16.05.2014.

Članice Foruma žena samoborskog SDP-a dan provele sa štićenicama samoborskog Mikrodoma Crvenog križa

Vrijedan nadomjestak za obitelj

Članice Foruma žena samoborskog SDP-a dan provele sa štićenicama samoborskog Mikrodoma Crvenog križa

Svjesni važnosti i uloge obitelji u društvu, Ujedinjeni su narodi proglasili 1994. godinu Međunarodnom godinom obitelji, a 15. svibnja Međunarodnim danom obitelji. Ove godine obilježava se dvadeseta obljetnica Međunarodnog dana obitelji te tom prilikom želimo skrenuti pažnju na značaj obitelji kao temeljne vrijednosti društva. Europska komisija uvidjela je da trendovi globalizacije i tržišnih promjena itekako mijenjaju obitelj i obiteljsku svakodnevnicu te je odlučila 2014. proglasiti Europskom godinom usklađivanja radnog i obiteljskog života.

U današnje vrijeme, gdje obitelj vrlo često nema ni vremena ni uvjeta da se razvija u zajedništvu i toleranciji, jako je važno osvjestiti koliko je obitelj važna, koliko su nam važni naši roditelji, braća, sestre, djeca, bake, djedovi... Svi su oni dio svakog pojedinog ljudskog bića, svi su oni važni u razvoju osobnosti pojedinca. Što kvalitetniju, tolerantniju, povezaniju obitelj imamo, veće su šanse da ćemo odgojiti i kvalitenije, tolerantnije i povezanije društvo.

Članice Foruma žena samoborskog SDP-a zbog toga su, već tradicionalno, odlučile dio ovog dana provesti sa štićenicama Mikrodoma Crvenog križa u Samoboru, s ciljem da im uz domaće štrudle, čaj i razgovor pruže dašak obiteljskog ugođaja u njihovoj svakodnevici, da osjete da su dio jedne velike obitelji.

Bake su se razveselile posjetu te pričale o svojim znimljivim životima, a jedna od njih je rodila čak dvanestoro djece. U domu ih trenutno ima 13, a bilo ih je i 17. Žive kao jedna velika obitelj, brinu jedna za drugu, sve dijele, znaju kada koja treba lijek popiti. Zabavljaju se pričama, pjevaju pjesme, recitiraju i druže se. Nedostaje im kućna atmosfera, njihovi domovi, djeca, unuci koji žive užurbanim tempom u ovim uzburkanim gospodarskim vremenima i nemaju puno vremena za njih, ali, ipak, sve hvale osoblje doma koje se dobro i s pažnjom za njih brine.

Zvjezdana Sečen

 

Članice Foruma žena samoborskog SDP-a dan provele sa štićenicama samoborskog Mikrodoma Crvenog križa

Arhiva 2014

2019

2018

2017

2016

2015

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002