28.10.2014.

Završeno uređenje parka na ulazu u vojarnu

Dolaze i igrala za pse

Završeno uređenje parka na ulazu u vojarnu

Kao dio projekta uređenja prostora bivše vojarne, uređen je i park na samom ulazu u kompleks, kraj novoizgrađenih autobusnih ugibališta na Mirnovečkoj cesti.

U sklopu radova opločene su pješačke staze, postavljene nove klupe i uređena hortikultura parka.

Trenutno su u tijeku završni radovi na zgradi koju za svoje potrebe uređuje trgovačko društvo Energo metan d.o.o., a preseljenje se očekuje do kraja ove godine.

Izvedeni su i pripremni radovi za uređenje parka za pse, a trenutno je u tijeku nabava sprava i igrala, kako bi park bio u potpunosti opremljen kao mjesto u kojem se psi mogu slobodno istrčavati, igrati, družiti se i socijalizirati u sigurnom okruženju.

P.A.

 
28.10.2014.

Kad voda odnese komad asfalta

A kak bu tek kad opadne sneg?!

Kad voda odnese komad asfalta

Kada vidiš da su tri automobila u dva dana skliznula s ceste, nešto tu ne štima. Vjerojatno s autima ili vozačima. Što bi drugo bilo?

Zakonski je sve čisto kao Gradna - krivi su vozači, jer nisu prilagodili svoje vozilo cesti. Na što cesta liči nigdje u zakonu nije navedeno. Kakvo je stvarno stanje prometnica samo je naš subjektivan osjećaj. Može cesta nestati i opet je kriv vozač. Nije prilagodio svoju vožnju uvjetima na toj dionici i točka.

Zbunjen je bio i čovjek koji je pokucao Josipu Grgosu na vrata, jer je vidio parkirano "službeno vozilo". Sasvim je trijezno objasnio da je kao i zadnjih deset godina išao u vikendicu na Gregurić Bregu, ali da je od prošlog tjedna nekuda nestao komad asfalta i da mu nije jasno zašto je njegov auto išao prema dolje, kada je on ustvari išao gore. Kao da je auto išao za tim komadom asfalta koji je voda odnijela. Skrušeno je zamolio da ga Grgos traktorom povuče, jer je poznato da se on razumije u svo kamenje i taj vapnenac i dolomit.

Čovjek čiji je auto zaglibio rekao je da bio one koji održavaju ovu cestu trebalo poslati nekamo (četiri slova: prvo v, zadnje t). Ne znam zašto je naglo izgubio volju za friškim zrakom, okrenuo se i vratio natrag.

A mogao je zajedno s nama otići na piće. Ja sam odmah rekao da se bojim ići trijezan po tom putu. Ostavio sam Zelenka pri Jožekovoj kleti, a navečer sam doma jedva i pješke stigao. Em je slaba cesta, em je bio mrak. Mislio sam da bi ovamo trebalo poslati sve one koji ovu cestu održavaju. Pješke trebaju od Samobora polako do Velikih vrata pa prek Braslovja do Ruda. I to hodom natraške. Za početak. Da bolje vide kako ceste izgledaju. Onda im još vrućima treba dati vode piti. Da vide koliko je voda opasna. Kaj je napravila od naših bregih, a isto bu i od njihovih želudaca. Možda im tada dojde iz glave do dole... Ili im trebaju misli odozdola prema mozgu krenut. Dileme su to teške, naročito kad bez asfalta moraš ići pješke unatrag. Mislio sam da bi trebali ići tim putem bosi. Ali, onda su mi se smilili. Nek ih voda nosi...

Meni je Jožek natočil još dve čaše putne pa sam premetal nogu pod nogu i živ sam došel doma, hvala dragomu Bogu.

Kako će se ovuda hodati kada snijeg zabijeli Gregurić Breg, a prvi sjeverac pomete klimavi prometni znak? Vjerojatno će prometni stručnjaci do tada ovdje smisliti neko genijalno rješenje. Možda umjesto asfalta koji nedostaje postave gusto granje. Bojim se da će tek tada biti sklisko.

Romeo Ibrišević

 
28.10.2014.

Nastavljaju se radovi na uređenju samoborske komunalne infrastrukture

Rekonstrukcija ulica i izgradnja pješačkih staza

Usprkos dolasku hladnijih dana, nastavljaju se brojni radovi na uređenju komunalne infrastrukture diljem grada.

U sklopu izvanrednog održavanja nerazvrstanih cesta i ulica, izvedena je rekonstrukcija Ulice Ivana Rendića u Gradskoj četvrti Giznik – Anindol, u ukupnoj duljini od 350 metara.

U istoj gradskoj četvrti asfaltirana je i Ulica Milana Zjalića, u ukupnoj duljini od 450 metara, a izvođač radova na obje prometnice je trgovačko društvo Hvar d.o.o.

Podsjećamo kako je zbog rekonstrukcije prometnice koja spaja naselja Celine Samoborske i Savršćak promet zatvoren za vrijeme izvođenja radova, sve do 15. studenog.

Pri kraju su i radovi na izgradnji pješačke staze u Uskočkoj ulici te u Vrbovcu Samoborskom, gdje se radi pješačka staza uz društveni dom.

P.A.

 

Završeno uređenje parka na ulazu u vojarnu

Kad voda odnese komad asfalta

Nastavljaju se radovi na uređenju samoborske komunalne infrastrukture

Arhiva 2014

2019

2018

2017

2016

2015

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002