25.03.2015.

Održana 7. redovna sjednica Vijeća za prevenciju Grada Svete Nedelje

Najavljen bogatiji Sajam mogućnosti

Održana 7. redovna sjednica Vijeća za prevenciju Grada Svete Nedelje

24. je ožujka održana redovna sjednica Vijeća za prevenciju Grada Svete Nedelje. Prisustvovali su joj gradonačelnik Grada Svete Nedelje Drago Prahin i predsjednik Vijeća za prevenciju, Ivica Pavlić, zamjenik gradonačelnika, članovi vijeća Renato Kos, načelnik PP Samobor, zamjenica predsjednika Vijeća za prevenciju Nataša Koražija, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Samobor, Zoran Žitković, predsjednik Sportske zajednice Grada Sveta Nedelja i Nevenko Čižmešija, zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Svete Nedelje.

Nakon jednoglasno prihvaćenog dnevnog reda zamjenik gradonačelnika Ivica Pavlić na samom početku pozdravio je i pohvalio sve prisutne predstavnike institucija i zajednica te se osvrnuo na njihov predan rad na području prevencije ovisnosti i ostalih oblika delikvencije kod mladih. Također je najavio definiranje treće točke dnevnog reda, odnosno organiziranje projekta Sajam mogućnosti, koji je krajem protekle godine odgođen za ovo proljeće zbog vremenskih prilika. Uslijedila su izvješća, koja su podnijeli svi članovi vijeća.

Renato Kos, načelnik PP Samobor i zamjenik predsjednika Vijeća za prevenciju iznio je statističke podatke počinjenja prekršajnih i kaznenih prijava za područje koje je u nadležnosti PP Samobor za prva dva mjeseca 2015. godine, koji su u usporedbi s prva dva mjeseca 2014. godine u blažem opadanju, odnosno istih je manje nego prošle godine. Također su prezentirani preventivni programi provedeni tijekom protekle godine poput MAH 1 i MAH 1, Poštujte naše znakove, PIA i slično. Načelnik PP Samobor predstavio je i novi projekt pod nazivom Biciklistička ophodnja, koji uključuje policijsku ophodnju dosad nepristupačnih terena na biciklima.

Ravnateljica samoborskog Centra za socijalnu skrb Nataša Koražija podnijela je detaljno izvješće za proteklo razdoblje i posebno naglasila velik broj novina u radu i poslovanju centra. Pojasnila je i uključivanje CZSS Samobor u program otpisa duga Vlade RH, kao i program uvođenja besplatnih školskih obroka.

24. travanj 2015. godine definiran je kao datum organiziranja Sajma mogućnosti, koji će biti održan na igralištu u Brezju s početkom u 10 sati. Utvrđen je program prema kojem će sajam trajati sat vremena dulje, kako bi se sve udruge stigle prezentirati pa će trajati tri sata, od 10 do 13 sati.

S.S.

 

Održana 7. redovna sjednica Vijeća za prevenciju Grada Svete Nedelje

Arhiva 2015

2019

2018

2017

2016

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002