31.10.2014.

Položeni vijenci uoči blagdana Svih svetih

Počast zaslužnima

Položeni vijenci uoči blagdana Svih svetih

31. su listopada, ispred spomen obilježja poginulim braniteljima Grada Svete Nedelje, kod Svetonedeljskog groblja, položeni vijenci povodom Dana svih svetih.

U ime Grada Svete Nedelje vijenac su položili gradonačelnik Drago Prahin, u pratnji zamjenika gradonačelnika Damira Halužana i Ivice Pavlića te Biserke Delač, pročelnice Jedinstvenog upravnog odjela.

Ispred Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje vijenac je položio Dragutin Vinovrški Pentek, predsjednik. Time su odali počast poginulim braniteljima Grada Svete Nedelje, kao i svima kojih se rado prisjećaju, a koji nisu više s nama.

A.B.B.

 
31.10.2014.

U Komunalcu održana smotra Zimske službe

Spremni već od 1. studenoga

Samoborska Zimska služba spremna je za održavanje prometnica u zimskom periodu. Na tradicionalnoj smotri Zimske službe 30. listopada Komunalac je pokazao da je više nego ikada do sada spreman za zimske uvjete i to čak 15 dana ranije no prijašnjih godina. Naime, već od subote, 1. studenoga samoborska će Zimska služba biti spremna za čišćenje gotovo 560 km ulica i cesta, od kojih je nešto manje od 500 km asfaltirano. Zimska služba bit će u pripravnosti do 1. travnja 2015.

Umjesto dosadašnjih 8 područja, ove će godine Komunalac sa svojim radnicima i mehanizacijom pokrivati čak 11 područja, jer su nabavljene dvije nove kombinirke, grejder i kamion, rekao je direktor Komunalca Ivica Karoglan. Preostalih 16 područja pokrivat će kooperanti: MV obrt, Domikop obrt, Autoprijevoz Brežanac obrt, MB servis obrt, Autoprijevoz obrt, OZAS zadruga i TRP d.o.o., s kojima je Komunalac potpisao ugovore.

Ove je godine stupio na snagu i novi Pravilnik o održavanju cesta pa su prema njemu sve prometnice na području Samobora svrstane u 3. i 4. razinu prednosti te su uvedene promjene vezane uz pravila osiguranja prohodnosti. Tako će se na cestama 3. razine prednosti prohodnost morati osigurati od 5 ujutro do 20 sati navečer, a na cestama 4. razine od 7 do 20 sati.

U punoj pripravnosti je i tzv. Mala zimska služba, za čišćenje nogostupa, trgova, parkova i mostova.

Baza Zimske službe bit će na Sajmištu, a zbog veće učinkovitosti i bržeg izlaska na teren, bit će organizirane 4 pretovarne stanice - u Smerovišću, Grdanjcima, Rudama i Rakovom Potoku.

Za posipanje cesta i ulica, Komunalac će nabaviti 2500 tona soli i 3400 m3 sipine.

Grad Samobor će ukupno za održavanje svih cesta i ulica u zimskom periodu 2014./2015. osigurati nešto više od 8,6 milijuna kuna, a u taj iznos uračunata su većim dijelom i sredstva za Zimsku službu, rekao je zamjenik gradonačelnika Željko Stanec.

Pri Komunalcu je organiziran i šesteročlani Stožer zimske službe, na čelu kojega je Ivica Karoglan. Zimska služba ima i 24-satno dežurstvo u bazi Zimske službe na Sajmištu, koje prenosi informacije s terena i daje naloge ekipama na terenu. Telefon dežurne službe je 01/3325-507.

D.K.

 
31.10.2014.

Prva press konferencija novog čelništva GO HDZ-a Samobor

Otvoreni poziv na suradnju

Prva press konferencija novog čelništva GO HDZ-a Samobor

Od 11. listopada Gradski odbor samoborskog HDZ-a ima novo čelništvo. Da podsjetimo, nezadovoljni radom bivšeg predsjednika i stagniranjem stranke na lokalnoj razini, većina članova odbora podnijela je ostavke, što je rezultiralo novim izborima unutar stranke. Novoizabrani predsjednik Vjeran Štublin, u prisustvu svojih zamjenika Antonije Šešerinec, Vlade Skendrovića i Franje Bedeničića, tim je povodom održao prvu konferenciju za medije.

Istaknuvši kako je situacija u Gradu Samoboru loša (2000 nezaposlenih, više od 400 obrta ugašeno, zatvorena dvorana u OŠ Samobor...), rekao je da su mjere gradske vlasti nedovoljne te da treba učiniti više.

A preduvjet za poboljšanje situacije je, prema HDZ-u, otvaranje poduzetničkih zona i privlačenje investicija, kroz koje bi se punio proračun i zapošljavali Samoborci, jer sve dosad napravljeno radilo se iz kredita koji će ionako otplaćivati građani.

Stoga je novo čelništvo HDZ-a uputilo otvoreni poziv na suradnju gradonačelniku Beljaku, nudeći svoje znanje, iskustvo i entuzijazam, jer, kako smatraju, ne vide razloga da se dobra suradnja s HSS-om na državnoj razini ne ostvari i u našoj lokalnoj sredini.

M.K.

 

Položeni vijenci uoči blagdana Svih svetih

U Komunalcu održana smotra Zimske službe

Prva press konferencija novog čelništva GO HDZ-a Samobor

Arhiva 2014

2019

2018

2017

2016

2015

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002