31.10.2015.

Privremena regulacija prometa za blagdan Svih svetih

Do Samoborskog groblja okolnim ulicama

Privremena regulacija prometa za blagdan Svih svetih

U nedjelju, 1. studenog, na blagdan Svih svetih, na snazi će biti privremena regulacija prometa u vremenu od 8:00 do 19:00 sati.

Ulica Svete Ane od raskrižja s Trgom kralja Tomislava do raskrižja s Ulicom Franza Liszta bit će zatvorena za sav promet.

Uspostavom privremene regulacije prometa, sljedeće ulice bit će jednosmjerne: Josipa Herovića, Milana Bogdanovića, Ivana Hoića, Jurja Kocijanića, Alojzija Stepinca, Vjekoslava Noršića, Lešće, Trnska i Franza Liszta.

Mole se građani da se pridržavaju privremene regulacije prometa.

P.A.

 
31.10.2015.

Youth Watch projekt Udruge za održivi razvoj Pozitiva Samobor na Trgu kralja Tomislava

Preporuke za bolji položaj mladih u Samoboru

Na Trgu kralja Tomislava u Samoboru, u petak, 30. listopada, u okviru ERASMUS+ projekta proveden je i Youth Watch Udruge za održivi razvoj Pozitiva Samobor.

Mladi iz 4 zemlje: Hrvatske, Italije, Rumunjske i Francuske, koji u Samoboru provode 8 dana proučavajući lokalne politike i aktivnosti za mlade, na glavnom samoborskom trgu pisali su svoje preporuke na veliko platno. Na platnu postavljenom na Trgu mogli su svi građani, posebice mladi, vidjeti što je međunarodna grupa mladih uočila kao ključne točke za poboljšanje položaja mladih u Samoboru.

Nakon pisanja preporuka na platno, mladi su ih uručili predstavnicima Grada Samobora, koji je i partner u ovom projektu. Naime, tijekom ovotjednih aktivnosti sudionici su održali zajedničke sastanke s donositeljima odluka te posjetili Hrvatski sabor, kako bi kroz zajedničke diskusije mogli donijeti preporuke.

S.S.

 
31.10.2015.

Grad Samobor podupire kupnju drva za ogrjev i angažiranje pomoćnika u nastavi

Pomoć onima kojima je najpotrebnija

Grad Samobor podupire kupnju drva za ogrjev i angažiranje pomoćnika u nastavi

I ove godine Grad Samobor financijskom potporom za nabavku drva za ogrjev pomoći će građanima koji su socijalno najugroženiji.

Pravo na potporu u iznosu od 950 kuna ostvaruje 115 građana koji su korisnici zajamčene minimalne naknade, a to pravo ostvaruju pri Centru za socijalnu skrb Samobor.

Grad Samobor i drugim mjerama pomaže potrebitim građanima. Tako je upravo u tijeku isplata pomoći za nabavku udžbenika, koja će iduće godine biti znatno veća.

Pri kraju je i natječaj za dodjelu gradskih stipendija, a ove godine povećat će se broj stipendija po kriteriju socijalnog statusa, kako bi što veći broj učenika i studenata dobio potrebnu podršku u školovanju.

Građanima se pomaže i isplatom jednokratnih naknada, sufinanciranjem pogrebnih troškova, financiranjem pučke kuhinje, troškova prijevoza, sufinanciranjem maturalnog putovanja i škole u prirodi te ljetovanja za učenike slabijeg imovinskog statusa.

Svake godine uoči Božića daruju se djeca iz obitelji slabijeg imovinskog statusa te štićenici udruga koje brinu o djeci bez roditeljske skrbi.

Osim toga, za provedbu projekta "Vjetar u leđa", kojim će se financirati pomoćnici u nastavi, Gradu Samoboru odobrena su sredstva u iznosu od 1.172.925 kn, od čega će EU financirati čak 90%, odnosno 1.055.633 kn.

Ovim projektom, umjesto dosadašnjih 11 pomoćnika, koliko ih je bilo angažirano u prošloj školskoj godini, omogućilo se angažiranje 20 pomoćnika u nastavi za rad s ukupno 22 djece u četiri osnovne škole – OŠ Bogumila Tonija, OŠ Samobor, OŠ Milana Langa te OŠ Mihaela Šiloboda.

P.A.

 

Privremena regulacija prometa za blagdan Svih svetih

Youth Watch projekt Udruge za održivi razvoj Pozitiva Samobor na Trgu kralja Tomislava

Grad Samobor podupire kupnju drva za ogrjev i angažiranje pomoćnika u nastavi

Arhiva 2015

2019

2018

2017

2016

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002