25.03.2014.

1.235.000 kuna za pokroviteljstva, novčane donacije i pomoći u poljoprivredi

Do 100.000 kuna godišnje

1.235.000 kuna za pokroviteljstva, novčane donacije i pomoći u poljoprivredi

Zagrebačka županija raspisala je natječaj vrijedan 1.235.000 kuna za dodjelu pokroviteljstava, novčanih donacija i pomoći u provođenju projekata iz područja poljoprivrede, ruralnog razvitka, ribarstva i lovstva. Natječaj je otvoren do 15. studenog 2014. godine.

Natječaj je namijenjen organizacijama poljoprivrednih proizvođača, uzgajivača riba, lovaca, proizvođača tradicionalnih proizvoda i strojnih prstenova koje su upisane u Registar udruga Republike Hrvatske, odnosno upisane u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava u Uredu državne uprave u Zagrebačkoj županiji, imaju sjedište na području Zagrebačke županije te su nositelji/organizatori ili suorganizatori provedbe projekata. Također, na natječaj se mogu javiti gradovi i općine s područja Zagrebačke županije, koji su na području Zagrebačke županije organizatori ili suorganizatori manifestacija.

Donacije organizacijama poljoprivrednih proizvođača dodjeljivat će se za sufinanciranje rada organizacija poljoprivrednih proizvođača, kao i za provođenje edukacija i prezentacija. Također, sredstva će se dodjeljivati za gospodarske manifestacije, za poboljšanje kakvoće proizvoda, uvođenje novih tehnologija, razvoj novih proizvoda te za razvoj ribolova, što podrazumijeva krajobrazno uređenje jezera.

Pomoć gradovima i općinama s područja županije dodjeljivat će se za organizaciju gospodarskih manifestacija od državnog ili regionalnog značaja.

Najviši ukupni godišnji iznos županijske novčane donacije i pomoći koju jedan korisnik može ostvariti iznosi 100.000 kuna.

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve zainteresirane da se jave na natječaj, a sve informacije, tekst natječaja i potrebni obrasci zahtjeva mogu se dobiti u Upravnom odjelu za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije, Ulica grada Vukovara 72; na broj telefona 01/6009-426, 6009-416 te na web stranicama Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr.

S.S.

 
25.03.2014.

Uspješna promocija turističke ponude Svete Nedelje na Trgu bana Jelačića u Zagrebu

Atraktivni materijali i vrhunske priredbe

Uspješna promocija turističke ponude Svete Nedelje na Trgu bana Jelačića u Zagrebu

I ove godine uspješno smo predstavili turističku ponudu Svete Nedelje stanovnicima metropole i njihovim gostima u sklopu trodnevne manifestacije Turistička ponuda Zagrebačke županije, koja se održala na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu od 21. do 23. ožujka.

Na svečanom otvorenju manifestacije, 21. ožujka, Sveta Nedelja se u sklopu programa gastro radionice uspješno predstavila s najavom kulinarsko-turističke manifestacije Svetonedeljske fišijade, koja se tradicionalno održava početkom rujna na obali jezera Rakitje te odličnim fiš-paprikašom kojeg su pripremili svetonedeljski majstori fiša, članova ŠRD Som Kerestinec (Stjepan Ladović, Branko Dekanić, Darko Benčić i Natalija Hršak).

Oko 200 porcija svetonedeljskog fiš-paprikaša, uz asistenciju poznatog vrsnog kuhara Branka Ognjenovića brojnim posjetiteljima manifestacije podijelile su dvije gastro ekipe: "blagi fiš" je dijelila ekipa direktorica turističkih zajednica (TZ Svete Nedelje, Ivanić-Grada i Pisarovine), a "ljuti fiš" je dijelila ekipa Fio showa.

Veliku podršku svetonedeljskoj kuharskoj ekipi svojom nazočnošću dali su i svetonedeljski gradonačelnik Drago Prahin sa zamjenikom Damirom Halužanom, a program je svečano otvoren u nazočnosti župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića, njegovih zamjenika, predsjednika Županijske skupštine Dražena Bošnjakovića te direktorice TZ Zagrebačke županije Ružice Rašperić.

Sveta Nedelja je uspješno predstavila i suvenirsku ponudu na promotivnom štandu koju su prezentirali tri proizvođača: Udruga Kragulj (svetonedeljski kraluž, babice od slanog tijesta), Kućna radinost Lilidar – Ljiljana Črnjak (nakit i uporabni predmeti od prirodnih materijala) i OPG Zvonimir Majnarić (domaće rakije i likeri).

U sva tri dana TZG Svete Nedelje predstavila se i atraktivnim promotivnim materijalima: novom turističkom brošurom, kartama pješačkih i biciklističkih ruta, lecima Adrenalinskog parka Sveta Nedelja, lecima novog auto kampa te lecima s najavama nadolazećih događanja.

TZG Svete Nedelje ovom prilikom zahvaljuje svim sudionicima koji su se odazvali i aktivno uključili u realizaciju promotivnih aktivnosti tijekom manifestacije s ciljem što kvalitenije promocije turističke ponude našega Grada te uzvanicima i gostima na dolasku i podršci.

S.S.

 

1.235.000 kuna za pokroviteljstva, novčane donacije i pomoći u poljoprivredi

Uspješna promocija turističke ponude Svete Nedelje na Trgu bana Jelačića u Zagrebu

Arhiva 2014

2019

2018

2017

2016

2015

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002