nedelje na glavnom gradskom trgu.

Rezultati

Najljepše uređene okućnice Grada Svete Nedelje u 2015. godini:

1. mjesto: MARICA MOSTOVAC – Brezje (priznanje, knjiga i poklon bon u vrijednosti 1.000 kn)

2. mjesto: SONJA KURPES – Novaki (priznanje, knjiga i poklon bon u vrijednosti od 700 kn)

3. mjesto: BARICA RADOŠEVIĆ - Sveta Nedelja (priznanje, knjiga i poklon bon u vrijednosti 400 kn)

Zahvalnice i prigodan dar za sudjelovanje u akciji dodijeljene su Blanki Klemar Prša iz Novaka, Josipi Regvat iz Orešja, Zori Špehar iz Kerestinca, Snježani Čitarović iz Bestovja, Antunu Habdeliću iz Novaka, Željku Širanoviću iz Novaka, Miji Jurinu iz Novaka i Darku Prahinu iz Kerestinca.

Turistička zajednica grada Svete Nedelje zahvaljuje svima koji uređenjem svojih okućnica pridonose da naš Grad čine još ljepšim, uređenijim i ugodnijim za život.

S.S.

 

Predavanje i okrugli stol o samoborskim vodotocima

Svečani prijem za najusješnije učenike Osnovne škole Sveta Nedelja

Najljepše uređene okućnice Grada Svete Nedelje u 2015.

Arhiva 2015

2019

2018

2017

2016

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002