22.11.2014.

Izborna skupština Hrvatskog učiteljskog društva Samobor

Nova predsjednica Kristina Halužan

Izborna skupština Hrvatskog učiteljskog društva Samobor

19. studenog 2014. godine održana je u dvorani srednjih škola Izborna skupština Hrvatskog učiteljskog društva Samobor. Izvješće o radu društva u protekle četiri godine podnio je Franjo Mihalina, financijsko izvješće Nevenka Frkin, a izvješće Nadzornog odbora Sandra Vandekar. Nakon provedene rasprave izvješća su jednoglasno prihvaćena.

Na tradiciju strukovnog prosvjetarskog udruživanja i djelovanja na području Samobora još od davne 1902. podsjetila je Marica Jelenić.

Od 13. veljače 1993., kada je održana Osnivačka skupština Hrvatskog učiteljskog društva Samobora i Svete Nedelje u prostorima Matice hrvatske u Samoboru, društvo djeluje kontinuirano s jasno izraženim ciljevima: povezivanje učitelja i prosvjetnih ustanova, provođenje programa za proširivanje stručnih znanja učitelja putem predavanja i stručnih ekskurzija, unapređivanje odgoja i obrazovanja u našem gradu, organizacija priredbi, skupljanje povijesne građe o radu škola, briga o umirovljenim učiteljima, povezivanje s drugim društvima učitelja u Hrvatskoj i inozemstvu te ostali programi u skladu s interesima članica.

Od brojnih aktivnosti društva od 1993. pa sve do danas treba istaknuti sljedeće: stručno usavršavanje učitelja kroz organizaciju seminara i edukativnih radionica, a od 2013. godine uključivanje i u EU – Comenius projekt za cjeloživotno učenje, organizaciju proslava Svjetskog dana učitelja i dodjelu priznanja učiteljima mentorima, savjetnicima i uspješnim sudionicima državnih natjecanja, organizacija Sportskog dana u OŠ M. Šiloboda, predlaganje brojnih kolegica i kolega učitelja, profesora, pedagoga i odgajatelja te uglednih javnih i kulturnih djelatnika za nagrade Grada Samobora te visokih državnih nagrada, briga o umirovljenim prosvjetarima, božićni domjenci i izleti umirovljenih učitelja, posjete i pomoć oboljelim učiteljima i onima smještenima u domove za starije i nemoćne osobe te učiteljima u težim materijalnim prilikama te posmrtna pripomoć obiteljima preminulih učitelja.

U nastavku rada Skupština društva dala je razrješnicu i zahvalila na radu dosadašnjim tijelima društva, kao što je prihvatila i nekoliko prijedloga za poboljšanje rada u narednom periodu. Potvrđen je novi Upravni odbor, izabran Nadzorni odbor, a za predsjednicu je izabrana Kristina Halužan, ravnateljica OŠ Rude, koja je obećala nastaviti rad društva, zalagati se za provođenje novih projekata i organizirati još mnogo ugodnih druženja.

S.S.

 

Izborna skupština Hrvatskog učiteljskog društva Samobor

Arhiva 2014

2019

2018

2017

2016

2015

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002