09.03.2015.

Međunarodni dan žena svim Samoborkama čestitao i HNS

Zahvalili sugrađankama cvijećem

Međunarodni dan žena svim Samoborkama čestitao i HNS

Članice i članovi samoborskog HNS-a već dan ranije čestitali su Samoborkama Međunarodni dan žena. Tako su u subotu, 7. ožujka, na glavnom samoborskom trgu darivali svoje sugrađanke papirnatim ružama i šarenim maćuhicama, kako bi im na simboličan način odali priznanje i zahvalili za sve dobro što nam pružaju tokom čitave godine. Vidljiva je bila opuštena i vesela atmosfera koja je obilježila akciju, uz brojne ugodne razgovore s našim bakama, majkama, sestrama, susjedama i prijateljicama koje su se zadržale na štandu HNS-a.

Njihovi savjeti, prijedlozi i riječi podrške motivacija su svima, a HNS posebno zahvaljuje vrijednim članicama koje su svojim trudom i zalaganjem u najvećoj mjeri doprinijele uspješnoj akciji tog ugodnog subotnjeg prijepodneva na Trgu.

Svim Samoborkama HNS Samobor čestita Dan žena, uz želju da im svaki dan bude njihov.

S.S.

 
09.03.2015.

Grad Samobor potpisao Deklaraciju o Zelenom ponedjeljku

Zeleno je zdravije i bolje!

Zeleni ponedjeljak naziv je međunarodne i nacionalne kampanje koju provodi Udruga za zaštitu i prava životinja Prijatelji životinja i kojom se građane širom Hrvatske nastoji potaknuti da jedan dan u tjednu u svoje obroke i jela stave namirnice isključivo biljnog podrijetla.

U kampanju se nakon Grada Zagreba, kao drugi grad u Hrvatskoj, uključio i Grad Samobor, potpisavši Deklaraciju o Zelenom ponedjeljku. Tim je povodom gradonačelnik Krešo Beljak u ponedjeljak, 9. ožujka, u gradskoj vijećnici primio predsjednika Udruge Prijatelji životinja Luku Omana i njegove suradnike, koji su pripremili veganski domjenak za gradsku upravu, ravnatelje samoborskih javnih ustanova, medije i druge uzvanike.

Kvalitetne namirnice biljnog podrijetla i jela spravljena od njih zdrava su i ukusna hrana, koja ima brojne pozitivne učinke ne samo na zdravlje ljudi, nego i značajno utječe na zaštitu životinjskih vrsta i ekologiju općenito, pojasnio je Luka Oman, a o tome što sve može probati od ponuđenih jela gradonačelniku je pojasnio tim kuhara iz udruge.

Na veganskom domjenku gosti su uživali u grilanom i pohanom tofuu, rolicama od sejtana, mađaricama, čokoladnim kockama, slasticama od jabuka, a predstavljena su i druga zdrava jela od povrća i voća, koja uz malo truda svatko može spraviti u svojem domu.

Sve o Zelenom ponedjeljku može se pronaći i na internetskoj stranici www.zeleni-ponedjeljak.com, a u sklopu kampanje bit će još puno drugih zanimljivih događanja, uz korisne informacije o zdravoj i uravnoteženoj prehrani.

M.K.

 

Međunarodni dan žena svim Samoborkama čestitao i HNS

Grad Samobor potpisao Deklaraciju o Zelenom ponedjeljku

Arhiva 2015

2019

2018

2017

2016

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002