17.03.2014.

DVD Grdanjci bogatiji za novo vozilo

Primili ček na 190.000 kuna

DVD Grdanjci bogatiji za novo vozilo

U garažu vatrogasnog doma DVD-a Grdanjci uskoro stiže novo vozilo. Riječ je o kombiju marke Renault, u vrijednosti od 190.000 kuna, koji ovo društvo nabavlja uz pomoć Grada Samobora i gradske vatrogasne zajednice. Služit će mu za prijevoz ljudstva i opreme.

Simbolična primopredaja čeka za nabavu novog vatrogasnog kombija između predstavnika Grada i društva obavljena je u petak, 14. ožujka, u sklopu proslave 40 godina rada DVD-a Grdanjci. Na skupštini društva njegovu predsjedniku Tomislavu Faukoviću ček je uručio zamjenik gradonačelnika Željko Stanec. Tom je prigodom naglasio da je ovo još jedno u nizu novih vatrogasnih vozila koje je Grad u protekle četiri godine nabavio za naša društva. - - Novi ciklus - rekao je Stanec - počinje kupnjom ovog vozila za Grdanjce.

Predsjednik Vatrogasne zajednice grada Samobora Željko Koščica pohvalio je pomlađivanje društva i izrazio nadu da će im nabava ovog kombija biti dodatan motiv za još jači i veći angažman za dobrobit svoga mjesta. Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Samobora Mladen Žitković očekuje u budućnosti veću operativnost DVD-a Grdanjci koje djeluje u posebnim uvjetima, jer na njegovu je području i zaštićena zona Parka prirode Žumberak-Samoborsko gorje.

Uz novo vozilo, Dobrovoljno vatrogasno društvo Grdanjci bogatije je i za pet odijela namijenjenih intervencijama na šumskim požarima. Odijela su donacija Vatrogasne zajednice Grada ovom društvu za njegovih 40 godina rada.

Skupština DVD-a Grdanjci održana je u Vilinskim jamama, a završila je podjelom zahvalnica gradskim dužnosnicima Kreši Beljaku, Željku Stancu, Sanji Horvat Iveković, Hrvoju Frankiću, Krunoslavu Zniki, predstavnicima vatrogasnog vodstva Grada Željku Koščici i Mladenu Žitkoviću te čelnicima drugih društava s kojima DVD Grdanjci dobro surađuje.

K.K.

 
17.03.2014.

Kolegijalno podupiranje među učiteljima, po načelima coachinga

Ugodno ozračje i vidljivi rezultati

Kolegijalno podupiranje među učiteljima, po načelima coachinga

U subotu, 15. ožujka, održan je u OŠ Milana Langa 5. seminar za učitelje pod nazivom "Kolegijalno podupiranje među učiteljima po načelima coachinga, s ciljem stvaranja poticajnog okruženja za učenike – PEERTNER".

Ovaj se projekt financira sredstvima Europske komisije, kroz Program za cjeloživotno učenje Comenius Regio partnerstva. Najviše polaznika seminara je iz OŠ Milana Langa iz Bregane, a uključeni su i učitelji ostalih osnovnih škola s područja Grada Samobora, koji su ujedno i članovi Hrvatskog učiteljskog društva Samobor.

Voditeljice i predavačice na seminaru su, svima već dobro poznate, dr.sc. Zora Rutar Ilc i Brigita Žarković Adlešič iz Zavoda za školstvo Republike Slovenije i mr.sc. Blanka Tacer iz Skupine Primera. Iako se odazvao nešto manji broj polaznika, radno ozračje bilo je iznimno ugodno, a rad u malim skupinama itekako kreativan i dragocjen. Svi učitelji bili su aktivni sudionici izrađujući plakate, stavljajući se u ulogu "coacha", odnosno klijenta, postavljajući pitanja prema zadanoj razini komunikacije i sl.

Seminar je trajao od 9 do 14,30 sati, a nakon zajedničkog dijela Zora Rutar Ilc održala je coaching za projektni tim. Članovi užeg tima trebali su objediniti ciljeve i načine rada, dogovoriti strategiju rješavanja mogućih prepreka i definirati termine novih susreta. Dogovoren je radni susret i upoznavanje svih sudionika u projektu - OŠ Martina Krpana iz Ljubljane, OŠ Milana Langa iz Bregane te članova Hrvatskog učiteljskog društva Samobor 2. srpnja u Otočcu ob Krki. U jesen 2014. godine, početkom nove školske godine, projekt se nastavlja prema utvrđenoj dinamici u Bregani.

Marija Aščić

 

DVD Grdanjci bogatiji za novo vozilo

Kolegijalno podupiranje među učiteljima, po načelima coachinga

Arhiva 2014

2019

2018

2017

2016

2015

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002