04.05.2015.

Gradi se komunalna infrastruktura u nizinskom dijelu Samobora

Uz novi asfalt i vodovod

Gradi se komunalna infrastruktura u nizinskom dijelu Samobora

U tijeku su radovi na izgradnji komunalne infrastrukture u samoborskim mjesnim odborima. Radove na rekonstrukciji prometnice koja povezuje Vrbovec i Medsave izvodi Hvar d.o.o., a ukupna duljina prometnice je oko 1400 m.

Radi se i na rekonstrukciji Ulice Mokrice u MO Pavučnjak. Osim na samoj prometnici, duljine od oko 1100 m, izvest će se i radovi na izgradnji vodoopskrbnog cjevovoda. Radove također izvodi HVAR d.o.o.

P.A.

 
04.05.2015.

140. obljetnica prvog planinarskog izleta u Hrvatskoj

Svi na brege!

140. obljetnica prvog planinarskog izleta u Hrvatskoj

Predstavnici Hrvatskog planinarskog saveza i Hrvatskog planinarskog društva Japetić održali su u utorak, 5. svibnja, konferenciju za medije u povodu obilježavanja 140. obljetnice planinarstva u Hrvatskoj u samoborskoj gradskoj vijećnici, gdje ih je dočekao gradonačelnik Grada Samobora Krešo Beljak sa suradnicima.

Završnica cjelogodišnje proslave 140. obljetnice planinarstva u Hrvatskoj bit će veliki pohod planinara u Samobor i Samoborsko gorje u nedjelju, 17. svibnja ove godine, najavio je predsjednik Izvršnog odbora Hrvatskog planinarskog saveza Vlado Novak. Pohod slijedi trasu prvog izleta članova Hrvatskog planinarskog društva u Zagrebu, od Ruda, preko Velikog dola i Oštrca do Plešivice, organiziranog 17. svibnja 1875. godine.

U organizaciji pohoda pomoći će i druga susjedna planinarska društva, najavio je predsjednik HPD-a Japetić Robert Cvetković, a očekuje se između 600 i 800 planinara iz cijele Hrvatske, Slovenije i BiH.

Pohvale planinarima, koji rade na promociji Samobora kao turističke destinacije i njegovih prirodnih ljepota te pomažu u očuvanju okoliša, uputio je gradonačelnik Krešo Beljak, a uz planinare se u organizaciju pohoda uključila i Turistička zajednica grada Samobora.

Obljetnica prvog planinarskog izleta u Hrvatskoj obilježava se svakih deset godina od 1965. godine, a tim je povodom izdana i posebna planinarska značka.

Pohodu se mogu pridružiti svi zainteresirani, a detaljne informacije mogu potražiti na www.hps.hr i www.hpd-japetic.hr.

D.K.

 
04.05.2015.

Na blagdan sv. Florijana gradonačelnik Beljak primio samoborske vatrogasce

Uvijek uz naše vatrogasce!

Na blagdan sv. Florijana gradonačelnik Beljak primio samoborske vatrogasce

Međunarodni dan vatrogasaca, koji se obilježava 4. svibnja uz blagdan njihovog zaštitnika sv. Florijana, bio je povod za još jedno druženje samoborskih vatrogasaca i čelništva Grada Samobora. Predsjednika Vatrogasne zajednice grada Samobora Željka Koščicu i zapovjednika samoborske Javne vatrogasne postrojbe Mladena Žitkovića, koji su došli u pratnji svojih suradnika, u ponedjeljak je primio u gradskoj vijećnici gradonačelnik Krešo Beljak sa svojim zamjenicima Sanjom Horvat Iveković i Željkom Stancem te pročelnicima Željkom Radovanićem, Hrvojem Frankićem i referentom za vatrogastvo Krunoslavom Znikom.

Nakon prigodnih čestitki i zahvala upućenih našim vatrogascima, gradonačelnik Beljak potvrdio je kako će Grad Samobor, koliko to proračun omogućuje, ali i nadalje više od propisanog zakonom, financirati rad samoborskih doborovoljnih vatrogasnih društava i Javne vatrogasne postrojbe. Jer, kako je rekao, naši vatrogasci su primjer dobre organizacije i predanog rada, vođeni prije svega ciljem zaštite i dobrobiti svih građana, u čemu prednjače ne samo u Zagrebačkoj županiji, nego i na državnoj razini.

I Koščica i Žitković naglasili su veliko zadovoljstvo dobrom suradnjom s Gradom, jer interesi su im u konačnici zajednički pa je stoga i njihovo partnerstvo na zavidnoj razini.

Takva suradnja rezultirat će daljnjim poboljšanjima i sve boljom opremljenošću i edukacijom vatrogasaca, a nazire se i predviđeno preseljenje na prostor bivše Vojarne Taborec.

M.K.

 

Gradi se komunalna infrastruktura u nizinskom dijelu Samobora

140. obljetnica prvog planinarskog izleta u Hrvatskoj

Na blagdan sv. Florijana gradonačelnik Beljak primio samoborske vatrogasce

Arhiva 2015

2019

2018

2017

2016

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002