12.05.2014.

Planinarska bratovština sv. Bernarda proslavila 20 godina djelovanja

Predstavljena i mala monografija

Planinarska bratovština sv. Bernarda proslavila 20 godina djelovanja

U sklopu 12. pohoda sv. Bernardu Lug Samoborski – Veliki Lovnik, održanog u nedjelju, 11. svibnja, a koji Planinarska bratovština sv. Bernarda organizira svake godine u svibnju o godišnjici otvorenja Gostinjca sv. Bernarda, proslavljena je 20. obljetnica djelovanja bratovštine.

Pohod je započeo u rano nedjeljno jutro u Lugu Samoborskom, odakle je 30-ak planinara krenulo prema V. Lovniku. Putem su im se pridruživali ostali planinari, mnogi su došli i iz drugih smjerova Samoborskog gorja, tako da ih se do podneva okupilo oko 300. Uz samoborske i zagrebačke planinare te članove ostalih bratovština, u proslavi su sudjelovali i predstavnici HPD-a Krndija – Sekcija sv. Bernarda – Našice te Planinarske bratovštine sv. Bernarda – Osijek. U podne je počeo slavljenički program predstavljanjem male monografije, u kojoj su sažeti važniji događaji proteklih godina.

Monografiju su predstavili Lovorka Grbac, predsjednica bratovštine i samoborski župnik Davor Štuljan, koji se, kako je istaknuo, često i prije dolaska u Samobor susretao s bratovštinom, osobito kroz sudjelovanje u planinarskim križnim putevima. Slijedila je sveta misa koju je predvodio preč. Štuljan u koncelebraciji s vlč. Pavlom Kunštekom. Nakon mise slavlje je nastavljeno zajedničkim ručkom, glazbom i pjesmom. Kasno poslije podne, krećući ponovno na planinarske staze, planinari su se razišli uz želje da ih sv. Bernard prati, kako prema zemaljskim vrhuncima, tako i prema nebeskom, ali i da ih još mnogo puta okupi u zajedništvu oko euharistijskog i obiteljskog stola.

L.G.

 
12.05.2014.

Festival Samoborske kotlovine – 2. dan

Najbolja je kotlovina iz Bobovice

Festival Samoborske kotlovine – 2. dan

Nakon nekoliko odgađanja, a sve zbog nesklonosti vremenskih prilika, konačno je održan i drugi dan 5. Festivala Samoborske kotlovine, na kojem su se predstavili mjesni odbori i gradske četvrti, njih dvanaest, te gradovi Jastrebarsko, Zaprešić i Samobor i jedna udruga - Vikendaši Samoborskog kožlaka.

Pobijedio je MO Bobovica, drugi je bio Grad Zaprešić, a treći MO Hrastina.

Lijepo je vrijeme privuklo velik broj posjetitelja koji su imali priliku besplatno kušati vrhunsku kotlovinu.

R.Š.

FOTO: Ocjenjivačka komisija u sastavu Milinko Perković (predsjednik), Renata Kruhan i Dejan Jandrečić imala je težak posao, ali ga je obavila na zadovoljstvo svih natjecatelja

 

Planinarska bratovština sv. Bernarda proslavila 20 godina djelovanja

Festival Samoborske kotlovine – 2. dan

Arhiva 2014

2019

2018

2017

2016

2015

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002