09.02.2015.

Fašnički koncerti u Glazbenoj školi Ferdo Livadić

Ferdina galaksija 3D

Fašnički koncerti u Glazbenoj školi Ferdo Livadić

Profesori i učenici Glazbene škole Ferdo Livadić, sada već tradicionalno, u vrijeme Samoborskog fašnika priređuju svoje iznimno posjećene i tematski zanimljive fašničke koncerte.

Prvi je u utorak, 10. veljače, u 19,30 sati - fašnički koncert solo pjevača, a drugi u petak, 13. veljače, u 19,30 sati - fašnički koncert učenika i profesora GŠ Ferdo Livadić.

Koncerti će se održati u dvorani Glazbene škole na Trgu Matice hrvatske 3, I. kat. Ovogodišnja tema koncerata je "Ferdina galaksija 3D", za koju je plakat osmislila prof. Branka Cvetković.

Gotovo i ne treba spominjati da ćete i ovaj puta moći uživati u vrhunskoj produkciji i zabavi.

T.G.

 
09.02.2015.

Prvom fašničkom nedjeljom dominirale grupe samoborskih dječjih vrtića

Gotovo tisuću malih maski i dva jedrenjaka

Jutarnji dio programa prve nedjelje 189. Samoborskog fašnika bio je veseo, šaren i razigran, jer njime su dominirale grupe samoborskih dječjih vrtića, gosti iz drugih gradova i dječji zborovi. Tako su publiku 8. veljače na glavnom samoborskom trgu zagrijali dječji zborovi, a nakon njih svoje su filmske motive pokazali najmlađi iz 17 grupa samoborskih vrtića te gosti, tj. gotovo 1000 malih maski. Svi oni pokazali su prekrasne maštovite maske te dobili poklon pakete sponzora te izlet autobusom. Mališanima su podršku dali Klaun Ludek i dječja Sraka, a sve je još razveselio nastup Ivane Radovniković i njene Bajke u pjesmama te nastup Plesnog kluba Balans. Nezaobilazni dio u ovom dječjem filmu bio je Srakafest i predstave za djecu Šarenog svijeta te program pričaonice i likovne radionice Špelunkice, uz poseban program u fašničkom šatoru.

Nakon što su nedjeljno jutro obilježili klinci i klinceze iz samoborskih vrtića, popodne su glavnu ulogu na 189. Samoborskom fašniku u Letu iznad Srakinog gnezda preuzeli mjesni odbori, koji su fašničkoj vladi – Princu Fašniku, Sraki, Sucu i Fiškalu – pripremili pregršt akcijskih i zabavnih scena te dvosmislenih i nedvosmislenih šala i pošalica. Tako su Trgom fašničkih velikana u prvoj povorci prodefilirala brojna alegorijska kola pet mjesnih odbora koji su podsjetili na filmske uspješnice u stilu pirata, mundira, zadrugara iz Vlaka u snijegu, ljubavnih vratolomija iz Malog mista te popularnih junaka i antijunaka. Sve su još dodatno začinili i zabavom na Etnocestu u Livadićevoj ulici, a s njihovim nastupima aktivno su kohabitirali Vid Balog i Denis Bašić.

Večernji dio nedjeljne priče protekao je uz tamburaške glazbe, a u standardnom terminu u 19 i 30 ponovno su se pojavile maskirani i grupe željni sudjelovanja u velikom castingu Slobodne fašničke republike, nakon kojeg će prosudbena komisija najbolje poslati u veliko finale u utorak, 17. veljače, kada će se najuspješnijima dodijeliti i vrijedne nagrade sponzora.

No, prije toga filmski set 189. Samoborskog fašnika bit će aktivan i sljedećeg vikenda, jer tada se dijele nove uloge na petak 13., za subotnje Valentinovo već je napisan scenarij za djecu i odrasle, kao i u nedjelju (15. veljače) kada će Samobor biti u znaku povorke osnovnih škola te druge povorke mjesnih odbora.

M.Š.

 

Fašnički koncerti u Glazbenoj školi Ferdo Livadić

Prvom fašničkom nedjeljom dominirale grupe samoborskih dječjih vrtića

Arhiva 2015

2019

2018

2017

2016

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002