21.10.2015.

Obilježena 40. obljetnica rada Kluba starijih osoba Samobora

Još se more zapopevat i zaplesat!

Obilježena 40. obljetnica rada Kluba starijih osoba Samobora

U ponedjeljak, 19. listopada, u velikoj dvorani Udruge umirovljenika održano je svečano druženje članova Kluba starijih osoba Samobor, u povodu 40. obljetnice rada kluba. Prigodnoj svečanosti prisustvovali su i gosti: Juro Horvat, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Samobora, Alojz Gross, predsjednik Udruge umirovljenika Samobor, njegova tajnica Ljiljana Drešar, te Vlatka Horvat, predsjednica Sindikata umirovljenika Hrvatske, podružnica Samobor. Posebna gošća večeri bila je Ranka Novosel, počasna predsjednica Matice hrvatske - ogranak Samobor, koja se kao nekadašnja članica kluba obratila prisutnima spontanim govorom, koji je pozdravljen oduševljenim pljeskom.

Ona je ujedno i lektorica monografije, koju je klub izdao u povodu 40. obljetnice rada.

Zatim su slijedili pozdravni govori ostalih počasnih gostiju. Svaki član kluba i prisutni gosti dobili su na dar monografiju.

Slavljenički ugođaj upotpunio je nastup Vokalnog ansambla Angeluš iz Samobora, čije članice su svojim prekrasnim glasovima održale mali koncert, a članice kluba čitale su pjesme posvećene klubu. Nakon uvodnog programa slijedio je domjenak, a zatim zajedničko druženje uz muziku i ples. U pauzi između plesa Angelušice su zajedno s Rankom Novosel zapjevale naše stare poznate popevke.

Vrijedno je spomenuti da se druženje u Klubu starijih osoba održava jednom tjedno uz druženje, pjevanje, razna predavanja od stručnog osoblja namijenjena ljudima treće dobi, a jednom mjesečno održava se zabava uz muziku i ples. Članovi kluba dolaze ne samo iz Samobora, nego iz čitave okolice Samobora pa čak i iz Svete Nedelje. To je jedini Klub starijih osoba na samoborskom području. Nalazi se u istoj zgradi gdje je i Udruga umirovljenika Samobor, tj. u Komparevoj 5.

Marija Majstorović

 
21.10.2015.

Uspješno provedena humanitarna akcija OŠ Bogumila Tonija

Dobri su k'o kruh!

U povodu Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, OŠ Bogumila Tonija organizirala je, u suradnji s Caritasom koji djeluje pri župi sv. Anastazije, humanitarnu akciju pod geslom "Dobar kao kruh". Akciju su pokrenuli i realizirali vjeroučitelji u suradnji sa svim djelatnicima škole. Učenici i roditelji u velikom broju odazvali su se akciji te smo prikupili veću količinu namirnica, koje će djelatnici Caritasa podijeliti našim sugrađanima u potrebi.

Organizatori zahvaljuju svima koji su podržali akciju te svojim nesebičnim darivanjem i otvorenim srcem učinili nekoga sretnijim.

I.G.

 

Obilježena 40. obljetnica rada Kluba starijih osoba Samobora

Uspješno provedena humanitarna akcija OŠ Bogumila Tonija

Arhiva 2015

2019

2018

2017

2016

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002