25.09.2015.

U Muzeju suvremene umjetnosti predstavljena je akcija "Očistimo hrvatsku od olupina - Powered by Renault" i Udruge Zelene stope

Zadržimo šume nepokorenima!

U Muzeju suvremene umjetnosti predstavljena je akcija

Od 24. rujna do 22. studenog 2015. u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu postavljena je izložba Nepokorena šuma i Radovan Ivšić, u kojoj je jedan od partnera i izlagača tvrtka Renault Nissan Hrvatska i Udruga Zelene stope, a predstavljena je njihova dugogodišnja akcija "Očistimo Hrvatsku od olupina - Powered by Renault".

Izložba Nepokorena šuma posvećena je zapravo Radovanu Ivšiću, istaknutom hrvatskom nadrealističkom pjesniku i dramskom piscu, koji tematizira šumu kao višeslojni i višeznačni prostor prepun dojmljivih misaonih i vizualnih poruka. Izložba prezentira i etnografsku, prirodoslovnu i knjižnu građu, prateći na taj način koncept ispreplitanja stvarne, prirodne i imaginarne šume.

Tvrtka Renault Nissan Hrvatska našla je svoje prirodno mjesto na toj izložbi zahvaljujući akciji "Očistimo Hrvatsku od olupina - Powered by Renault" i Romeu Ibriševiću iz Udruge Zelene stope, koji već 12 godina neumorno zajedno nastoje zadržati hrvatske šume "nepokorenima", izvlačeći iz njih diljem Hrvatske odbačene auto olupine. Tako je u sklopu izložbe, na platou ispred MSU-a u Zagrebu izložena nekolicina fotografija nekih od najupečatljivijih scena olupina u prirodi ili trenutaka njihova izvlačenja, a do 28. rujna bit će izložen i Renault Kadjar, automobil od milja zvan Zelenko, kojim Romeo odlazi u potragu za izgubljenim autima.

S.S.

 
25.09.2015.

Jumicar - preventivni odgoj djece u cestovnom prometu

Još malo pa "vozačka" u ruku!

Grad Samobor podržao je program preventivnog odgoja djece u cestovnom prometu Jumicar koji se provodi u samoborskim osnovnim školama. Svoje prave vozačke dozvole prvi su danas zaslužili učenici 2. razreda OŠ Samobor i OŠ Rude.

U listopadu će se održati još dvije edukacije, za učenike OŠ Bogumila Tonija i OŠ Mihaela Šiloboda 1. listopada i učenike OŠ Milana Langa 19. listopada.

Učenici su pokazali zavidno poznavanje prometnih znakova i pravila ponašanja u prometu tijekom edukacije koju je nadgledao, njihovim riječima, "pravi pravcati" policajac.

Tijekom predavanja učenici su upozoreni na opasnosti koje u prometu vrebaju zbog neodgovornosti vozača, ali i njihove nesmotrenosti.

Svi su se složili kako gotovo svakodnevno uočavaju vozače koji tijekom vožnje koriste mobitele, nisu vezani, prebrzo voze i rade ostale radnje koje ih ometaju u upravljanju vozilom. Zbog toga je izuzetno bitno da oni od malih nogu nauče kako je važno pravilno prelaziti cestu, poštivati semafore i ostale znakove, promatrati situaciju u prometu i uočavati moguće opasnosti, koje su posljedice pogrešnog uključivanja u promet i neodgovorne vožnje biciklom.

Na kraju edukacije svaki učenik će dobiti diplomu i vozačku dozvolu.

Program financira Grad Samobor u sklopu Programa izvannastavnih aktivnosti učenika osnovnih škola. Program podržavaju Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Agencija za odgoj i obrazovanje, Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Zagrebačke županije, Gradski ured za obrazovanje kulturu i sport Grada Zagreba i Crveni križ Grada Zagreba.

P.A.

 

U Muzeju suvremene umjetnosti predstavljena je akcija "Očistimo hrvatsku od olupina - Powered by Renault" i Udruge Zelene stope

Jumicar - preventivni odgoj djece u cestovnom prometu

Arhiva 2015

2019

2018

2017

2016

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002