24.02.2014.

Izborna skupština Društva inženjera i tehničara grada Samobora

Čeka se novo vodstvo

Izborna skupština Društva inženjera i tehničara grada Samobora

Izborna skupština Društva inženjera i tehničara grada Samobora, na kojoj su podneseni izvještaji o radu društva jednoglasno prihvaćeni, a potom su izabrani novi članovi Upravnog i Nadzornog odbora te Suda časti na mandat od 4 godine, održana je 21. veljače. Prema Statutu društva, izabrani članovi Upravnog odbora biraju među sobom predsjednika i dva dopredsjednika na konstituirajućoj sjednici koju saziva predsjednik iz prethodnog mandata u roku mjesec dana. Tajnik društva se također bira na toj sjednici, ali nije iz redova članova Upravnog odbora i ne mora biti član društva, dok izabrani članovi Nadzornog odbora i Suda časti biraju između sebe svoje predsjednike u vremenu prema dogovoru.

U novi Upravni odbor izabrano je 12 članova, među kojima su izabrana 2 mlada inženjera, s kojima je započeo proces podmlađivanja društva, a u Nadzorni odbor i Sud časti po 3 člana. Dosadašnji predsjednik Ivan Medvedović je zamolio da ga izuzmu iz članstva u Upravni odbor te je zahvalio svima na suradnji za vrijeme vršenja dužnosti predsjednika u tri mandata, ali ostaje vjeran član društva. Nakon toga je predložen za člana Nadzornog odbora, što je jednoglasno usvojeno. Na skupštini se na dugogodišnjoj dužnosti tajnika zahvalio i Jovan Šućurović te je i on jednoglasno izabran u Nadzorni odbor.

Na kraju skupštine podijeljene su zahvalnice Ivanu Grgiću i Franji Stunji za uspješan rad, a obojica su izrazili želju da ne budu više birani tijela DITS-a, ali ostaju članovi i prijatelji društva. Prigodne poklone u znak zahvalnosti na dugogodišnje obnašanje dužnosti predsjednika i tajnika uručila je Medvedoviću i Šućuroviću dopredsjednica društva dr. Jasenka Bišćan u formi vrlo lijepo izrađenog albuma fotografija.

I.M.

 
24.02.2014.

Prva fašnička nedjelja na 188. Samoborskom fašniku

Za velike i male

Prva fašnička nedjelja na 188. Samoborskom fašniku

Šareni dječji kostimi i kišobrani bili su u prvom planu jutarnjeg dijela nedjeljnog programa Samoborskog fašnika. Djecu, roditelje i sve posjetitelje prvo su raspjevali dječji zborovi Pikići i Samoborček te gosti iz Koprivnice i Karlovca, a u podne je krenuo i uvijek veseo i zanimljiv program dječjih vrtića. Unatoč upornoj kišici, više od 500 djece pokazalo je što su pripremili za ovogodišnji Fašnik. Predstavile su se grupe iz dječjih vrtića Obzor, Grigor Vitez, Osmijeh, Potočić i Izvor. Uz pohvale na trudu, djeci i njihovim odgojiteljicama pripale su krafne, a uz to još će dobiti i darove sponzora.

Začin na cijeli program bio je nastup Jacquesa Houdeka i zbora Zagrebačka zvona, a oni koji se prošetali samoborskim trgovima i ulicama mogli su sudjelovati u likovnim radionicama na Trgu Matice hrvatske, zabavnim igrama te uživati u bogatoj ponudi slastica.

Slobodnu Samoborsku Fašničku Republiku posjetili su u nedjelju i Kurenti iz Ptuja. Predstavnici ovog Međunarodnog pustenog obišli su samoborske trgove i ulice pa uz glasnu zvonjavu zvončara i pucanje bičevima napravili poseban ugođaj i oduševili posjetitelje, a iskoristili su i prigodu da zagrle sve fašničke cure. Želja je uspostaviti tješnju suradnju karnevala u Ptuju i Fašnika u Samoboru pa su u gradskoj vijećnici gostima iz Ptuja dobrodošlicu izrekli zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković, predsjednik Gradskog vijeća Branimir Šiljak i direktorica samoborske Turističke zajednice Zdravka Škugor Ferdebar. Na dobrodošlici im je u ime cijelog izaslanstva zahvalio gradonačelnik Ptuja dr. Štefan Čelan.

Tradicionalno već veliko zanimanje na Samoborskom fašniku probuđuju nastupi mjesnih odbora. Niti ove godine nisu zakazali, jer su hrvatsku gospodarsku i političku realnost prikazali u duhovitom tonu, s britkim humorom u kojem nitko nije ostao pošteđen, od državne od gradske vlasti. Prve fašničke nedjelje nastupilo je pet mjesnih odbora – Domaslovec, Konščica, Mala Jazbina, Rakov Potok i Hrastina, a svatko je na svoj način nastojao pridobiti naklonost publike i ocjenjivačkog suda, jer upravo će potonji na kraju presuditi koji je mjesni odbor imao najbolji scenski nastup i dekoraciju. Okupljene je zabavio i Vid Balog, a bili su tu i Fio show, tamburaški sastav Bez kontrole te Žiga i njegovi Bandisti.

Posjetitelji su zabavu mogli pronaći i na štandovima te u ugostiteljskim objektima, osobito u njih 25 koji su se aktivno uključili u fašničke spelancije svojim posebnim programima, a koji se mogu provjeriti i tijekom tjedna, sve do sljedećeg vikenda, kada se nastavlja veselje na 188. Samoborskom fašniku.

S.S.

 

Izborna skupština Društva inženjera i tehničara grada Samobora

Prva fašnička nedjelja na 188. Samoborskom fašniku

Arhiva 2014

2019

2018

2017

2016

2015

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002