18.04.2015.

Proljetni sajam u OŠ Mihaela Šiloboda u Sv. Martinu pod Okićem

Pokazali što znaju, mogu i vole

Nekoliko stotina djece i brojne roditelje okupio je 18. travnja već tradicionalni Proljetni sajam u OŠ Mihaela Šiloboda u Sv. Martinu pod Okićem. Uz školu, suorganizator sajma bio je waldorfski Dječji vrtić Neven iz Samobora.

Nažalost, zbog kiše se sajam morao održati u unutarnjim prostorima škole, no u sportskoj dvorani, učionicama i na hodnicima škole bilo je dovoljno prostora za brojne izložbene štandove, radionice, zabavu i druženje. Na štandovima su se, uz degustaciju, nudili autohtoni proizvodi, slastice i druge delicije, razmjenjivale su se i prodavale sadnice, igračke i razne praktične rukotvorine.

Waldorfski vrtić nudio je na prodaju prekrasno ilustriranu vrtićku kuharicu s mnoštvom izuzetnih recepata za spravljanje finih i zdravih jela, koja su se mogla i kušati po pristupačnim cijenama, a na radionici su se isprobavali recepti. Posebno interesantna bila je radionica tkanja za djecu, a svi zajedno uživali su u glazbenim radionicama i razgledavali panoe s interesantnim temama, koje su pripremili učenici. Pridružili su im se i pokazali veliki interes i odrasli, posebno roditelji, koji tek upisuju djecu u vrtić ili školu.

D.K.

 
18.04.2015.

Bogumilac udomaćio goste iz Vojvodine

Upoznali ih sa Samoborom

Bogumilac udomaćio goste iz Vojvodine

OŠ Bogumila Tonija, Ured uprave Zagrebačke županije i Hrvatska udruga učeničkog zadrugarstva organizirali su od 17. do 19. travnja posjet nastavnika i učenika OŠ Matija Gubec iz Vojvodine. Gosti su stigli u pratnji Darinke Balen, tajnice Podružnice učeničkih zadruga Zagrebačke županije.

Ta je škola bila domaćin učenika i nastavnika koji sudjeluju u radu školskih zadruga iz cijele Zagrebačke županije ove školske godine u listopadu. Goste je ispred domaćina pozdravila ravnateljica Milena Kolarec. Kako je za posjetitelje organiziran bogat program, nakon doručka su obišli brusionicu kristala Tuk Samobor, a nakon ručka rudnik u Rudama, Samoborski muzej te, uz vodstvo, znamenitosti našega grada.

Uzbudljiv trenutak slijedio je u večernjim satima u školi, kada su se susreli učenici domaćini i gosti, jer neki su se već poznavali od prošlog susreta.

S.S.

 

Proljetni sajam u OŠ Mihaela Šiloboda u Sv. Martinu pod Okićem

Bogumilac udomaćio goste iz Vojvodine

Arhiva 2015

2019

2018

2017

2016

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002