26.06.2015.

Gradonačelnik Beljak u obilasku samoborskih gradilišta

Rade se ceste, staze, dvorana...

Gradonačelnik Beljak u obilasku samoborskih gradilišta

Samoborski gradonačelnik Krešo Beljak u petak, 26. lipnja sa suradnicima je obišao nekoliko najvećih samoborskih gradilišta, javljaju iz gradske službe za informiranje. Među najznačajnijim ovogodišnjim ulaganjima je rekonstrukcija prometnice kroz naselje Medsave, koja uključuje izgradnju komunalne infrastrukture i izvođenje priključaka na odvodnju te izgradnju rotora i dvije nove autobusne stanice, kao i izgradnju nogostupa uz šetnicu, dok su u naselju Pavučnjak također u tijeku radovi na rekonstrukciji 1100 metara duge prometnice kroz Ulicu Mokrice, koji obuhvaćaju i izgradnju nove vodoopskrbne infrastrukture.

Radi se i u Rakovom Potoku, gdje će uskoro biti završeni radovi na izgradnji 850 metara duge pješačke staze duž Okićke ulice, a u sklopu obilaska došlo se i do Osnovne škole Samobor gdje su prije desetak dana započeli radovi vrijedni više od 9 milijuna kuna na izgradnji nove sportske dvorane.

I.H.

 
26.06.2015.

U Samoboru obilježen Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe droge

Zajednički protiv droge

U Samoboru obilježen Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe droge

Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe droge i nezakonitog prometa drogama obilježen je 26. lipnja i u Samoboru. Od jutarnjih sati na središnjem gradskom trgu postavljen je bio štand s prigodnim promo materijalima kako bi građani bili informirani o mogućnostima suzbijanja zloupotrebe droge. Također, ovo je bila prilika i naglasiti potrebu preventivnog djelovanja, pogotovo u upoznavanju mladih sa štetnosti konzumiranja alkohola, duhana i droga, a moglo se saznati da je svima zainteresiranima na raspolaganju čitava županijska mreža savjetovališta Službe za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti.

Savjetovalište u Samoboru nalazi se u Domu zdravlja: liječnik radi ponedjeljkom od 12 do 16 sati, psihologinja utorkom od 7 do 13, srijedom od 14 do 18 te četvrtkom od 8 do 12 sati, a Klub liječenih alkoholičara sastaje se utorkom od 14 do 18 sati. Samoborsko savjetovalište može se kontaktirati i na telefon 3360-763, dok se više informacija o prevenciji i liječenju ovisnosti može naći na web stranici www.zzjz-zz.hr.

Organizatori obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv zloupotrebe droga i nezakonitog prometa drogama bili su Povjerenstvo za suzbijanje zloupotrebe droga Zagrebačke županije, Vijeće za prevenciju Grada Samobora, Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije te Gradsko društvo Crvenog križa Samobor.

I.H.

 
26.06.2015.

Građani Hrvatske i Slovenije svečano proslavili Dan državnosti na Svetoj Geri

U zajedništvu je prosperitet

Građani Hrvatske i Slovenije svečano proslavili Dan državnosti na Svetoj Geri

Svečanim misnim slavljem u rimokatoličkoj kapeli Svete Jere na Svetoj Geri proslavljen je u 25. lipnja Dan državnosti Republike Hrvatske i Republike Slovenije. Svetu misu zahvalnicu za domovine Sloveniju i Hrvatsku predvodio je šentjernejski dekan preč. Tone Trpin u zajedništvu s petoricom rimokatoličkih i dvojicom grkokatoličkih svećenika – protojerej stavroforom Milanom Vranešićem i radatovićkim župnikom o. Zinovijem Zastavnim. Na euharistijskom slavlju okupilo se više od pet stotina vjernika iz Hrvatske i Slovenije, koji tradicionalno misnim slavljem zajednički proslavljaju Dan državnosti na Svetoj Geri. U prigodnoj propovijedi stavrofor Vranešić pozvao je okupljene da se zajedničkim snagama nastavi izgrađivanje obije države koje kroz stoljeća njeguju prijateljske veze.

- U zajedništvu naša dva naroda je snaga za daljnji prosperitet koji je potreban kako bi život građana na ovom području bio ugodniji i još ljepši. Njegujmo naše zajedništvo koje se potvrđuje svake godine na ovome mjestu, koje je toliko drago i Hrvatima i Slovencima. Okupimo se i oko zajedničkih projekata u izgradnji cesta koje povezuju Hrvatsku i Sloveniju preko Žumberka. Neka nas na tom putu izgrađivanja bolje budućnosti prati Božji blagoslov - kazao je propovjednik.

Nakon euharistijskog slavlja nastavljen je prigodni kulturni program u organizaciji Zavoda za turizam iz Novog Mesta. Državne himne republika Slovenije i Hrvatske otpjevali su članovi KUD-a Žumberak iz Novog Mesta, a za ugostiteljsku ponudu pobrinuli su se vrijedni članovi Lovačkog društva Lisica iz Radatovića.

I.H.

 

Gradonačelnik Beljak u obilasku samoborskih gradilišta

U Samoboru obilježen Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe droge

Građani Hrvatske i Slovenije svečano proslavili Dan državnosti na Svetoj Geri

Arhiva 2015

2019

2018

2017

2016

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002