05.07.2015.

Projekt PEERTNER završio susretom svih partnera i evaluacijskom konferencijom u Ljubljani

Zadovoljstvo načinom edukacije i usvajanjem vještina

Projekt PEERTNER završio susretom svih partnera i evaluacijskom konferencijom u Ljubljani

Projekt "Peer coaching for teachers to create stimulating learning environment for pupils – PEERTNER", "Kolegijalno podupiranje među učiteljima po načelima coachinga, s ciljem stvaranja poticajnog okruženja za učenike – PEERTNER", završio je 2. srpnja susretom svih partnera i evaluacijskom konferencijom u Ljubljani.

U skladu s planiranim aktivnostima, na susretu u Ljubljani u OŠ Martina Krpana sudjelovali su učitelji OŠ Milana Langa iz Bregane s ravnateljem Igorom Matijašićem i članicama školskog tima - voditeljica projekta Marija Galic Kotarski iz Grada Samobora, članice HUD-a iz OŠ Bogumila Tonija i OŠ Mihaela Šiloboda te predstavnica HUD-a u projektnom timu Marica Jelenić.

Učitelji OŠ Martina Krpana pozdravili su svoje partnere u projektu kratkim umjetničkim programom dobrodošlice, a potom predstavili svoju školu kroz brojne aktivnosti i projekte koje provode u nastavnom procesu i izvannastavnim aktivnostima. Dojam je bio impresivan. U drugom dijelu susreta partnerski timovi i voditeljice projekta održali su završnu evaluacijsku konferenciju. Istaknuta su pozitivna iskustva i zadovoljstvo načinom edukacije i usvajanja vještina coaching metode te rezultatima primjene u svakodnevnom životu u školama. Primjena kolegijalnog podupiranja među učiteljima donijela je u kolektive pozitivne promjene, dobru radnu i kolegijalnu atmosferu, što je jedan od ključnih ciljeva samog projekta. Školski timovi napravili su planove i programe implementacije metode u svom budućem radu i time osigurali trajnost projekta.

Zadovoljstvo dvogodišnjom provedbom i partnerskom suradnjom sudionici su izrazili kroz brojne ideje i prijedloge o modalitetima nastavka suradnje učitelja i učenika obje škole i nakon formalnog završetka projekta.

Znanja i vještine koje ostaju trajna vrijednost te suradnja s partnerima koja se nastavlja i nakon formalnog završetka, rezultati su projekta PEERTNER, koji motiviraju sudionike za uključenje u nove slične projekte.

M.J.

 

Projekt PEERTNER završio susretom svih partnera i evaluacijskom konferencijom u Ljubljani

Arhiva 2015

2019

2018

2017

2016

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002