30.09.2014.

Uređuje se park na Mirnovečkoj cesti

Ugodno okruženje za čekanje autobusa

Uređuje se park na Mirnovečkoj cesti

U tijeku su radovi na uređenju parka pokraj novoizgrađenih autobusnih stajališta na Mirnovečkoj cesti, kod ulaza u bivšu vojarnu.

Radovi uključuju opločenje pješačke staze, postavljanje novih klupa i uređivanje hortikulture parka, a izvest će ih Hvar d.o.o.

S.S.

 
30.09.2014.

U Svetoj Nedelji obilježen Svjetski dan srca

Sve za crpku koja život znači

U Svetoj Nedelji obilježen Svjetski dan srca

U suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Zagrebačke županije u utorak, 30. rujna, u Svetoj Nedelji je obilježen Svjetski dan srca koji se inače obilježava 29. rujna.

Tim povodom djelatnici Zavoda za javno zdravstvo održali su edukativna predavanja na teme: Debljina - epidemija suvremenog društva, Pušenje, te Šećerna bolest. Po završetku predavanja svi zainteresirani mogli su sudjelovati u mjerenju krvnoga tlaka, glukoze u krvi te indeksa tjelesne mase, a mjerenja su također provodili djelatnici Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije.

Srčano žilne bolesti imaju velik utjecaj na sveukupno obolijevanje i smrtnost pučanstva u suvremenom svijetu, u kojemu gotovo svaka druga osoba umre od ove bolesti.

Glavna svrha obilježavanja Svjetskog dana srca je ne samo upozoravanje cjelokupne javnosti na to veliko breme, nego i educiranje o mogućnostima sprečavanja ovih bolesti.

Svaki pojedinac ima pravo na mogućnost izbora u svom okruženju, s ciljem očuvanja zdravlja srca, bez obzira gdje živi, radi ili se igra. Svi smo dužni poduzeti aktivnosti kako bismo omogućili da taj odabir bude pravilan za zdravlje srca.

A.B.B.

 
30.09.2014.

Radovi u Gradskoj četvrti Južno naselje

Za ugodniji život u najvećem samoborskom naselju

Ove godine predstavnici i stanovnici Gradske četvrti Južno naselje bili su vrlo aktivni. U proljeće je asfaltiran pristup zgradama i garažama u odvojku Dalmatinske ulice, uređene su pješačke staze i prilazi u Dalmatinskoj i na Trgu Antuna Mihanovića, kao i vatrogasni i pješački prolaz u Slavonskoj ulici. Uz novopostavljenih 5 oglasnih ormarića, napravljen je i "zeleni otok" u Mlinskoj ulici.

U ljetnom periodu na red je došao i nogostup od Žumberačke do Adžijine ulice pa su tako mogli biti ucrtani i pješački prijelazi, a u parku Južnog naselja postavljena su i nova dječja igrala.

Najveći dio radova financiran je iz proračuna gradske četvrti, pri čemu je pomogao i Grad Samobor svojim sredstvima.

 

Uređuje se park na Mirnovečkoj cesti

U Svetoj Nedelji obilježen Svjetski dan srca

Radovi u Gradskoj četvrti Južno naselje

Arhiva 2014

2019

2018

2017

2016

2015

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002