13.02.2015.

Od petka do nedjelje Samobor, uz posebnu prometnu regulaciju, opet diše fašnički!

Ludilo za sve, pa i one "u civilu"!

Od petka do nedjelje Samobor, uz posebnu prometnu regulaciju, opet diše fašnički!

Sve je spremno i za drugi vikend-program 189. Samoborskog fašnika. Od petka do nedjelje Fašnička Republika spremna je primiti nove posjetitelje, kako maskirane tako i one "u civilu", za koje je pripremljen čitav niz zabavnih aktivnosti u centru Samobora.

Program u petak počinje od 18 sati, kada na Trg fašničke republike dolaze gostujuće fašničke grupe Krnjeval iz Brista, KG Makarska rivijera, Župa Dubrovačka, Ston i slovenska Dobova. Predstavit će se i maskirani učenici samoborskih srednjih škola te Prapodravci iz Koprivnice, a nakon kvalifikacijskog izbora za najbolje maske u 19:30, slijedi nastup KUD-a Oštrc te grupe Shooters. U fašničkom šatoru u petak navečer nastupaju grupe Strings i Neki novi klinci.

Na Valentinovo Samoborski fašnik počinje u subotu u 10 sati uz nastupe maskiranih dječjih grupa, a bit će održana i tradicionalna fašnička orijentacijska utrka Srakotrk, na kojoj će 300 mališana tražiti kontrolne točke diljem Fašničke Republike. Poslijepodnevni program u subotu u 12 sati otvaraju mjesni odbori u svojim taborima u Livadićevoj ulici, dok će na središnjoj pozornici nastupiti Klaun Ludek, Babina špajza i Bailatino, te od 18:30 gostujuće fašničke grupe: Župa Dubovačka, Črni maček iz Ludbrega i Pehinarska gospoda iz Pehlina. Nakon izbora maski svi posjetitelji Samoborskog fašnika moći će se prebaciti u valentinovsko raspoloženje pod maskama uz nastup popularnih Frajli u 20 sati, dok ih u fašničkom šatoru čekaju Marijan Ban i Diktatori te Kocka šećera.

Jutarnji program u nedjelju, 15. veljače, tradicionalno otvaraju povorke i nastupi maskiranih školaraca od 11 sati, dok je popodnevni dio, od 15 sati, u znaku alegorijskih kola i satiričnih nastupa samoborskih mjesnih odbora. Uvod u večernji dio programa bit će nastup Tamburaškog sastava Od sumraka do zore, a nakon izbora maski od 20 sati nastupaju Flat band i Rockfeleri.

Također, 20-ak samoborskih ugostitelja pripremilo je i svoju fašničku ponudu, a u vikend dane fašnički program se održava i na Trgu Matice hrvatske, gdje su predviđene predstave za najmlađe i pričaonica Špelunkica, a u fašničkom šatoru plesna zezaonica za djecu i roditelje, dok su u Livadićevoj ulici smješteni tabori mjesnih odbora.

Ulaz na sve programe je slobodan, parkiranje u Samoboru je u vrijeme odvijanja fašničkih programa besplatno, a osigurana je i besplatna noćna linija u noći sa subote na nedjelju u 2:30 i u 4 sata s Autobusnog kolodvora u Samoboru do Autobusnog kolodvora u Zagrebu.

M.Š.

Posebna prometna regulacija

S nastavkom fašničkog programa u Samobor se vraća na snagu i posebna regulacija prometa. Danas će od 17 do 23 sata za promet biti zatvoreni Trg kralja Tomislava, Livadićeva, Perkovčeva od križanja s Langovom do središnjeg trga, početak Ulice svete Ane do Ulice Franza Liszta i početak Šmidhenova do Obrtničke ulice. Zatvoren će biti i promet Kleščićevom do 23 sata i Milakovićevom od 17 do 20 sati.

Promet centrom Samobora na isti način će biti ograničen i u subotu s time da će za promet biti zatvorena i Perkovčeva do fašničkih vrata i to od 9:30 sati do ponoći. Dodatno će u subotu biti zatvorene i ulice kroz koje će prolaziti maskirane povorke, od 9:30 do 14 sati i to Mlinska od Perkovčeve do Ivanščakove, Zagrebačka od Žumberačke do Perkovčeve, Ulica Ferka Ivanščaka, Perkovčeva od Ulice Grič do Zagrebačke te Kompareova ulica.

Na fašničku nedjelju posebna prometna regulacija počinje od 10 sati i traje do 23 sata za Trg kralja Tomislava, Livadićevu, Perkovčevu od Langove od Trga, početak Ulice svete Ane, Jurjevsku, Šmidhenovu od Trga do Obrtničke i Kleščićevu. Od 10 do 12:30 sati zbog prolaska dječje povorke zatvoreni će biti dijelovi Perkovčeve ulice, Svetonedeljske, Dalmatinske, Josipa Vanjeka, Božidara Adžije, Grigora Viteza i Ulice Grič. Od 10 do 18 sati u fašničke nedjelje za promet će zatvorene biti i Perkovčeva od Trga do Ulice Grič, Langova od Perkovčeve do Ulice Giznik, Zagrebačka od Žumberačke ulice do Perkovčeve, Mlinska od Perkovčeve do Ivanščakove i Ulica Ferka Ivanščaka. Također, od 10 do 20 sati zatvorena će biti i Milakovićeva ulica, a od 10 do 14:30 zatvorena će biti Kompareova ulica te od 17 do 20 sati Mlinska od Perkovčeve do Ulice Ferka Ivanščaka.

Što se tiče prometne regulacije za subotu i nedjelju, mole se trgovci i ugostitelji u zoni posebne regulacije prometa da dostavu organiziraju do 9 sati kako kasnije ne bi dolazilo do teškoća.

 

Od petka do nedjelje Samobor, uz posebnu prometnu regulaciju, opet diše fašnički!

Arhiva 2015

2019

2018

2017

2016

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002