22.04.2014.

Komunalac se opremio za asfaltiranje prometnica

Finišer i vibrovaljak za bolje ceste

Komunalac se opremio za asfaltiranje prometnica

Primopredaja novih strojeva, vibrovaljka i stroja za ugradnju asfalta (finišera), izvršena je u utorak, 22. travnja, u trgovačkom društvu Komunalac d.o.o. Samobor. Nove strojeve preuzeli su zamjenik gradonačelnika Grada Samobora Željko Stanec, direktor trgovačkog društva Komunalac d.o.o. Samobor Zvonko Marenić i predsjednik Nadzornog odbora Miljenko Beljak.

Vibrovaljak, marke BOMAG BW 135 AD-05, težine 4 tone, koristit će za obavljanje radova na održavanju cesta i javnih površina na području Grada Samobora. Stroj za ugradnju asfalta marke VÖGELE, tip Super 800, koristit će za izvođenje radova na asfaltiranju cesta i javnih površina širine od 0,5 do 3,2 metra, što su radovi koje trgovačko društvo Komunalac d.o.o. Samobor dosad nije bilo u mogućnosti obavljati.

Novi strojevi nabavljeni su, nakon provedenih postupaka javnih nadmetanja, putem financijskog leasinga u trajanju od 7 godina. Cjelokupna vrijednost nabave s PDV-om, kamatom i ostalim troškovima leasinga za vibrovaljak iznosi 359.721 kuna, a za finišer 1.209.680 kuna. Mjesečna rata za vibrovaljak iznosi 3.509 kuna, a za finišer 11.800 kuna.

Kao i nedugo nabavljene dvije kombinirke, vibrovaljak i finišer nabavljeni su sukladno planu nabave trgovačkog društva Komunalac d.o.o. Samobor, usvojenom od strane Nadzornog odbora i Skupštine društva.

S.S.

 
22.04.2014.

Županija pokreće programe obrazovanja za obrtnike i poduzetnike

Sve o osnovama ekonomije i naprednom poduzetništvu

Županija pokreće programe obrazovanja za obrtnike i poduzetnike

Zagrebačka županija, u suradnji s Ekonomskim fakultetom u Zagrebu, pokreće Program obrazovanja iz područja obrtništva i poduzetništva za 15 polaznika s područja Zagrebačke županije. Program je namijenjen postojećim poduzetnicima koji nemaju prethodno formalno ekonomsko i poduzetničko obrazovanje, dok je cilj stjecanje novih znanja za kvalitetnije obavljanje poduzetničke djelatnosti i povećanje konkurentnosti županijskih poduzetnika. Iz Zagrebačke županije pozivaju sve zainteresirane da se prijave u program obrazovanja najkasnije do 5. svibnja 2014. godine. Za ovu svrhu županija je osigurala 180.000 kuna.

Prijave mogu podnijeti mikro i mali gospodarski subjekti, isključivo obrti i trgovačka društva koji imaju sjedište na području Zagrebačke županije, najmanje jednog zaposlenog (zaposlenim se smatra i vlasnik obrta), podmirene obveze poreza, prireza i doprinosa na i iz plaće te nemaju nepodmirene obveze prema Zagrebačkoj županiji. Također, polaznik može biti vlasnik ili zaposlenik gospodarskog subjekta sa završenom minimalno srednjom stručnom spremom, a jedan gospodarski subjekt može prijaviti najviše dva kandidata.

Program će se početi provoditi u svibnju 2014. godine u prostorijama Ekonomskog fakulteta u Zagrebu (Trg J.F. Kennedya 6), petkom poslije podne i subotom prije podne. Točan raspored i satnica predavanja odabranim polaznicima dostavit će se naknadno. Nositelji i izvođači kolegija bit će profesori Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i stručnjaci iz pratećih državnih institucija. Po završetku programa svaki polaznik dužan je kao završni rad samostalno izraditi program razvoja ili unapređenja svoje djelatnosti sa svim organizacijskim i financijskim aspektima provedbe, nakon čega će steći Certifikat o završenom FBA programu "Poduzetništvo u ekonomiji znanja".

Program će trajati 12 tjedana te će u tom periodu biti izvedeno 120 sati nastave, a bavit će se: osnovama ekonomije i poduzetništva, poduzetničkim menadžmentom, industrijskom ekonomijom, upravljanjem kvalitetom, strateškim poduzetništvom i razvojem obrtništva, marketingom, financiranjem, računovodstvom, pravnim pitanjima poduzetnika i obrtnika, menadžmentom zaštite okoliša, lokalnim ekonomskim razvojem, elektroničkim poslovanjem te poslovnim planiranjem.

Tekst natječaja i prijavni obrazac nalaze se na web-stranici Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr pod rubrikom Natječaji i javni pozivi, a više informacija može se dobiti na broju telefona 01/6009-457 ili na e-mail uog@zagrebacka-zupanija.hr.

S.S.

 

Komunalac se opremio za asfaltiranje prometnica

Županija pokreće programe obrazovanja za obrtnike i poduzetnike

Arhiva 2014

2019

2018

2017

2016

2015

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002