14.05.2015.

Na Građanskom utorku predstavljen rad Centra dr. Grigori Grabovoi u Zagrebu

Spoj znanstvenog i duhovnog

Na Građanskom utorku predstavljen rad Centra dr. Grigori Grabovoi u Zagrebu

Centar dr. Grigori Grabovoi u Zagrebu djeluje kroz Udrugu Norma, koja promiče povećanje kvalitete života temeljem učenja znanstvenika, doktora matematičkih i fizikalnih znanosti dr. Grabovoija, porijeklom Kazahstanca.

O njegovom radu i učenju govorila je u utorak, 12. svibnja, u sklopu Građanskog utorka koji organizira POU Samobor, voditeljica centra Žarka Plenča.

Dr. Grabovoi, uz bavljenje vidovnjaštvom i iscjeliteljstvom, svoj rad temelji na spoju znanstvenog i duhovnog za harmoničan razvoj čovjeka, korištenjem različitih elemenata upravljanja na razini duše, duha, svijesti i fizičkog tijela. On smatra da čovjek svojom sviješću može predvidjeti buduće događaje i njima upravljati te tako postati gospodar svoje sudbine. Upravo koncentracijom svijesti i pozitivnim mišljenjem svatko od nas može prekinuti negativnosti koje nas svakodnevno okružuju u životu, rasteretiti se i razvijati skladno.

M.K.

 
14.05.2015.

Podjela diploma za zvanje vatrogasac

Kontinuirano osposobljavanje i pomlađivanje

Vatrogasna zajednica grada Samobora na prigodnoj svečanosti, koja je održana 22. travnja u Bobovici, organizirala je podjelu diploma o stjecanju zvanja vatrogasac za polaznike koji su uspješno završili osposobljavanje.

Osposobljavanje je započelo 12. siječnja 2015. godine, ukupno je trajalo 74 nastavna sata, od kojih su 34 sata bila teorijska nastava, a 40 sati praktične vježbe.

Za osposobljavanje je ukupno prijavljeno 103 kandidata. Pravo pristupa na usmeni ispit imalo je 94 kandidata. Usmeni ispit uspješno je položilo 80 kandidata. Teorijska nastava održana je u vatrogasnom domu DVD-a Bobovica, a praktične vježbe jednim dijelom u Bobovici, a većim dijelom u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Samobora u Vatrogasnom domu Samobor. Teorijsku nastavu i praktične vježbe provodili su predavači: Dubravko Golubić, Nevenko Barković, Željko Vitko, Ivica Rešetar i Mladen Žitković.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Samobora Mladen Žitković je polaznicima osposobljavanja, sada mladim vatrogascima, čestitao na trudu i zalaganju koje su pokazali tokom osposobljavanja, sa željom da stečena znanja na osposobljavanju primijene na vatrogasnim intervencijama, pomažući ljudima u nevolji, što je i bit vatrogasnog poziva.

Predsjednik Vatrogasne zajednice grada Samobora Željko Koščica u svom pozdravnom govoru istaknuo je važnost kontinuiranog osposobljavanja i pomlađivanja u vatrogasnoj organizaciji, bez koje nema njezine opstojnosti.

Na kraju svečanosti mladim vatrogascima diplome je podijelio pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Samobora Hrvoje Frankić, koji je izrazio zadovoljstvo što je ovoliki broj mladih ljudi sudjelovao u osposobljavanju i uspješno ga završio.

M.Ž.

 

Na Građanskom utorku predstavljen rad Centra dr. Grigori Grabovoi u Zagrebu

Podjela diploma za zvanje vatrogasac

Arhiva 2015

2019

2018

2017

2016

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002