07.06.2015.

Gradsko vatrogasno natjecanje u Otoku Samoborskom

Pokazali znanje i vještine

Gradsko  vatrogasno  natjecanje  u  Otoku Samoborskom

Gradsko natjecanje Vatrogasne zajednice Grada Samobora održano je u nedjelju, 7. lipnja, na igralištu NK Otok u Otoku Samoborskom. Organizator natjecanja je bila Vatrogasna zajednica Grada Samobora, a domaćin natjecanja DVD Otok Samoborski. Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 20 natjecateljskih odjeljenja s ukupno dvjesto natjecatelja, 150 odraslih i 50 djece, u četiri kategorije (Muški A, Žene A, Muški B i Djeca - muški od 6-12 godina). U provođenju natjecanja sudjelovalo je još 16 sudaca i 20 tehničkih osoba zaduženih za poslove pripreme i provođenja natjecanja.

Na svečanosti zatvaranja, a nakon prijavka zapovjednika Mladena Žitkovića izaslaniku gradonačelnika Hrvoju Frankiću, podijeljena su priznanja za sudjelovanje na natjecanju, a najboljim natjecateljima pehari i medalje. Ekipe koje su osvojile prva tri mjesta u svim kategorijama stekle su pravo sudjelovanja na županijskom natjecanju.

Sve natjecatelje, voditelje ekipa, suce, tehničko osoblje i gledatelje u ime Grada Samobora pozdravio je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Hrvoje Frankić, a ispred Vatrogasne zajednice Grada Samobora predsjednik Željko Koščica.

Pohvale su zavrijedili Povjerenstvo za natjecanje VZG Samobor, kao i domaćini iz DVD-a Otok Samoborski, čiji su članovi uspješno obavili tehničke poslove pripreme i provođenja natjecanja.

M.Ž.

Rezultati

Kategorija - Muški A

1. DVD Otok

2. DVD Vrbovec

3. DVD Rude

Kategorija - Žene A

1. DVD Rude

2. DVD Bobovica

Kategorija - Muški B:

1. DVD Bregana

2. DVD Samobor

3. DVD Rude

Kategorija - Djeca - muški

1. DVD Cerje

2. DVD Bobovica

3. DVD Molvice

 
07.06.2015.

Grad Samobor nagradio učenike samoborskih škola

Potvrde izvrsnosti stigle u prave ruke

Grad Samobor nagradio učenike samoborskih škola

Na svečanom prijemu koji je upriličen u Galeriji Prica u ponedjeljak, 8. lipnja, Grad Samobor nagradio je učenike samoborskih škola i njihove mentore za izvrsne rezultate koje su postigli na državnim i međunarodnim natjecanjima i smotrama.

U ime Grada Samobora na početku svečanosti pozdravila ih je zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković, uz koju su bili i pročelnik Juro Horvat i viši savjetnik Marijan Kižlin iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti, te im čestitala na uspjesima i zahvalila na trudu koji su uložili da bi vrhunskim rezultatima predstavili svoje škole i naš grad.

Prigodna priznanja, nagrade i poklone za osvojeno jedno od prva tri mjesta na najvišim razinama natjecanja primila su ove godine čak 82 učenika osnovnih i srednjih škola te Glazbene škole Ferdo Livadić, kao i 19 mentora, pod čijim su vodstvom naši samoborski đaci potvrdili svoju izvrsnost.

Prije i tijekom dodjele priznanja svojim kratkim scenskim nastupima predstavili su se učenici osnovnih škola Samobor, Rude i Bogumila Tonija.

M.K.

 
07.06.2015.

5. Uzgojna izložba udruge Vranac

Hrvatski posavac – lijep i radišan

5. Uzgojna izložba udruge Vranac

Udruga uzgajivača konja hrvatskog posavca Vranac održala je svoju 5. uzgojnu izložbu ove izvorne i zaštićene hrvatske pasmine konja. Izložba je održana u Bobovici, u nedjelju 7. lipnja 2015. godine u sklopu manifestacije "Hrvatski posavac – prirodna baština Europske unije". Uz promicanje ove izvorne hrvatske pasmine konja kao dijela prirodne baštine i biološke raznolikosti Zagrebačke županije, Republike Hrvatske i Europske unije, manifestacija predstavlja tradicijske običaje hrvatskog sela i uloge konja hrvatskog posavca u tradicionalnoj poljoprivredi.

Uzgajivače, goste i posjetitelje su pozdravili predsjednik Udruge Vranac Juraj Čiček koji je zahvalio Gradu Samoboru i Zagrebačkoj županiji na podršci te predsjednik Slovenskog združenja rejcev konj pasme Posavec Anton Simonišek

U ime gradonačelnika Samobora Kreše Beljaka manifestaciju je otvorio viši savjetnik mr.sc. Krunoslav Znika. Izložbu su obišli zamjenik predsjednika Hrvatske poljoprivredne komore Mijo Latin, v.d. predstojnica HPK Katarina Srećec, voditeljica Ureda za regionalni razvoj HPK Tajana Radić te gosti iz drugih udruga uzgajivača hrvatskog posavca.

Uz članove Udruge Vranac, posavce su prikazali i uzgajivači iz susjedne Slovenije u kategorijama pastusi, kobile i omice. Ukupno je izloženo trideset grla koja su posjetiteljima predstavili voditelji uzgojnog programa dr. Matjaž Mesarić (strokovni vodja rejske organizacije) i Ivan Šubek, dr.vet.med. (voditelj uzgojnog programa SSHP-a). Ove godine izložena su zaprežna vatrogasna kola, kočije i fijakeri, a prigodni program izvele su članice samoborske Udruge Etno-fletno, uz glazbu sastava Mozaik.

M.G.

 

Gradsko vatrogasno natjecanje u Otoku Samoborskom

Grad Samobor nagradio učenike samoborskih škola

5. Uzgojna izložba udruge Vranac

Arhiva 2015

2019

2018

2017

2016

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002