18.10.2019.

Završen projekt izgradnje reciklažnog dvorišta u Svetoj Nedelji

Iskorak prema održivom gospodarenju otpadom

Na adresi Zelena ulica br. 5 u Svetoj Nedelji u četvrtak, 17. listopada, okupili su se predstavnici Grada i ostalih sudionika u projektu izgradnje reciklažnog dvorišta u Svetoj Nedelji.

Predstavnica tvrtke Maxicon d.o.o. pozdravila je prisutne te naglasila da je projekt realiziran uz sufinanciranje Kohezijskog fonda EU sukladno Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu od 2.482.523,99 kn, što čini 85% prihvatljivih troškova. Ostatak sredstava u iznosu od 15% vlastitog udjela osiguran je iz proračuna Grada Sveta Nedjelje, a 84.375,65 kuna osigurala je i Zagrebačka županija u 2019. godini za pokriće dijela vlastitog udjela korisnika u troškovima provedbe projekta.

U ime Grada Svete Nedelje uzvanicima se obratio gradonačelnik Dario Zurovec, potom i pročelnik Upravnog odjela za promet i komunalnu infrastrukturu Zagrebačke županije Nenad Babić, a na kraju i Zdenko Komorčec, predstavnik tvrtke EKO-FLOR PLUS d.o.o. koja će upravljati reciklažnim dvorištem.

Gradonačelnik Zurovec istaknuo je važnost ovog projekta, koji je uspješno priveden kraju i prije zadanog roka, naglasio kako su djeca u Svetoj Nedelji pokazala zavidno znanje o razvrstavanju otpada te je ponosan što na takvim mladima svijet ostaje.

- Ovo je još jedan u nizu projekata preko kojeg smo došli do sredstava EU i nešto sredstava od Zagrebačke županije i korak je u nizu za održivo gospodarenjem otpadom. Vjerujem da je lokacija dobra za građane, bez obzira u kojem dijelu grada žive - rekao je Zurovec.

Nenad Babić pozdravio je nazočne u ime župana Kožića i istaknuo kako je Sveta Nedelja sedmi grad u županiji koji je ispunio obveze koje je RH preuzela prilikom ulaska u EU, što nije samo stvar dobre volje, jer je potrebno napraviti infrastrukturu i nabaviti opremu pa zato i županija pomaže svojim sredstvima.

Zdenko Komorčec rekao je kako će na ovom reciklažnom dvorištu građani sada moći besplatno odlagati otpad, jer cilj je spriječiti nastajanje divljih odlagališta, koja onečišćuju tlo, zrak i vodu, što predstavlja opasnost za građane.

Tijekom provedbe projekta provedene su informativno-obrazovne aktivnosti kojima su građani informirani o razvrstavanju otpada, korištenju reciklažnog dvorišta i vrstama otpada koji će se zaprimati te održane edukativne radionice za djecu DV Slavuj, OŠ Vladimira Deščaka i OŠ Sveta Nedelja.

Svoj doprinos ovom prigodom dala su djeca Dječjeg vrtića Slavuj, čiji su radovi bili izloženi na prostoru reciklažnog dvorišta.

Reciklažno dvorište započet će s radom početkom 2020. godine, a radno vrijeme je ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8 do 15 sati, utorkom i četvrtkom od 12 do 19 sati, te subotom od 8 do 13 sati.

U reciklažnom dvorištu zaprimat će se i privremeno skladištiti vrste otpada sukladno Dodatku IV. Pravilnika o gospodarenju otpadom, a korištenje je besplatno za sve stanovnike Grada Svete Nedelje, uz predočenje osobne iskaznice.

A.B.B.

 
18.10.2019.

Komunalčeva vježba evakuacije na samoborskom Autobusnom kolodvoru

Na kolodvoru ste sigurni

Djelatnici Komunalca u petak, 18. listopada, proveli su vježbu evakuacije i spašavanja osoba iz prostora Autobusnog kolodvora Samobor u slučaju požara ili neke druge opasne situacije.

Točno u 10 sati začula se sirena za uzbunu i obavijest o evakuaciji, a za manje od 3 minute, od predviđenih 5 minuta, svi koji su se zatekli u to vrijeme na kolodvoru, njih 25-ero, izvedeno je na siguran vanjski prostor, punkt određen za okupljanje evakuiranih osoba. Među njima bilo je i invalida, članova Stolnoteniskog kluba osoba s invaliditetom, kao i djelatnika Odvodnje, a u vježbi su sudjelovali i putnici koji su čekali autobuse.

Sve su smireno vodili Komunalčevi stručnjaci za zaštitu na radu u svojoj tvrtki - Damir Žunec, Damir Vrkljan i Darko Hudec.

M.K.

 
18.10.2019.

Sudionici 3. regionalne konferencije internih revizora u Samoboru

U Samoborski muzej konačno ušli revizori!

Sudionici 3. regionalne konferencije internih revizora, koja se održava u Zagrebu, u četvrtak su obišli Samobor i njegove znamenitosti. U Samoborskom muzeju pozdravio ih je predsjednik Gradskog vijeća Grada Samobora Miran Šoić, a u ime ravnatelja Luka Kazimović, koji ih je i proveo kroz Muzej.

D.K.

 

Završen projekt izgradnje reciklažnog dvorišta u Svetoj Nedelji

Komunalčeva vježba evakuacije na samoborskom Autobusnom kolodvoru

Sudionici 3. regionalne konferencije internih revizora u Samoboru

Arhiva 2004

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003

2002