06.04.2014.

Svetonedeljski SDP organizirao humanitarnu prodaju tulipana

"Omiljeni cvijet Ane Rukavine" za upis u Registar

Svetonedeljski SDP organizirao humanitarnu prodaju tulipana

U subotu, 5. travnja, organizirana je u Svetoj Nedelji na Trgu Ante Starčevića prodaja tulipana, omiljenog cvijeta Ane Rukavine. Uz kupljeni tulipan, građanima su dijeljeni i informativni leci o radu Zaklade.

Forum žena SDP-a Sveta Nedelja uz potporu Foruma mladih SDP-a Sveta Nedelja je akciju "Omiljeni cvijet Ane Rukavine" održao u znak sjećanja na Anu Rukavinu i njenu hrabru borbu s bolešću, a s namjerom prikupljanja sredstava za istoimenu Zakladu. Prikupljeni prihod će biti uplaćen na račun Zaklade, kako bi se pomoglo radu Registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica koje će spasiti nečiji život. Također, provođenjem ove akcije se iz godine u godinu nastoji razvijati svijest cjelokupne javnosti te informirati građane o radu Registra.

Unatoč lošem vremenu i kiši koja je padala, građani Svete Nedelje su se s velikim zadovoljstvom odazvali i odvojili dio novca kako bi pomogli humanitarnu akciju te još jednom dokazali solidarnost u kriznim vremenima.

Sanela Mujkić

 
06.04.2014.

U subotu, 5. travnja, održani su izvanredni unutarstranački izbori Gradske organizacije HDZ-

Novi predsjednik je Mislav Maroević

U subotu, 5. travnja, održani su izvanredni unutarstranački izbori Gradske organizacije HDZ-

U subotu, 5. travnja, održani su izvanredni unutarstranački izbori Gradske organizacije HDZ-a Samobor. Nakon drugog kruga glasanja Mislav Maroević je s jednim glasom više pobijedio stranačkog kolegu i dosadašnjeg povjerenika samoborskog HDZ-a Vjerana Štublina.

U Gradski odbor samoborskog HDZ-a izabrani su Franjo Bedeničić, Ivica Bišćan, Petar Krešimir Bušljeta, Miroslav Čerkez, Renata Glojnarić, Robert Horvat, Ljiljana Jenko, Dinko Kamenić, Martin Komes, Roman Lucić, Tomislav Lucić, Slavko Mamić, Franjo Oslaković, Marko Prahović, Željko Radovanić, Kristijan Razum, Antonija Šešerinec, Darko Škrobot, Vedran Štublin i Anica Vraneković, a članovi Nadzornog odbora su Franjo Kirin, Janko Poljak i Mirko Marinković.

Maroević je naglasio kako će se u stranci raditi timski, više će se koristiti potencijali mlađih članova te tražiti prirodni koalicijski partneri, sve kako bi stranka vratila ugled i povjerenje birača.

Posebno je istakao žaljenje što je HDZ na državnoj i županijskoj razini u koaliciji sa svjetonazorski sličnim partnerima, a samo je u Samoboru drugačije. To bi, prema svemu sudeći, trebalo značiti približavanje HDZ-a HSS-u, a što, naravno, znači i raskidanje aktualne koalicije HSS-a i SDP-a.

S.S.

 
06.04.2014.

Forum žena samoborskog SDP-a održao humanitarnu akciju "Omiljeni cvijet Ane Rukavine"

Upišite se i vi u Registar!

Forum žena samoborskog SDP-a održao humanitarnu akciju

Već tradicionalno, kiši unatoč, žene iz Foruma žena SDP-a Gradske organizacije Samobor održale su humanitarnu akciju "Omiljeni cvijet Ane Rukavine", prodajući tulipane i dijeleći informativne letke o radu Zaklade građanima. Akciji se priključila i zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković. Prodaja tulipana pokrenuta je prije četiri godine od strane Forume žena SDP-a GO Zagreb te se kroz godine proširila na cijelu Hrvatsku, kako bismo dale doprinos SDP-a Zakladi i ostvarenju njenih ciljeva te formiranju i prikupljanju uzoraka za Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Akcija se provodi u znak sjećanja na Anu Rukavinu i njenu hrabru borbu s bolešću, u povodu obilježavanja Aninog rođendana koji je bio 28. ožujka.

Građani Samobora su akciju prepoznali i podržali u velikom broju te su dali svoj doprinos kupnjom tulipana, a mnogi od njih će se upisati u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica u srijedu, 9. travnja, između 10 i 12 sati u Udruzi osoba s invaliditetom Samobora i Svete Nedelje na Autobusnom kolodvoru u Samoboru. U Registar se mogu upisati svi zdravi građani Samobora od 18 do 40 godina starosti. Potrebno je samo popuniti pristupnicu i zdravstveni upitnik te dati uzorak krvi za HLA tipizaciju kojom se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti.

Pozivamo sve građane Samobora i okolice da se odazovu u srijedu. Upisom u Registar pružate šansu za ozdravljenje oboljelima jer, ne zaboravite, lijek je u nama.

Zvjezdana Sečen

 

Svetonedeljski SDP organizirao humanitarnu prodaju tulipana

U subotu, 5. travnja, održani su izvanredni unutarstranački izbori Gradske organizacije HDZ-

Forum žena samoborskog SDP-a održao humanitarnu akciju "Omiljeni cvijet Ane Rukavine"

Arhiva 2014

2019

2018

2017

2016

2015

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002