12.07.2014.

Održan 13. vatrogasni Kup Bobovica

Svi otišli zadovoljni

Održan 13. vatrogasni Kup Bobovica

U nedjelju, 6. srpnja, u Bobovici je održan 13. Kup Bobovica, uz sudjelovanje 30 ekipa s područja Grada Zagreba te Zagrebačke, Karlovačke, Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske i Sisačko-moslavačke županije, koje su se natjecale u četiri kategorije.

U kategorijama djece natjecalo se 18 ekipa, u kategoriji djevojčica od 6 do 12 godina 7 ekipa i to DVD-a Sv. Nedelje, Oroslavja, Lasinje i Ivanca. Treće mjesto osvojile su djevojčice DVD-a Molvice, drugo iz Cerja, a prvo DVD-a Zdenci Brdovečki.

U kategoriji dječaka nastupilo je 11 ekipa iz Dragonošca, Sv. Nedelje, Rakitja, Dugog Sela, Oroslavja, Kerestinca, Ivanca i Radakova. Treće mjesto osvojili su dječaci DVD-a Molvice, drugo iz Cerja, a prvo DVD-a Lasinja.

U kategoriji žena nastupilo je 6 ekipa iz DVD-a Ivanec, Vrbovec, Strmec i Kupljenovo. Kupljenovo je osvoijilo treće mjesto, DVD Zlatar drugo, a prvo mjesto osvojile su članice DVD-a Marija Magdalena.

U kategoriji muške 3/1 A ekipe nastupilo je njih 6, i to iz DVD-a Strmec, Molvice i Razljev. Treće mjesto osvojila je ekipa DVD-a Otok, drugo iz Marije Magdalene, a prvo DVD-a Vrbovec.

Sve ekipe koje su sudjelovale na kup takmičenju bile su nagrađene diplomama za sudjelovanje.

Tri prvoplasirane ekipe u kategorijama djece osvojile su pehare za mjesta i medalje za svakog člana ekipe, dok su u kategorijama odraslih tri prvoplasirane ekipe osvojile pehare, a prvoplasirane ekipe i prijelazne pehare koje mogu zadržati u trajnom vlasništvu nakon tri uzastopne pobjede na Kupu Bobovica. Za suđenje su bila zadužena četiri licencirana suca HVZ.

Sponzor i ovog kup takmičenja bio je Servis automobila Mihelić iz Bobovice.

Natjecanje su uveličali pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Samobora Hrvoje Frankić i zapovjednik VZG Samobora i JVP Samobor Mladen Žitković.

Nakon takmičenja održana je tradicionalna vatrogasna zabava s bogatom tombolom i brojnim zabavnim sadržajima.

Na travnatom terenu održalo se natjecanje u potezanju užeta za djevojčice i dječake, a najjače su bile djevojčice iz Lasinja te dječaci iz Molvica.

Na asfaltiranom terenu snagu su odmjerile žene i muškarci. Prvo mjesto osvojile su žene iz Zlatara, a u kategoriji muškaraca najjači su bili kuhari DVD-a Bobovica. Oni su osvojenu nagradu predali drugoplasiranoj ekipi DVD-a Marija Magdalena.

Zabavi su se pridružili i članovi DVD-a Klokočevac i DVD-a Odranski Obrež. Uz odličnu svirku grupe Zona, bogatu ponudu rashlađenih pića i neizostavnu kotlovinu i roštilj, zabava je trajala do duboko u noć.

DVD Bobovica zahvaljuje svim sponzorima i mještanima na pomoći prilikom organizacije i realizacije kup takmičenja i zabave. Velik broj natjecateljskih ekipa svjedoči o statusu i renomeu koje prati kup i vatrogasce Bobovice te obvezuje na daljnji rad i nastavak ove hvalevrijedne tradicije.

Zdenko Jednar

 

Održan 13. vatrogasni Kup Bobovica

Arhiva 2014

2019

2018

2017

2016

2015

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002