08.02.2015.

Održana izvještajna skupština Udruge HVIDRA

Za još bolju suradnju i brže ostvarivanje prava branitelja

Održana izvještajna skupština Udruge HVIDRA

Redovita izvještajna skupština Udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Samobora i Svete Nedelje održana je u četvrtak, 5. veljače, u Vilinskim jamama u Grdanjcima.

Svoja izvješća o radu u prošloj godini podnijeli su predstavnici tijela udruge, a o planovima za ovu godinu i predstojećim aktivnostima govorio je predsjednik HVIDRE Marijan Habljak. Također, usklađen je i Statut udruge prema novom Zakonu o udrugama.

U svom izlaganju Habljak je pobrojao sportske, društvene i ostale aktivnosti u koje su uključeni članovi udruge, suradnju s institucijama i ministarstvima koja im pomažu u radu i ostvarivanju njihovih prava, a na svemu će se i nadalje još više raditi, kako bi se što veći broj članova uključio u rad udruge.

Širu raspravu potaknuo je prosvjed branitelja u Savskoj, čije zahtjeve i razloge podupiru i razumiju.

Skupštinarima i članovima obratili su se i zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković i predsjednik Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje Dragutin Vinovrški Pentek, koji su pohvalili rad udruge i poželjeli još bolju suradnju u budućnosti.

M.K.

 
08.02.2015.

Središnji trg samoborske Fašničke Republike užarila Vatra

Vrhunac večeri - casting za najbolju masku

Filmsku priču ovogodišnjeg 189. Samoborskog fašnika nastavili su brojni glumci i statisti u nizu scena koje su se odigravale u subotu, 7. veljače na velikom setu postavljenom na samoborskim gradskim trgovima i ulica.

Prijepodne je proteklo u znaku Dječjeg fašnika, kada su svoje uloge odigrali mališani iz dječjih vrtića iz Zagreba i okolice, dječji zborovi Bambi kids, Zagrepčanke i dečki, Čarobni zvuci, Kikići, bio je tu i PK Point te Medenjaci, Teen genijalci, a okupljene na Trgu kralja Tomislava zabavili su Udruga Razbibriga, Filhos de Bimba capoeiera, Gospel zbor Sunce, Cro dance i La dance te Charlie Chaplin.

Veselo i poučno bilo je u Maloj dvorani samoborskog kina u pričaonici Špelunkici te dječjim likovnim radionicama, kao i na predstavama Šarenog svijeta na Srakafestu na Trgu Matice hrvatske. Oni mlađi i oni stariji bili su aktivni na fašničkim sportskim igrama na klizalištu u bivšoj vojarni, gdje se 14 ekipa natjecalo u Metloboju i Kraflingu. U uzbudljivom hokeju s metlama pod budnim okom Princa Fašnika i Suca odlučivali su produžeci i kazneni udarci, a najuspješnija je bila ekipa Gromova, druge su bile Srake, a treći Pingvini. Potom se ljuti boj vodio i u Kraflingu, tj. curlingu s demižonima, jer su o pobjednicima odlučivali milimetri. Na kraju titulu pobjednika ponijela je ekipa Čarobnjaka, ispred Onih koji su došli i Kraljica.

Na Etnocestu su se predstavili tabori mjesnih odbora, koje su u Livadićevoj ulici obišli Princeza Sraka i Fiškal te se uvjerili da na predstavljaju mjesnih odbora u nedjelju neće nedostajati britkog humora i satire.

Na glavnoj pozornici izmjenjivale su se plesne, glazbene i humoristične točke. Za humor su bili zaduženi Vid Balog i Denis Bašić u svojoj Drobilici, dio svog bogatog programa izvelo je TD Ferdo Livadić te Samoborski fakini, a plesnim pokretima okupljene su zanjihali članovi PK Bailatino u svojoj verziji Kuma. Slijedili su nastupi gostiju - ptujskih Kurenata, čapljinskog Snješka Bijelića te karlovačkih Stativskih gljiva.

Vrhunac večeri bio je novi casting za najbolju pojedinačnu i grupnu masku koja će ući u veliku završnicu za nagrade zadnjeg dana Fašnika, da bi brojne posjetitelje svojom svirkom zagrijala Vatra, a u šatoru iza kina Opća opasnost.

M.Š.

Najava nedjeljnog programa, 8. veljače

Nedjeljni program 189. Samoborskog fašnika počinje u 10 sati nastupima dječjih zborova, a u 11 sati kreće povorka grupa samoborskih dječjih vrtića i gostujućih grupa. Sve njih Bajkama u pjesmama razveselit će Ivana Radovniković od 12 i 30, nakon čega slijedi PK Balans te gosti iz Slovenije – Kurenti iz Ptuja. Poslijepodnevni dio otvorit će Vid Balog, a od 15 sati predstavlja se prva skupina mjesnih odbora – Vrbovec, Celine, Pavučnjak, Farkaševec te gradska četvrt Giznik-Anindol, koji sudjeluju i na Etnocestu u Livadićevoj. Od 18 sati počinje glazbeni dio nedjeljne priče uz TS Bez kontrole te Kazima band od 20 sati, a u 19 i 30 bit će ponovno otvoren casting na najbolje pojedinačne i grupne maske.

Na Srakafestu od 10 do 17 sati odvijat će se program Špelunkice, a od 12 do 15 su predstave za djecu. Poseban program za djecu i roditelje pripremljen je od 12 do 20 sati u fašničkom šatoru iza kina uz Fašničku plesnu zezanciju.

 

Održana izvještajna skupština Udruge HVIDRA

Središnji trg samoborske Fašničke Republike užarila Vatra

Arhiva 2015

2019

2018

2017

2016

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002