11.01.2014.

Izdana nova turistička brošura o Svetoj Nedelji

Uvršten i novitet – auto–kamp sa četiri zvjezdice

Izdana nova turistička brošura o Svetoj Nedelji

Neposredno pred Novu godinu, Turistička zajednica grada Svete Nedelje izdala je novu, atraktivnu dvojezičnu brošuru Grada, koja će se uskoro moći razgledati i na njihovim web stranicama.

Nova brošura o Svetoj Nedelji, na hrvatskom i engleskom jeziku, objedinjuje cjelokupnu turističku ponudu Grada, kaže direktorica Ureda Turističke zajednice grada Svete Nedelje, Renata Vlahović.

Umjetničkim fotografijama i tekstualnim opisima predstavljene su kulturno–povijesne znamenitosti, povijest Grada, te prirodna i narodna baština. Posebni naglasak stavljen je na aktivan odmor pa su u brošuri predstavljene pješačke staze, biciklističke rute s QR kodovima, adrenalinski park i ribolovna područja. Uz tradicionalne manifestacije svetonedeljskog kraja, predstavljena je i smještajna i ugostiteljska ponuda. U brošuri se nalazi i karta Grada Svete Nedelje s posebno označenim atrakcijama te smještajnom i ugostiteljskom ponudom.

U brošuru je uvršten i novi turistički objekt kraj jezera Rakitje, koji će biti završen ovog proljeća. Radi se o iznimno važnoj investiciji, ističe Renata Vlahović. Bit će to prvi auto–kamp sa četiri zvjezdice na području Grada Svete Nedelje, ali i prvi takve vrste na području Zagrebačke županije i Grada Zagreba. Auto–kamp će imati 50 uređenih parcela te 4 moderno uređena bungalova. Ponudu kampa proširit će restoran, wellness, vinski podrum i sportsko–rekreacijski sadržaji. Da bi udovoljio kategorizaciji od 4 zvjezdice, kamp će imati čak i kupaonice za kućne ljubimce.

Grad Sveta Nedelja pobrinuo se da do kampa dovede svu potrebnu infrastrukturu, kako bi se dobile dozvole, te očekuju da kamp za turiste bude otvoren u travnju. U Turističkoj zajednici grada Svete Nedelje uvjereni su da će za kamp biti najviše zainteresirani strani turisti na proputovanju prema moru ili drugim destinacijama te turisti s kamp–kućicama koji dolaze u Zagreb, jer će to biti, naglašava Renata Vlahović, jedino legalno mjesto za smještaj kamp–kućica u Zagrebu i okolici.

Nova turistička brošura Grada Svete Nedelje tiskana je u 3000 primjeraka i može se besplatno dobiti u Uredu Turističke zajednice grada Svete Nedelje, a koristit će se i na sajmovima kod predstavljanja Grada i njegove turističke ponude.

D.K.

 
11.01.2014.

TZ Grada Samobora izdala brošuru "Svi gurmanski putovi vode u Samobor"

Tragom starih samoborskih recepata

TZ Grada Samobora izdala brošuru

Turistička zajednica grada Samobora izdala je brošuru "Svi gurmanski putovi vode u Samobor", koja objedinjuje cjelokupnu samoborsku eno gastronomsku ponudu. Nastavak je to gastro projekta započetog objavljivanjem Male samoborske kuharice s recepturama s kraja 19. do sredine 20. stoljeća i gastro radionice "Samoborski šef", održane krajem rujna 2013. godine, pod vodstvom akademika kulinarstva Branka Ognjenovića.

Gastronomija i turizam prirodno su povezani i međusobno se podupiru. Gotovo da nema posjetitelja koji u Samoboru nije kušao kremšnitu i domaće specijalitete, zatražio Samoborsku salamu, češnofku, muštardu, popio bermet, a za vrijeme Fašnika pojeo krafnu.

Tradicionalne delicije samoborskih ugostitelja u novom su gastro vodiču predstavljene tekstualnim opisima i fotografijama Romea Ibriševića, uz navedenu bogatu ugostiteljsku ponudu samoborskoga kraja.

Tiskano izdanje gastro vodiča može se preuzeti u uredu Turističke zajednice grada Samobora, odnosno u bilo koje doba na službenoj internetskoj stranici www.tz-samobor.hr te putem pametnih mobitela, za koje je gastro vodič prilagođen.

S.S.

 

Izdana nova turistička brošura o Svetoj Nedelji

TZ Grada Samobora izdala brošuru "Svi gurmanski putovi vode u Samobor"

Arhiva 2014

2019

2018

2017

2016

2015

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002