30.10.2011.

Dr Linda Rossini Gajšak, 1. na listi HSLS-a za VII. izbornu jedinicu, predstavila svoj program

Za prvu samoborsku zastupnicu!

Dr Linda Rossini Gajšak, 1. na listi HSLS-a za VII. izbornu jedinicu, predstavila svoj program

Subotnje jutro, 29. listopada, članovi samoborskog HSLS-a, predvođeni gradskim vijećnicima Ivanom Vlainićem i dr Lindom Rossini Gajšak, ujedno i najviše pozicioniranom Samoborkom na listama za predstojeće parlamentarne izbore (1. na listi HSLS-a u VII. izbornoj jedinici) iskoristili su za druženje s građanima.

Povodom Dana kruha, uz kuhano vino i prigodna peciva, s građanima su na Tgu kralja Tomislava razgovarali o aktualnim problemima, pri čemu su građani posebno isticali nezaposlenost, male mirovine, nenaplaćena potraživanja koja otežavaju rad samoborskim obrtnicima, ali i gubitak povjerenja u političare i institucije. Dr Linda Rossini Gajšak predstavila je rješenja za gospodarski oporavak Hrvatske, prezentiranima u žutim programskim knjižicama HSLS-a. Posebno je istaknuta pomoć malim obrtnicima, a ključna mjera je porezno rasterećenje i uvođenje jedinstvene porezne stope od 23%.

Građane muče i duge liste čekanja u hrvatskim bolnicama, a od dr Rossini Gajšak tražili su njen stav o nedovoljnom broju specijalističkih ordinacija u samoborskom Domu zdravlja. Poznato je da samoborska kirurška ambulanta godinu i pol nije radila, oko njenog povratka angažirale su se sve samoborske političke stranke, a dr Rossini Gajšak bila je na čelu Stručnog tima koji je radio na tom problemu. Dr Linda Rossini Gajšak istaknula je kako se HSLS zalaže za ukidanje županija i formiranje regija, a time će gradovi, pa i Samobor, samostalno upravljati domovima zdravlja. Jer, nitko ne može bolje poznavati potrebe svojih građana i specifičnosti terena od samih gradova. A Samobor obuhvaća i Samoborsko gorje i Žumberak. Osim toga, prema programu HSLS-a za zdravstvo, domovi zdravlja trebaju biti moderni dijagnostičko-terpeutski centri s većom dostupnošću specijalističkih djelatnosti.

I.H.

 
30.10.2011.

Održane osnivačke konvencije mjesnih ogranaka SDP-a Brezje i Rakitje

U dva tjedna osnovana dva nova ogranka

Održane osnivačke konvencije mjesnih ogranaka SDP-a Brezje i Rakitje

Nakon mjesnih ogranaka SDP-a u Svetoj Nedelji, Strmcu i Bestovju, u četvrtak, 6. listopada, u prostorijama Društvenog doma u Brezju osnovan je Mjesni ogranak SDP Brezje. Za predsjednika najbrojnijeg ogranka Gradske organizacije SDP Sveta Nedelja izabran je Pavao Hajtok, a za potpredsjednicu Milena Omerović.

Već idućeg tjedna, u petak, 14. listopada, u prostorijama Društvenog doma osnovan je još jedan Mjesni ogranak SDP-a, ovaj puta u Rakitju. Tamo je za predsjednika izabran Marko Kresonja, a za potpredsjednicu Vesna Kanceljak. Važno je istaknuti da se na obje Konvencije potvrdilo načelo demokratičnosti same stranke pošto su oba predsjednika imala protukandidate i odlučilo se većinom glasova.

Predsjednik Gradske organizacije SDP Sveta Nedelja istaknuo je da osnivanjem ovih ogranaka SDP nastavlja rasti i razvijati se u stranku koja zna, može i hoće voditi Grad Svetu Nedelju za dobrobit svih njezinih stanovnika. Rekao je i da su snaga današnjeg SDP-a ljudi široke lepeze znanja, mladosti i energije te da je samim time SDP već danas spreman preuzeti odgovornost vođenja Grada.

S.S.

 

Dr Linda Rossini Gajšak, 1. na listi HSLS-a za VII. izbornu jedinicu, predstavila svoj program

Održane osnivačke konvencije mjesnih ogranaka SDP-a Brezje i Rakitje

Arhiva 2011

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002