09.05.2014.

Gradonačelnik Beljak čestitao europskoj prvakinji Ani Lenard

Uzor i primjer mladima

Gradonačelnik Beljak čestitao europskoj prvakinji Ani Lenard

Europsku prvakinju Anu Lenard i njezine trenere Davora Mrzaka i Darka Šimunca 9. svibnja u samoborskoj gradskoj vijećnici ugostio je gradonačelnik Krešo Beljak.

Povod prijema povijesni je rezultat karatistice Ane Lenard, kojim je postala nova prvakinja Europe u kategoriji do 61 kilograma te nizu svojih medalja dodala još jednu.

Gradonačelnik Krešo Beljak Ani je uručio nagradu za sportsko ostvarenje ukupnog iznosa 10.000 kuna te naglasio da je izrazito ponosan što je ovakav povijesno značajan rezultat stigao u Samobor, u grad u kojemu je on gradonačelnik. Istaknuo je kako je ovaj rezultat zasluga i trenera i roditelja, ali najviše nje same uz sate i sate treninga i niz odricanja. Ana je iskoristila priliku da zahvali svima na podršci, uz želju i nadu da se svi dogodine ponovno susretnu uz još bolje rezultate.

Čestitkama Ani, ali i Karate klubu Samobor i Hrvatskom karate savezu, pridružili su se i zamjenici gradonačelnika Sanja Horvat Iveković i Željko Stanec te pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Juro Horvat. U ime Samoborskog športskog saveza čestitku su uputili i potpredsjednik Dragutin Marović te Marijana Radek.

Svi prisutni najavili su daljnju podršku ovoj mladoj sportašici koja je uzor svim sportašima, ali i mladima u Samoboru i Hrvatskoj, posebno u tzv. "malim sportovima", a nagrade i priznanja dodatni su vjetar u leđa.

Europsko prvenstvo održalo se u Tampereu, a Ana je do pobjede došla porazom predstavnice Srbije Sanje Cvrkut rezultatom 3:1. Osim pojedinačnog zlata, Ana je osvojila i ekipnu brončanu medalju uz Azru Seleš, Ana Mariju Bujas Čelan i Ivonu Tubić, pobjedom nad ekipom Švicarske 1:0. Plasman u finale Ana je izborila pobjedama nad predstavnicom Bjelorusije Viktoryjom Sadovskayom 2:0, predstavnicom Norveške Mariom Roll 2:0, predstavnicom Bosne i Hercegovine Marijom Sušac 1:0 te predstavnicom Ukrajine Anitom Seroginom 2:1.

M.V.

 
09.05.2014.

Udruga antifašističkih boraca i antifašista obilježila Dan osolobođenja Samobora

Podsjetnik mlađim generacijama

Udruga antifašističkih boraca i antifašista obilježila Dan osolobođenja Samobora

Samoborski antifašisti su u petak, 9. svibnja, obilježili 69. godišnjicu oslobođenja Samobora i tom prigodom ispred spomenika borca na Trgu Matice hrvatske položili vijenac i zapalili svijeću borcima NOR-a.

U ime Udruge antifašističkih boraca i antifašista Samobora govorila je Jasna Juračić, a vijenac su zajednički položili predstavnici UABA i predsjednica samoborskog SDP-a Sanja Horvat Iveković.

Obilježavanju Dana oslobođenja nazočili su i članovi srodnih stranaka i udruga, kao i predstavnici samoborske Gradske četvrti Južno naselje, u kojoj se nalazi i Ulica 9. svibnja.

M.K.

 
09.05.2014.

Tonino Picula u Svetoj Nedelji

Izbori nisu sudbonosni, ali su važni

Tonino Picula u Svetoj Nedelji

7. je svibnja u stranačkim prostorijama Gradske organizacije SDP-a Sveta Nedelja na Trgu Ante Starčevića održano druženje građana s kandidatom za zastupnika u Europskom parlamentu Toninom Piculom. Picula je došao u Svetu Nedelju u sklopu kampanje za Europske izbore koji će se održati 25. svibnja, a na kojima će se birati hrvatski predstavnici u Europskom parlamentu.

Okupio se velik broj zainteresiranih koji su htjeli porazgovarati s Piculom. Teme su bile različite, od njegovih dosadašnjih aktivnosti u Europskom parlamentu i poduzetih djela u smjeru poboljšanja statusa Hrvatske u Europskoj Uniji pa sve do lokalnih problema, a Picula je strpljivo saslušao svakog tko je imao pitanja ili komentare.

Cilj ovog uspješnog druženja je bio svim zainteresiranima približiti važnost i funkcioniranje izbora za Europski parlament, ali i mogućnosti koje se mogu iskoristiti pametnim i stručnim djelovanjem naših zastupnika u toj europskoj instituciji.

S.S.

 
09.05.2014.

Dobra vijest za poljoprivrednike s našeg područja

Plavi dizel u Bregani

Dobra vijest za poljoprivrednike s našeg područja

Obavještavamo poljoprivrednike s područja Grada Samobora i Svete Nedelje da se od 8. svibnja na benzinskoj crpki Pilip u Bregani toči plavi dizel.

Čak oko 300 poljoprivrednika s područja Samobora i oko 150 s područja Svete Nedelje, koji ostvaruju pravo na više od 200.000 litara plavog dizela, po plavi dizel su do sada morali do Jastrebarskog. Uz potporu Hrvatske poljoprivredne komore, vlasnika benzinske crpke Pilip i gradonačelnika Grada Samobora Kreše Beljaka ishođene su potrebne dozvole Ministarstva poljoprivrede te se od 8. svibnja 2014. u Bregani toči plavi dizel.

Svečanoj prigodi prvog točenja plavog dizela u traktore samoborskih poljoprivrednika, uz predsjednika Županijske komore Zagrebačke županije Hrvatske poljoprivredne komore Juraja Čičeka, nazočili su predstavnici Grada Samobora, pročelnik Upravnog odjela za financije Željko Radovanić i voditelj referade za poljoprivredu Krunoslav Znika.

Ž.K.

 

Gradonačelnik Beljak čestitao europskoj prvakinji Ani Lenard

Udruga antifašističkih boraca i antifašista obilježila Dan osolobođenja Samobora

Tonino Picula u Svetoj Nedelji

Dobra vijest za poljoprivrednike s našeg područja

Arhiva 2014

2019

2018

2017

2016

2015

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002