18.11.2014.

Osnovan samoborski Gradski odbor Narodne stranke – reformista

Prvi predsjednik Jozo Grubeša

Osnovan samoborski Gradski odbor Narodne stranke – reformista

Kako je i najavljeno, i u Samoboru je osnovan Gradski odbor Narodne stranke – reformista, nove političke stranke u Hrvatskoj, kojoj je na čelu Radimir Čačić.

Na Osnivačkoj skupštini stranke, održanoj u ponedjeljak, 17. studenoga, u dvorani Doma umirovljenika, od 24 člana Skupštine, nazočilo je njih 15 i izabralo vodstvo.

Prema prijedlozima dosadašnjeg povjerenika stranke Joze Grubeše, za predsjednika GO-a izabran je kao jedini kandidat Grubeša, potpredjednici su Martina Tkalec i Mladen Guliš, članovi Predsjedništva Sanja Zaradić, Ivan Horvatinčić i Mladen Garašić, a u Nadzorni odbor izabrani su Slavica Vuković, Predrag Vrzić i Denis Štulec.

U Skupštinu Zagrebačke županije, u kojoj imaju pravo na dva člana, idu Tkalec i Guliš, a samoborski predstavnici u Saboru NS-a su Ivan Horvatinčić i Stjepan Kralj, koji je i tajnik stranke.

Na početku su skupštinare pozdravili redom i predstavnici samoborskog HSS-a Krešo Beljak, u ime SDP-a Sanja Horvat Iveković, HSLS-a Linda Rossini Gajšak, a u ime Vjerana Štublina iz HDZ-a bio je Franjo Bedeničić. Svi su, uz čestitke vodstvu, izrazili zadovoljstvo formiranjem nove stranke te očekuju dobru suradnju i partnerstvo, sve u cilju napretka Samobora i dobrobiti njegovih građana.

Predsjednik Grubeša predstavio je temeljne smjernice koje će stranka provoditi, a među kojima su najvažnije decentralizacija države, reforma javne uprave, upravljanje državnom imovinom i ulaganje u obrazovanje, uz, naravno, provođenje gospodarske politike koja će podići životni standard građana Hrvatske. Za to su potrebni kompetentni i obrazovani ljudi pa će samoborski NS-ovci sustavno širiti ogranke na području Grada i tako se kvalitetno pripremiti za sljedeće izbore.

M.K.

 
18.11.2014.

Nastavljaju se radovi po mjesnim odborima

Sređuje se komunalna infrastruktura

Nastavljaju se radovi na uređenju komunalne infrastrukture po samoborskim mjesnim odborima.

U Mjesnom odboru Domaslovec završeni su radovi na rekonstrukciji Ulice Vrančićev put, a trenutno se radi na sanaciji ulica Krmica I. i Krmica II.

U tijeku su i radovi na rekonstrukciji prometnice koja povezuje Veliku Rakovicu i Slavagoru, koji uključuju rekonstrukciju i asfaltiranje prometnice te izradu bankina.

U proteklom tjednu završena je rekonstrukcija Ulice Lijevi okićki odvojak te Odvojka Ruklići u MO Dubrava Samoborska.

P.A.

 

Osnovan samoborski Gradski odbor Narodne stranke – reformista

Nastavljaju se radovi po mjesnim odborima

Arhiva 2014

2019

2018

2017

2016

2015

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002