23.07.2014.

Županija podupire turističko gospodarstvo

800.000 kuna za bolji standard

Županija podupire turističko gospodarstvo

Zagrebačka županija osigurala je 800.000 kuna bespovratnih sredstava za provedbu programa Konkurentnost turističkog gospodarstva u 2014. godini. Sredstva će se dodjeljivati za povećanje standarda, kvalitete i dodatne ponude poput: bazena, klizališta, wellnessa, adrenalinskih parkova, dječjih igrališta itd., u smještajnim i ugostiteljskim objektima na području Zagrebačke županije. Natječaj je otvoren do 29. kolovoza 2014. godine.

Korisnici potpora mogu biti subjekti malog gospodarstva (definirani Zakonom o poticanju razvoja malog gospodarstva), trgovačka društva izvan javnog sektora te obrti i zadruge koji se bave ugostiteljskom i/ili turističkom djelatnošću. Također, prijaviti se mogu i seljačka domaćinstva (OPG) koja pružaju ugostiteljske i/ili turističke usluge. Pritom je važno da podnositelj prijave bude registriran na području Zagrebačke županije te da se predloženi program provodi na području županije.

Zagrebačka županija subvencionirat će do 60% prihvatljivih troškova bez PDV-a, odnosno najviše 150.000 kuna za hotele, pansione, apartmane, hostele, kampove, te do 100.000 kuna za seljačka domaćinstva i objekte za prehranu – restorane. Inače, pojedini korisnik može prijaviti i ostvariti subvenciju samo za jedan program.

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve zainteresirane da se jave na natječaj, a informacije, tekst natječaja, upute za prijavitelje i prijavni obrazac nalaze se na službenoj stranici Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr pod Natječaji i javni pozivi. Odgovori na dodatna pitanja mogu se dobiti na brojevima telefona 01/6009-421 i 01/6009-484 ili na e-mail: a.zelic@zagrebacka-zupanija.hr.

Prijave s potrebnom dokumentacijom dostavljaju se kao preporučena pošiljka na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za gospodarstvo, Ulica grada Vukovara 72/V, P.P. 974, 10001 Zagreb ili osobno na navedenoj adresi u Pisarnici na 6. katu.

M.B.

 
23.07.2014.

Kraj jezera Rakitje otvoren vrhunski obiteljski Kamp Zagreb s bogatom dodatnom ponudom

4 zvjezdice za moderne nomade

U Svetoj Nedelji, kraj jezera Rakitje, 18. srpnja otvoren je Kamp Zagreb, moderan obiteljski kamp sa 4 zvjezdice, koji se prostire na 10 000 m2, u čiju je gradnju i opremanje vlasnik, zagrebački poduzetnik Krešimir Dubrović uložio 1,1 milijun eura.

Kamp Zagreb su presijecanjem vrpce otvorili vlasnik Krešimir Dubrović i gradonačelnik Grada Svete Nedelje Drago Prahin, u nazočnosti brojnih gostiju i uzvanika. U prigodnom programu otvorenja gostima su se obratili vlasnik autokampa Krešimir Dubrović, gradonačelnik Grada Svete Nedelje Drago Prahin te voditeljica Odjela za zaštitu turističke resursne osnove i održivi razvoj Ministarstva turizma Jelena Šobot.

Gosti i uzvanici su uz razgledavanje kampa uživali i u bogatom zabavnom programu uz odličnu glazbu jazz banda te rekreacijskim sadržajima - streličarstvu, jahanju konja i besplatnoj vožnji taxiciklom.

Riječ je o prvom autokampu visoke kategorije (4*) u okolici Zagreba te jednom od rijetkih auto kampova visoke kategorije na području kontinentalne Hrvatske. Kamp se prostire na 10 000 m2, ima 50 parcela za kampere i kamp kućice, s interesantnim kružnim razmještajem. Uz parcele za kampiranje gostima se nudi smještaj u 4 bungalova za 2 do 4 osobe. Svi su bungalovi moderno uređeni, s naglaskom na drvu i drugim prirodnim materijalima. Staze, putevi i oznake parcela izrađeni su od drvenih oblutaka bagrema. Kamp je namijenjen kampistima iz drugih zemalja koji prolaze kroz Zagreb na putu do mora i žele razgledati sve popularniju metropolu te okolicu Zagreba.

Ugostiteljska i wellness ponuda kampa namijenjena je svim gostima te zahvaljujući tome planira raditi čitavu godinu.

U najvećem objektu kampa smješteni su vinski podrum s lounge barom, pizzeria Jezero i mini wellness, a svaka etaža ima otvoreni pogled na jezero. U moderno i originalno koncipiranom vinskom podrumu sa šankom-akvarijem od jeseni nudit će se vino iz domaće proizvodnje. Na najvišem katu objekta i s najljepšim pogledom na jezero nalazi se wellness s vodenim krevetom, finskom saunom, masažnom kadom i travnatim sunčalištem.

Kamp je također "pet-friendly", stoga su i kućni ljubimci dobrodošli, a na raspolaganju im je i posebna kupaonica.

Kamp je već certificiran za 2014. godinu od strane ACSI-a i ADAC-a, jedini u Hrvatskoj uvršten je u bazu GLAMCAMPINGA, te u relevantne slovenske, talijanske, nizozemske i američke baze kampova.

 

Županija podupire turističko gospodarstvo

Kraj jezera Rakitje otvoren vrhunski obiteljski Kamp Zagreb s bogatom dodatnom ponudom

Arhiva 2014

2019

2018

2017

2016

2015

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002