09.01.2015.

COMENIUS REGIO PARTNERSTVO PROJEKT

Završna faza projekta

COMENIUS REGIO PARTNERSTVO PROJEKT

Comenius projekt u OŠ Milana Langa u Bregani "Kolegijalno podupiranje među učiteljima po načelima coachinga, s ciljem stvaranja poticajnog okruženja za učenike – PEERTNER" ulazi u završnu fazu.

U skladu s planom aktivnosti u petak, 9. siječnja, u Osnovnoj školi Milana Langa u Bregani sudionici projekta radit će na deseminacijskom materijalu – prigodnoj brošuri koja će prezentirati projekt – coaching metodu i njezine učinke kroz primjere dobre prakse iz osobnih iskustava sudionika stečena kroz sam tijek edukacije i primjene vještina u praksi.

Brošura će biti otisnuta i služiti kao promotivni/deseminacijski materijal za članove HUD-a i ostale prosvjetne djelatnike Samobora i Zagrebačke županije.

U drugom dijelu sudionicima će biti predstavljen plan aktivnosti u 2015. godini do završetka projekta, utvrđen na timskom sastanku u Ljubljani u prosincu 2014. godine. Najvažnije aktivnosti u periodu pred nama su deseminacijske aktivnosti, radionica za ostale učitelje, članove HUD-a Samobor, te uzvratni posjet samoborskih učitelja - sudionika projekta OŠ Martina Krpana u Ljubljani početkom srpnja 2015. godine.

Marica Jelenić

članica Projektnog tima iz reda HUD-a Samobor

Zajednički projektni tim oba partnera u Ljubljani

Planirane aktivnosti i završnica projekta

Zajednički projektni tim oba partnera u projektu održao je pod vodstvom dr. Zore Rutar Ilc i Blanke Tacer timski coaching u OŠ Martina Krpana u Ljubljani. Teme su bile Refleksije procesa na školama s diskusijom i razmjenom iskustava i Plan za nastavak projekta u završnoj fazi.

U svojim refleksijama i iskustvima dobre prakse sudionice projekta iznijele su niz pozitivnih primjera iz osobnog iskustva u primjeni stečenih vještina i kompetencija kroz proces kolegijalnog coachinga. Zajedničko iskustvo je osobna promjena razmišljanja pri rješavanju problema i izazova te osobito svijest koliko je važno naučiti slušati i čuti sugovornika. A sve naučeno pomaže im u komunikaciji na svim razinama u školi, ali i u osobnom životu.

Definiran je plan realizacije projekta do njegovog završetka u srpnju 2015. godine, i to termini tiskovne i završne konferencije, mobilnost samoborskih sudionika u Ljubljanu – uzvratni posjet školi Martina Krpana te deseminacijske aktivnosti.

U timskom coachingu u Ljubljani sudjelovali su članovi našeg tima - voditeljica projekta Marija Galic Kotarski iz Grada Samobora, iz OŠ M. Langa koordinatorica Sanja Rapljenović, Marica Marijanović, Marija Aščić, Aleksandra Gudlin Mičić te Marica Jelenić iz HUD-a Samobor.

 

COMENIUS REGIO PARTNERSTVO PROJEKT

Arhiva 2015

2019

2018

2017

2016

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002