07.01.2015.

Besplatni obrazovni program iz poljoprivrede za 15 polaznika

Poduzetništvo u ekonomiji znanja – specijalistička edukacija za poljoprivrednike

Besplatni obrazovni program iz poljoprivrede za 15 polaznika

Zagrebačka županija, u suradnji s Ekonomskim fakultetom u Zagrebu, pokreće program obrazovanja "Poduzetništvo u ekonomiji znanja – specijalistička edukacija za poljoprivrednike" za 15 polaznika s područja Zagrebačke županije. Program je namijenjen postojećim poljoprivrednicima koji nemaju prethodno formalno ekonomsko i poduzetničko obrazovanje, s ciljem stjecanja novih znanja za unapređenje poljoprivredne djelatnosti te povećanja konkurentnosti županijskih poljoprivrednika. Iz Zagrebačke županije pozivaju sve zainteresirane da se prijave na program obrazovanja najkasnije do 20. siječnja 2015. godine. Za ovu svrhu županija je osigurala 180.000 kuna.

Na besplatni obrazovni program prijaviti se mogu isključivo poljoprivrednici koji imaju prebivalište/sjedište u Zagrebačkoj županiji te koji su upisani u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava u Uredu državne uprave u Zagrebačkoj županiji. Polaznik programa obrazovanja može biti nositelj ili član obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva, upravitelj ili član zadruge te vlasnik obrta ili zaposlenik obrta koji se bavi poljoprivrednom djelatnošću, sa završenom minimalno srednjom stručnom spremom. Također, jedan gospodarski subjekt može prijaviti samo jednog kandidata za program obrazovanja.

Program će se početi provoditi u veljači 2015. godine u prostorijama Ekonomskog fakulteta u Zagrebu (Trg J.F. Kennedya 6), petkom poslije podne i subotom prije podne. Točan raspored i satnica predavanja odabranim polaznicima dostavit će se naknadno. Nositelji i izvođači osnovnih i obveznih kolegija bit će profesori Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, dok će izvođači stručnih kolegija biti gosti predavači s Agronomskog fakulteta u Zagrebu. Po završetku programa obrazovanja svaki polaznik dužan je kao završni rad samostalno izraditi poslovni plan razvoja ili unapređenja svoje poljoprivredne djelatnosti sa svim organizacijskim i financijskim aspektima provedbe, nakon čega će steći Certifikat o završenom FBA programu "Poduzetništvo u ekonomiji znanja – Specijalistička edukacija za poljoprivrednike“.

Program će trajati 12 tjedana te će u tom periodu biti izvedeno 120 sati nastave, a osnovni kolegiji će se baviti: osnovama ekonomije i poduzetništva, poslovnim planiranjem za poduzetnike, poduzetničkim menadžmentom, strateškim poduzetništvom, financiranjem poduzetničkih aktivnosti (novac i poslovne banke), lokalnim ekonomskim razvojem, agrarnom ekonomijom - poljoprivredom, poduzetničkim računovodstvom (poslovna izvrsnost), burzom roba, poduzetničkim marketingom, upravljanjem kvalitetom u poduzetništvu (ISO standardi i norme kvalitete), poslovnim planiranjem - analizom planova. Stručni kolegiji obuhvaćat će: voćarstvo, vinogradarstvo i vinarstvo, primjenu genetike u poljoprivredi, ovčarstvo i kozarstvo, pčelarstvo, mljekarstvo i suhomesnatu proizvodnju.

Tekst javnog poziva i prijavnica nalaze se na web-stranici Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr pod rubrikom Natječaji i javni pozivi, a više informacija može se dobiti na broju telefona 01/6009-416 ili na e-mail g.matasin@zagrebacka-zupanija.hr. Prijave se dostavljaju na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo, Ulica grada Vukovara 72/V kat, 10000 Zagreb ili osobno na navedenoj adresi u pisarnici na 6. katu.

M.B.

 
07.01.2015.

Bogumilac u novoj godini u novom ruhu

Nova fasada i novi kombi

Naša je škola godinu ispratila zaogrnuta novim ruhom i uz još nekoliko velikih novosti. Već prepoznatljiva, osim zbog sjajnih učeničkih rezultata, po svojoj veseloj unutrašnjosti i razigranom ulazu, zgrada je zablistala i novom fasadom.

To nije sve - dobili smo i novi kombi!

I naše su područne škole dobile poklon - novu stolariju!

Stolarija je postavljena prije kraja prvog obrazovnog razdoblja, a veselje učenika najbolje pokazuje koliko svima nama znači ovaj poklon.

Hvala Gradu Samoboru na ukazanom razumijevanju za naše potrebe i kontinuiranoj podršci u realiziranju kvalitetnog obrazovanja naših malih sugrađana. Mi ćemo s radošću čuvati našu lijepu školu, a marljivim radom i rezultatima pokazati koliko smo zahvalni.

Ivana Golić

OŠ Bogumila Tonija

 

Besplatni obrazovni program iz poljoprivrede za 15 polaznika

Bogumilac u novoj godini u novom ruhu

Arhiva 2015

2019

2018

2017

2016

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002