22.05.2014.

Grad Samobor pomaže poplavljenim područjima

50 tisuća kuna za postradale

Grad Samobor pomaže poplavljenim područjima

Za pomoć stanovnicima poplavljenog područja Slavonije samoborski gradonačelnik Krešo Beljak izdvojit će iz proračunske pričuve 50 tisuća kuna, odlučeno je tako na kolegiju koji se održao u srijedu, 21. svibnja 2014.

Financijska pomoć bit će uplaćena posredstvom Udruge gradova koja je u suradnji s Hrvatskim crvenim križem pokrenula akciju prikupljanja novčanih sredstava za nabavu isušivača vlage te za nabavu namještaja za opremanje stambenih objekata stradalih u poplavama.

Grad Samobor nastavit će i dalje pružati pomoć sukladno potrebama poplavljenog područja, a kako bi se stanovništvu što prije omogućio povratak kućama i nastavak normalnog života.

Do sada prikupljenu pomoć Gradska organizacija Crvenog križa, Dobrovoljno vatrogasno društvo Samobor, župa svete Anastazije, druga društva i udruge te pojedinci već su uputili poplavljenim područjima, a akcija prikupljanja pomoći nastavlja se i dalje, posebno kada će se stradalnici početi vraćati svojim domovima.

M.V.

 
22.05.2014.

Županija podupire izgradnju i održavanje objekata i uređaja komunalne infrastrukture

6.975.000 kuna za projektiranje, opremu i izgradnju

Županija podupire izgradnju i održavanje objekata i uređaja komunalne infrastrukture

Zagrebačka županija uputila je jedinicama lokalne samouprave na svom području javni poziv za prijavu programa/projekata za sufinanciranje izgradnje i održavanja objekata i uređaja komunalne infrastrukture. Za tu namjenu Zagrebačka je županija osigurala 6.975.000 kuna bespovratnih sredstava, a natječaj je otvoren do 15. studenog 2014. godine, tj. do utroška sredstava.

Opći cilj programa izgradnje i održavanja objekata i uređaja komunalne infrastrukture je poticanje dugoročno održivog i teritorijalno uravnoteženog razvoja na cijelom području Zagrebačke županije, posebno u dijelu koji se odnosi na infrastrukturu i kvalitetu života. Prijavljeni program/projekt mora biti usklađen s Razvojnom strategijom Zagrebačke županije, a ciljevi njegove provedbe jasno definirani i mjerljivi.

Prihvatljive aktivnosti su izrada projektno-tehničke dokumentacije, građenje, adaptacija i/ili sanacija komunalnih objekata. Zagrebačka županija sudjelovat će u sufinanciranju prijavljenog programa/projekata s 90% iznosa za izradu projektno-tehničke dokumentacije, a najviše do 250.000 kuna te s 80% iznosa za izgradnju, adaptaciju i/ili sanaciju i nabavku opreme, najviše do 1.000.000 kuna.

Prijave mogu podnijeti jedinice lokalne samouprave s područja Zagrebačke županije koje u svojim razvojnim programima, planovima i proračunu za 2014. godinu imaju planirana sredstva za financiranje kandidiranih programa/projekata.

Tekst javnog poziva, upute za prijavitelje, kao i prijavni obrazac nalaze se na web-stranici Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr pod rubrikom Natječaji i javni pozivi, a više informacija može se dobiti na broju telefona 01/6311-681 i 01/6311-688.

Prijave programa/projekata dostavljaju se preporučenom pošiljkom na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za promet i komunalnu infrastrukturu (Prijava za sufinanciranje programa/projekata izgradnje i održavanja objekata i uređenja komunalne infrastrukture), Ulica grada Vukovara 72/V, 10000 Zagreb ili osobno na navedenoj adresi u pisarnici na 6. katu. Također, moguće je prijaviti program/projekt elektronskom poštom na adresu i.horvatinovic@zagrebacka-zupanija.hr.

M.B.

 
22.05.2014.

Iz Samobora kreće pomoć stradalima u Gunji

Prikupili igračke, odjeću, deke...

Iz Samobora kreće pomoć stradalima u Gunji

U srijedu, 21. svibnja, u 22 sata završen je prvi dio akcije kojom župa sv. Anastazije u Samoboru sudjeluje u prikupljanju pomoći za stradale u poplavljenim područjima Slavonije. U protekla dva dana u župnim su se prostorijama od 17 do 22 sata prikupljali uglavnom hrana i higijenske potrepštine, a vjernici te drugi građani su donosili i igračke, odjeću, deke i razne druge stvari.

Akciju koordinira župni vikar Mario Pavić zajedno sa župnim Caritasom, a svesrdnu pomoć u razvrstavanju i pakiranju prikupljenih stvari pružilo je i 40-ak mladih iz župne zajednice mladih.

Prikupljene donacije će u četvrtak, 22. svibnja, u 7 sati posebnim šleperom u pratnji četvero župljana župe sv. Anastazije krenuti put Slavonije. Sve što je prikupljeno bit će predano župniku Gunje vlč. Josipu Semialjcu, a on će to rasporediti onima kojima je pomoć potrebna.

Drugi dio akcije pomoći Gunji odvijat će se kroz naredne dvije nedjelje, 25. svibnja i 1. lipnja, kad će se na svim sv. misama prikupljati novčani prilozi za stradale u poplavama. Prikupljanje pomoći će se nastaviti i u narednim danima i tjednima, posebno kada se stradalnici počnu vraćati svojim domovima.

Verica Kraš Villa

 
22.05.2014.

Traju akcije pomoći za nastradale u poplavama

Pomoć za Slavonce prikuplja se i u Bregani

Traju akcije pomoći za nastradale u poplavama

Osim u Samoboru, akcija prikupljanja odjeće, obuće, higijenskih i ostalih potrepština za nastradale u poplavama u istočnoj Slavoniji provodi se i u DVD Bregana. Akcija je počela u ponedjeljak i trajat će sve do petka, 23. svibnja. Svi koji žele pripomoći stanovnicima poplavljenih mjesta svoje donacije mogu predati u prostoru DVD Bregana (Ulica Bistrec 73) u vremenu od 17 do 21 sat.

S.S.

 
22.05.2014.

Na Samoborskom groblju obilježena godišnjica rođenja Ivana Perkovca

Još uvijek traje borba za slobodu riječi

Na Samoborskom groblju obilježena godišnjica rođenja Ivana Perkovca

Ispred groba Ivana Perkovca na Samoborskom groblju i ove su se godine okupili učenici samoborske Osnovne škole Bogumila Tonija i OŠ Ivana Perkovca iz Šenkovca, obilježivši godišnjicu rođenja našeg poznatog publicista, novinara britkog pera, urednika i pokretača poznatih novinskih izdanja 19. stoljeća.

Prigodan program izveli su učenici iz Šenkovca, a uz učitelje i predstavnike ogranaka Matice hrvatske iz Samobora i Šenkovca, obljetnici je nazočila i zamjenica gradonačelnika Grada Samobora Sanja Horvat Iveković.

Prigodnim riječima djeci se obratila i Ranka Novosel, jedna od inicijatorica ovih susreta, pozvavši ih da čuvaju uspomenu i djelo Ivana Perkovca, iskrenog borca za slobodu riječi.

M.K.

 

Grad Samobor pomaže poplavljenim područjima

Županija podupire izgradnju i održavanje objekata i uređaja komunalne infrastrukture

Iz Samobora kreće pomoć stradalima u Gunji

Traju akcije pomoći za nastradale u poplavama

Na Samoborskom groblju obilježena godišnjica rođenja Ivana Perkovca

Arhiva 2014

2019

2018

2017

2016

2015

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002