23.07.2011.

Izgradnja prometnice kroz bivšu vojarnu

Počela prometna integracija

Izgradnja prometnice kroz bivšu vojarnu

Kao što je bilo najavljeno, započeli su radovi na izgradnji nove prometnice kroz vojarnu, koja će povezati Gundulićevu i Mirnovečku ulicu, s tim da će se na Mirnovečkoj izgraditi i rotor na sadašnjem križanju s Ulicom Ise Velikanovića.

Zamjenik gradonačelnika Grada Samobora Željko Stanec potvrdio nam je da su radovi počeli 19. srpnja i na početku će se uređivati prometnica unutar prostora bivše vojarne, a nakon toga će izvođač radova, tvrtka Hvar, krenuti u gradnju rotora na Mirnovečkoj. Vrijednost radova je 2.870.000 kuna (bez PDV-a), a rok za završetak radova je 31. listopada. Uz Hvar, na gradilištu su i ostali izvođači radova, jer je formiran koordinacijski tim koji će se sastajati svaki tjedan, budući da se paralelno s izgradnjom prometnice na tom pravcu ugrađuje nova komunalna infrastruktura – plinska mreža i rekonstrukcija kanalizacije. U sklopu radova uredit će se i preostalih 100 metara Gundulićeve ulice na kojem je i dalje makadam, između Katančićeve i Perkovčeve ulice.

Prilikom gradnje rotora napravit će se svojesvrni "bypass" na tom dijelu kako bi se promet mogao nesmetano odvijati. Uz to, kako nam je rekao zamjenik gradonačelnika Željko Stanec, građane na tom dijelu u 2011. očekuje i uređenje, tj. preasfaltiranje Mirnovečke ceste od Svetonedeljske sve do novog rotora. Radovi će se izvoditi u sklopu programa pojačanog održavanja cesta Grada Samobora i Županijske uprave za ceste Zagrebačke županije. Što se tiče obveza iz programa radova Županijske uprave za ceste, a koje sufinancira Grad Samobor u ovoj godini, asfaltirane su ceste u Drežniku, Slanom Dolu, u Velikoj Rakovici prema Slava Gori, u Vrbovcu, te dio Jelačićeve ulice u Samoboru. Do kraja srpnja asfaltirat će se i cesta u Rudama. Ukupna vrijednost tih radova u ovoj godini bila bi 1.926.178 kuna.

M.Š.

Cesta prema Grdanjcima

Zamjenik gradonačelnika Željko Stanec potvrdio nam je da Županijska uprava za ceste (ŽUC) počinje rješavati svoj stari dug iz prethodnih godina, a to je uređenje prometnice između Bregane i Grdanjaca na županijskoj cesti 3297. Prethodnim je sporazumom bilo regulirano da će prilikom eksploatacije kamenoloma Škrobotnik privatni investitor, tj. Samoborka, urediti jedan dio prometnice (što je i realizirano), a drugi dio prometnice je još prije dvije godine trebao urediti ŽUC. Županija je sada napokon dodijelila 500.000 kuna za sanaciju prometnice pa će se ove godine krenuti i u te radove.

 
23.07.2011.

Uređenje prometnica po mjesnim odborima

Radovi će biti završeni do kraja kolovoza

Uređenje prometnica po mjesnim odborima

Ljetni radovi na prometnicama, osim u vojarni, odvijaju se i u ostalim dijelovima našega grada. Zamjenik gradonačelnika Željko Stanec podsjetio je da je krajem travnja okončan javni natječaj za pojačano održavanje cesta i ulica na području Grada Samobora na kojem je posao dobila tvrtka Hvar u iznosu 1.870.000 kuna. Već 1. svibnja krenula je realizacija programa pa su neke ceste već realizirane, negdje su radovi u tijeku, a negdje će tek započeti. Tako je u MO Celine asfaltiran spoj ceste prema Vrbovcu, u MO Mala Jazbina asfaltirana je Ulica Otmačići s odvojkom, a u MO Otok Ulica Lenišće i Samoborska.

U MO Molvice Požgajeva ulica je pripremljena za asfaltiranje, baš kao i Samoborska u MO Kladje te Kvaternikova u MO Milana Langa i to će se realizirati do kraja srpnja.

U MO Farkaševec (cesta prema školi), MO Grdanjci (Ulica Položnjaci), MO Konščica (cesta prema Sv. Martinu), MO Bobovica (odvojak Matkovići) i MO Smerovišće (Ulica Žganjeri) radovi će biti realizirani u kolovozu.

M.Š.

 

Izgradnja prometnice kroz bivšu vojarnu

Uređenje prometnica po mjesnim odborima

Arhiva 2011

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002