31.01.2015.

Skupština Udruge Zlatna šajba

Još bolja Salamijada

Skupština Udruge Zlatna šajba

Samoborska Udruga Zlatna šajba održala je u četvrtak, 29. siječnja, u prostorijama Samoborske vinarsko vinogradarske udruge svoju redovnu skupštinu. Na dnevnom redu je, uz izvješće o radu u 2014., financijskom poslovanju i izvještajima odbora, najviše riječi bilo o planovima za ovu godinu i, naravno, pripremama za predstojeću Salamijadu. U skladu s novim zakonskim propisima i Statutom, u Predsjedništvo su izabrana dva nova člana – Ivica Kruhan i Kristina Vugrin, a za donošenje odluka i održavanje sjednica od sada je dovoljna prisutnost 30 posto članova.

I ove godine Salamijada će se održati u Sportskoj dvorani Samobor, i to u subotu, 28. ožujka, a pripreme su već uvelike započele. Iskorak koji je napravljen preseljenjem u dvoranu omogućit će još više sadržaja i bolje uvjete za organizaciju ove sada već dobro i nadaleko poznate gastro-turističke priredbe, na koju je odaziv ugostitelja, posjetitelja i uglednika svake godine sve veći. Naravno, tu je i Dan otvorenih vrata Zlatne šajbe, koji se održava u sklopu Samoborskog proljetnog sajma i za koji uvijek vlada velik interes, pa organizatore čeka puno posla.

Skupštinu zbog bolesti ovaj puta nije vodio predsjednik udruge Dubravko Viduč, već njegov zamjenik Željko Radovanić, koji je najavio i ostale aktivnosti u ovoj godini. Već je dogovoreno sljedeće studijsko putovanje i posjet članova Šidu i Turiji u Srbiji na njihovu svinjokolju i kobasicijadu, slijedi Sevnička salamijada u Sloveniji, a nakon naše Salamijade i kratke pauze članovi udruge sudjelovat će u mađarskoj Bekeščabi na međunarodnom natjecanju u proivodnji salama i drugih suhomesnatih proizvoda. U planu je daljnje širenje i promocija izvornih samoborskih gastronomskih specijaliteta, kojima je u tom smislu put utrla robna marka Zagrebačke županije i svima poznata Samoborska salama, pa u Zlatnoj šajbi ove i sljedećih godina očekuju lakši nastavak promicanja naše gastronomske tradicije.

Skupštinare je, poželjevši im i nadalje uspješan rad, pozdravio i gradski pročelnik za gospodarstvo Hrvoje Frankić.

M.K.

 
31.01.2015.

U Gradskoj knjižnici Samobor gostovao je Hrvoje Ivančić

Samsara: put na istok

U Gradskoj knjižnici Samobor gostovao je Hrvoje Ivančić

U četvrtak, 29. siječnja, Samoborci su imali priliku još jednom ugostiti Hrvoja Ivančića, autora knjige Dunavski blues.

Nakon tri godine objavljen mu je novi putopisni roman Samsara: put na istok. U ugodnom ozračju autor je pokušao prenijeti neke svoje doživljaje i osjećaje koji su ga pratili na šestomjesečnom putu u Indiju, na koji je krenuo sasvim sam. S nama je podijelio neka svoja razmišljanja o putovanju, sreći, siromaštvu, materijalnom i duhovnom. Objasnio nam je i značenje imena Samsara, riječi koja znači krug ponovnih vraćanja, odnosno reinkarnaciju.

Knjiga se sastoji od 70% autobiografskih zapisa, dok je sam okvir čista fikcija. Bilo ga je ugodno i interesantno još jednom poslušati, a budući da je otkrio da sprema objaviti i treću knjigu, bit će prilike za ponovni susret.

T.I.

 

Skupština Udruge Zlatna šajba

U Gradskoj knjižnici Samobor gostovao je Hrvoje Ivančić

Arhiva 2015

2019

2018

2017

2016

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002