14.06.2014.

U povodu Dana Grada Svete Nedelje održana svečana sjednica i dodijeljene godišnje nagrade

Grad Bakar - novi grad prijatelj Svete Nedelje

U povodu Dana Grada Svete Nedelje održana svečana sjednica i dodijeljene godišnje nagrade

U društvenom domu u Strmcu je u petak, 13. lipnja, u nazočnosti brojnih gostiju i uzvanika, u povodu obilježavanja Dana Grada Svete Nedelje, održana svečana sjednica svetonedeljskog Gradskog vijeća pod predsjedanjem Dragutina Vinovrškog Penteka, na kojoj su dodijeljene godišnje nagrade zaslužnim građanima i udrugama, a potpisana je i povelja prijateljstva i suradnje s Gradom Bakrom.

Nagradu za životno djelo dobio je dugogodišnji vatrogasac DVD-a Sveta Nedelja i počasni zapovjednik Ivan Čačković. Godišnje Nagrade Grada Svete Nedelje dodijeljene su Lovačkoj udruzi Jastreb, zatim dugogodišnjem aktivnom sportskom radniku Josipu Katušiću te europskoj karate prvakinji Ani Lenard. Zahvalnice su uručene Patriku Biliću, Udruzi Društvo prijatelja Sloga-Brezje i Ani Zlodi.

Ovom prigodom nagrađeni su i najuspješniji učenici Osnovne škole Sveta Nedelja za rezultate ostvarene na županijskim i državnim natjecanjima u ovoj školskoj godini: Ivan Stjepanović, Leonardo Antonio Rajkovača, Tin Kufrin i Šahovska sekcija ŠŠD Žabac.

Drago Prahin i Tomislav Klarić, gradonačelnici Svete Nedelje i Bakra, po svim relevantnim pokazateljima dva uspješna hrvatska grada, potpisali su ovom prilikom Povelju o prijateljstvu i suradnji. Suradnja će jačati na svim poljima, a gradonačelnik Prahin je istaknuo kako će uskoro biti potpisana i povelja prijateljstva s Gradom Slatinom.

U svom govoru gradonačelnik Prahin osvrnuo se i na probleme s kojima se Sveta Nedelja susreće u svom razvoju te naglasio kako Grad i nadalje nastoji biti glavni pokretač poduzetništva i napretka u ovom kraju, što je već i do sada prepoznato. Temelj uspjeha Svete Nedelje leži u maloj i učinkovitoj gradskoj upravi, koja će u budućnosti, uz jedinstveni upravni odjel, oformiti još jedan koji će postati servis poduzetnicima i dodatno im olakšati administrativne i druge prepreke u poslovanju. Jer, kako je naglasio, ovakvu Svetu Nedelju stvorili su pametna kontinuirana politika gradske vlasti, koja je pratila što želi 20-ak tisuća stanovnika, i više od 600 poduzetnika.

Da Sveta Nedelja i njezino čelništvo mogu biti ponosni na ostvareno, potvrdili su i uvaženi gosti - europski zastupnik Davor Stier i predsjednik Skupštine Zagrebačke županije Dražen Bošnjaković, koji su se čestitkama obratili nazočnima na sjednici. Sve ih je pozdravio i monsinjor Zlatko Koren, počasni građanin Svete Nedelje i bivši župnik.

Glazbenu podlogu dao je Tamburaški orkestar Kulturnog društva Sveta Nedelja.

Proslava Dana grada nastavlja se u subotu, kada će nastupiti svetonedeljska kulturno-umjetnička društva, a od 21 sat uslijedit će koncert Tomislava Bralića i Klape Intrade na Trgu Ante Starčevića.

Svečano nedjeljno euharistijsko slavlje u povodu svetkovine Presvetog Trojstva u 11 sati u svetonedeljskoj prvostolnici predvodit će velečani Vjekoslav Pavlović, a u 20 sati na središnjem svetonedeljskom trgu održat će se Festival ljubavne poezije, glazbe, meda i vina, u organizaciji Matice hrvatske u Svetoj Nedelji.

M.K.

 

U povodu Dana Grada Svete Nedelje održana svečana sjednica i dodijeljene godišnje nagrade

Arhiva 2014

2019

2018

2017

2016

2015

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002