07.11.2011.

Predstavnici HNS-a u Samoboru predstavili Plan P-21 Kukuriku koalicije

Čuvajte se "one man show" politike

Predstavnici HNS-a u Samoboru predstavili Plan P-21 Kukuriku koalicije

U punoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta, u subotu, 5. studenoga, u Samoboru, Plan P-21 Kukuriku koalicije, građanima Samobora prezentirali su predsjednici HNS-a Gradske organizacije Grada Zagreba i Županijske organizacije HNS-a Zagrebačke županije, Dragan Kovačević i Josip Jambrač. U uvodnom izlaganju Jambrač je iznio ciljeve regionalnog razvoja.

- Prvi zadatak regionalne politike je preustroj statističkih regija sa sadašnjih tri na pet, kako bi se u punoj mjeri osigurali uvjeti za ravnomjeran i brzi regionalni razvoj korištenjem fondova EU. Godišnje moramo iskoristiti barem 2 milijarde eura iz programa EU. Što hitnije treba jačati kapacitete regionalnih razina vlasti, kako bi već 2012. bile spremne da preuzmu upravljanje operativnim programima za regionalni razvoj. Razvoj energetike, prometne infrastrukture, zaštite okoliša, proizvodnje hrane, turizma i obrazovanja mora se povezati s EU fondovima koji nam stoje na raspolaganju upravo u ovim područjima – naglasio je Jambrač.

Pet "I" temelj je naše gospodarske platforme, rekao je pak Dragan Kovačević i nastavio:

- To su Investicije, Industrija, Izvoz, Inovacije i Integracije. Prvi problem koji ćemo riješiti je nelikvidnost. Cijeli javni sektor ima odgovornost pravovremenog podmirivanja obveza, a za to ne treba novi zakon, jer i sada imamo propise koje nitko ne poštuje. Čvrsto opredjeljenje koalicije je obnova hrvatske industrije, razvoj suvremene proizvodnje, ali i čuvanje tradicionalne. Naša gospodarska politika smještena je u tri strateška područja – gospodarski rast i novo zapošljavanje, učinkovita država te bolje i pravednije društvo – rekao je Kovačević i upozorio na "one man show" politike, čiji je osnovni cilj osobni ulazak u Sabor, a program se temelji na osobnom razvoju.

- Te politike su prije svega štetne, jer nisu ostvarive i imaju za cilj pomutnju na sceni, radeći izravno za HDZ – zaključio je Kovačević. Predstavljanje je završilo razgovorom i pitanjima građana, najviše iz područja novog zapošljavanja.

I.H.

 
07.11.2011.

Donacija OŠ Milana Langa u Bregani

Noviteti za košarkaše

Donacija OŠ Milana Langa u Bregani

Mjesni odbor Bregana kupio je i donirao osnovnoj školi Milana Langa u Bregani 2 košarkaške ploče, 2 obruča i mrežice za vanjske terene osnovne škole (školsko igralište). Košarkaška oprema kupljena je od hrvatske tvornice Croatiašport d.o.o. iz Velike Gorice u iznosu od 3.880 kn.

Domar osnovne škole montirao je košarkašku opremu i obojao postojeće konstrukcije.

Budući da su koševi na otvorenom, osim osnovnoškolaca, obnovljenim koševima obradovali su se i mladi koji svakodnevno rekreacijski igraju košarku.

I.H.

 

Predstavnici HNS-a u Samoboru predstavili Plan P-21 Kukuriku koalicije

Donacija OŠ Milana Langa u Bregani

Arhiva 2011

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002