23.10.2015.

67. godišnjica rada Centra za odgoj i obrazovanje Lug

Korak ka jačem povezivanju s lokalnom zajednicom

Sjajnom predstavom koju su u petak, 23. listopada, pripremili štićenici Centra za odgoj i obrazovanje u Lugu, naravno, uz pomoć svojih odgajatelja, započela je proslava 67. obljetnice rada ove ustanove, koja pomaže mladima s teškoćama u razvoju i poremećajima u ponašanju te odraslim osobama s invaliditetom. Svi zajedno zaista su zavrijedili da najprije njima posvetimo prve retke i čestitke za ono što su pokazali. Potvrdili su to i brojni gosti i uzvanici, nagradivši ih velikim pljeskom i zasluženim "bravom", uključujući se pjesmom u program. Njihova izvedba čuvenog mjuzikla Jalta, Jalta, koju su najprije odigrali, oduševila je prisutne i zbilja je zaslužila da izađe iz male podrumske dvorane u Lugu i osvoji širu publiku, ponajprije samoborske školarce, ali i odrasle Samoborce. Nakon probranog izbora recitacija i pjesama uz gitaru, folkloraši iz Luga izveli su za kraj Samoborske plesove, a potom su se domaćini i gosti nastavili družiti, uz obilazak dvorca i prostorija u kojima borave i na prigodnom domjenku.

Goste i uzvanike prije početka predstave pozdravili su ravnatelj Centra Lug Goran Radovanović, zamjenica ministrice socijalne politike i mladih Maja Sporiš, koja je bila u pratnji pomoćnice ministrice za financije Mihaele Matokanović Džimbeg, te gradski pročelnik za društvene djelatnosti Juro Horvat.

Ravnatelj Radovanović, koji upravlja ovom ustanovom tek nekoliko mjeseci, najavio je i zaokret u radu kroz jače povezivanje centra s lokalnom zajednicom i gradskim ustanovama i školama, što će pridonijeti boljoj rehabilitaciji štićenika i njihovom bržem uključivanju u život i rad sredine u kojoj žive. Ovakav program prepoznalo je i resorno ministarstvo, koje je za jednu od donacija Privredne banke odabralo upravo Centar Lug, a kojom će se dodatno opremiti i urediti prostori u kojima borave njihovi štićenici, o čemu je više govorila zamjenica ministrice Sporiš. Pročelnik Horvat, čestitavši im njihov dan, pohvalio je napore i zalaganje svih četrdesetak djelatnika koji brinu o oko 110 štićenika, jer i sam je kao sportski djelatnik i dužnosnik često surađivao s centrom i osobno pratio njihov napredak.

Proslavi su nazočili i brojni drugi uzvanici, redom kolege iz centara za socijalnu skrb, domova socijalne skrbi, zdravstvenih ustanova i osnovnih i srednjih škola iz Samobora, Svete Nedelje, Zagreba i Jastrebarskog, s kojima Centar Lug usko surađuje.

M.K.

 

67. godišnjica rada Centra za odgoj i obrazovanje Lug

Arhiva 2015

2019

2018

2017

2016

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002