14.02.2015.

Samoborski fašnik krenuo je prema završnici

Zadnja šansa za "fašnički kasting"

Na 189. Samoborskom fašniku petak navečer prošao je u kombinaciji toplih mediteranskih tonova, slovenskog tancanja, povratka u prapovijest, mladenačkog veselja i domaćeg humora u režiji fašničkih likova i KUD-a Oštrc. Za južnjačku atmosferu pobrinuli su se gosti iz Brista, Makarske rivijere, Župe Dubrovačke, Kaštela i Stona, koji su u Samobor stigli opremljeni svojim dekoracijama i dobro raspoloženje prenijeli na sve posjetitelje okupljene na Trgu fašničkih velikana. Gosti iz slovenske Dobove i Krškog dokazali su pak da maske ne poznaju jezične barijere, a Prapodravci iz Koprivnice isto su dokazali i iz "gruntovečke perspektive". S posjetiteljima Samoborskog fašnika podijelili su svoj program "Ljubav je bol", inspiriran 40-godišnjicom snimanja kultne serije Gruntovčani.

Od domaćih snaga tu su bili maskirani samoborski srednjoškolci, po običaju mladenački razigrani, te uvijek maštoviti članovi KUD-a Oštrc koji su na svoj način obradili ovogodišnju filmsku temu Fašnika kroz "Pola ure filmske kulture". Za glazbeni dio programa u petak su zaduženi bili Shootersi na središnjoj pozornici te grupe Strings i Neki novi klinci u fašničkom šatoru.

Održan je i još jedan krug izbora pojedinačnih i grupnih maski, od kojih će najbolje izboriti mjesto u finalu završnog dana Fašnika, u utorak, 17. veljače, kad ih čekaju i bogate nagrade fašničkih sponzora. Ostale su još samo dvije prilike za prijavu na veliki "fašnički kasting", u subotu i nedjelju u 19:30. Vrijednost ovogodišnjih nagrada za pobjednike izbora maski je 17.000 kuna za pojedinačnu te 21.000 za grupnu masku, a svi finalisti također će dobiti vrijedne darove i poklon bonove sponzora.

M.Š.

Subotnji program Samoborskog fašnika

Od bezbrojnih načina na koji se može obilježiti Valentinovo, najmaštovitije je provesti ga u Samoboru u 189. Slobodnoj Fašničkoj Republici, gdje se program obojan ljubavlju odvija kroz čitav dan, s vrhuncem u 20 sati kad na središnjoj pozornici nastupaju popularne The Frajle, a u fašničkom šatoru Marijan Ban i Diktatori.

Valentinovski dan na Samoborskom fašniku počinje u 10 sati uz nastupe maskiranih dječjih grupa, Podravkin kutak i Srakotrk, fašničku orijentacijsku utrku. U 12 sati svoje tabore otvaraju mjesni odbori u Livadićevoj ulici, dok će na središnjoj pozornici nastupiti Klaun Ludek, Babina špajza i Bailatino te od 18:30 gostujuće fašničke grupe: Župa Dubovačka, Črni maček iz Ludbrega i Pehinarska gospoda iz Pehlina. Koncert The Frajli na rasporedu je nakon izbora maski.

Za posjetitelje koji će uživati u bogatoj ponudi samoborskih ugostitelja (kojima je radno vrijeme produženo do 4 sata), osigurana je i besplatna noćna linija u 2:30 i u 4 sata s Autobusnog kolodvora u Samoboru do Autobusnog kolodvora u Zagrebu. U vrijeme odvijanja fašničkog programa parkiranje je besplatno, a na snazi će biti posebna regulacija prometa.

 

Samoborski fašnik krenuo je prema završnici

Arhiva 2015

2019

2018

2017

2016

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002