22.01.2014.

Novoosnovano poduzeće Odvodnja Samobor d.o.o. novinarima predstavili zamjenik gradonačelnika Željko Stanec i direktor Krešimir Jelić

26 djelatnika s kapitalom od 1.550.000 kuna

Novoosnovano poduzeće Odvodnja Samobor d.o.o. novinarima predstavili zamjenik gradonačelnika Željko Stanec i direktor Krešimir Jelić

U samoborskoj gradskoj vijećnici 22. je siječnja i službeno predstavljeno novoosnovano trgovačko društvo Odvodnja Samobor d.o.o. te njegov direktor Krešimir Jelić.

Zamjenik gradonačelnika Željko Stanec podsjetio je kako je postupak za izdvajanje djelatnosti odvodnje iz trgovačkog društva Komunalac d.o.o. započeo još u kolovozu 2013. godine. Ovakav preustroj bio je neophodan sukladno članku 202. Zakona o vodama, kojim je određeno da se djelatnosti javne vodoopskrbe i odvodnje moraju izuzeti iz djelokruga komunalnog gospodarstva.

Direktor Krešimir Jelić, diplomirani inženjer građevine i magistar ekonomske znanosti, svojedobno voditelj radne jedinice odvodnje u Komunalcu, dodatno je pojasnio razdvajanje ove djelatnosti iz sustava Komunalca. Kako je zakonom propisan opseg djelatnosti, broj ljudi, njihova stručna sprema i oprema za obavljanje ove djelatnosti, cijela radna jedinica koja se dotada bavila odvodnjom u Komunalcu, preseljena je u Odvodnju Samobor. Radi se o 26 djelatnika s potrebnom stručnom spremom, mladim inženjerima i drugim stručnim djelatnicima, te o potrebnim vozilima, opremi i mehanizaciji, čija je vrijednost ušla u temeljni kapital društva, koji iznosi 1.550.000 kuna. Oni će održavati oko 200 km mreže odvodnje na samoborskom području. Direktor Jelić naglasio je kako već u prvoj godini očekuje profitabilno poslovanje.

Osnivanjem društva stekli su se i uvjeti za prijavu projekta izgradnje i obnovu kanalizacije i izgradnju pročistača na europske fondove, vrijedan 20 milijuna EUR-a, koji je započet u suradnji s Hrvatskim vodama, a koji bi od strane Europske Unije bio financiran s 90% sredstava, dok ostatak financira Grad Samobor.

Ono što građane najviše zanima je to da cijena usluge odvodnje ostaje ista, a račune će im ispostavljati nova tvrtka. Središte društva trenutno je na adresi Ulica 151. samoborske brigade HV 1, odnosno na prostoru Autobusnog kolodvora u Samoboru.

M.K.

 
22.01.2014.

Novi način rada Policijske postaje Samobor

Policija seli do kraja siječnja

Novi način rada Policijske postaje Samobor

Od 3. veljače do 30. lipnja 2014. godine trajat će pilot projekt novog ustroja i organizacije rada u policijskim postajama treće kategorije u koju spada i samoborska, najavili su na konferenciji za novinare, održanoj u novoj zgradi Policijske postaje u Mirnovečkoj 23a, koordinator i voditelj projekta Ivica Tolušić iz Policijske uprave zagrebačke i načelnik samoborske policije Renato Kos.

Riječ je o pilot projektu kojim će se testirati novi način rada uveden s ciljem da se prilagodi sigurnosnim potrebama i stanju na terenu ove policijske postaje, a što podrazumijeva i više operativnih ekipa i patrola na terenu i bolju pokrivenost područja. Ujedno će se nastojati smanjiti administrativno opterećenje policijskih službenika, a rad postaja učiniti efikasnijim i isplativijim uz veću vidljivost policije na terenu. Očekivana korist od ovog pilot projekta, koji se provodi u još nekoliko postaja u Zagrebačkoj županiji, veća je učinkovitost u suzbijanju kriminaliteta i poboljšanje sigurnosnih mjera na terenu.

Načelnik Renato Kos najavio je preseljenje samoborske policije u novu zgradu do kraja siječnja. Građane očekuju novi šalteri s puno više prostora za stranke i zaposlenike, a bit će otvoreni kao i dosad, ponedjeljkom do 17:30 sati, a ostalim radnim danima do 15:00 sati. Prema novom ustroju, za rad sa strankama izvan redovitih upravnih poslova, policijska postaja će biti otvorena samo u jednoj smjeni, do 15:00 sati, pa će se građani za sve intervencije ili pomoć, odnosno prijave prometnih nesreća, kaznenih djela i slično, policiji moći obraćati isključivo putem besplatnog broja 192 ili 33 61 555. Poziv će se zaprimati u Zagrebu i odmah preusmjeravati prema dežurnim operativcima na terenu.

U novoj su policijskoj zgradi i dva ulaza, jedan isključivo za obavljanje upravnih poslova, a drugi za sve ostale operativne potrebe građana. S obzirom da je policijska postaja sada izvan gradskog središta, u sklopu referade za upravne poslove dio prostora zauzet će i fotograf, a dio poštanski ured, tako da građani ubuduće neće morati izlaziti iz referade radi fotografiranja ili plaćanja upravnih pristojbi.

S.S.

 
22.01.2014.

Izašao novi Žumberački krijes 2014.

Sve o ljudima i događajima žumberačkog kraja

Izašao novi Žumberački krijes 2014.

Kao što je već uobičajeno, pred kraj minule godine izašao je novi broj Žumberačkog krijesa, još jedno izdanje u kojem se s velikim marom i entuzijazmom govori o životu crkve u Hrvatskoj, a posebno na Žumberku, o ukupnom društvenom životu ovoga kraja, o njegovim ljudima i događajima.

Žumberački krijes možete nabaviti u svim grkokatoličkim i rimokatoličkim župnim uredima našega kraja.

Predstavljanje novog Krijesa bit će u četvrtak, 23. siječnja, u 18 sati, u izletištu Vilinske jame u Grdanjcima. U programu će sudjelovati urednik Mile Vranešić te Nikola Samodol i Danijel Vranešić.

Nakon prezentacije slijedi uobičajeni domjenak, uz živu glazbu.

S.S.

 

Novoosnovano poduzeće Odvodnja Samobor d.o.o. novinarima predstavili zamjenik gradonačelnika Željko Stanec i direktor Krešimir Jelić

Novi način rada Policijske postaje Samobor

Izašao novi Žumberački krijes 2014.

Arhiva 2014

2019

2018

2017

2016

2015

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002