25.11.2011.

Djeca iz vrtića Izvor i Grigor Vitez postavljala su ukrase na božićna drvca na Trgu

Za marljivost nagrađeni kolačima i čajem

Djeca iz vrtića Izvor i Grigor Vitez postavljala su ukrase na božićna drvca na Trgu

Radost je prštala iz djece predškolske grupe Dječjeg vrtića Grigor Vitez i njihovih vršnjaka iz grupe Pčelice Dječjeg vrtića Izvor dok su stavljali ukrase na postavljena dva božićna drvca na Trgu kralja Tomislava. Uz pomoć svojih odgojiteljica, uoči prve adventske nedjelje, 25. studenoga, četrdesetak djevojčica i dječaka iz oba vrtića s velikom su odgovornošću prihvatili zadatak te bili vrlo marljivi i brzi u stavljanju ukrasa na grane borova. Stoga su odmah dobili i pohvale gradskog pročelnika Damira Fabeka i stručnih suradnika iz Odjela za društvene djelatnosti, koji su se pobrinuli da za nagradu sva djeca budu počašćena kolačićima i čajem. Napravljena je i zajednička fotografija za uspomenu, a u međuvremenu su mali vrijedni postavljači ukrasa postali prava atrakcija nekolicini japanskih turista. Naravno, djeca su okitila one grane koje su mogli dohvatiti pa su potom radnici Komunalca ukrase razmjestili na gornje grane, kako ih kasnije nitko ne bi mogao oštetiti.

Podsjećamo, božićna drvca dar su Vesne Radovanić i Fanike Drnovšek, koje su se odazvale nedavnom pozivu Komunalca.

M.Š.

 
25.11.2011.

Održana programska skupština Organizacije žena HSS-a Hrvatsko srce Zagrebačke županije

Obitelj je temelj svega

Održana programska skupština Organizacije žena HSS-a Hrvatsko srce Zagrebačke županije

U samoborskom Hotelu Lavica 24. studenoga održana je programska skupština Organizacije žena HSS-a Hrvatsko srce Zagrebačke županije. Pozdravljajući okupljene, predsjednica organizacije Jasminka Mataušić u izvješću o radu istaknula je kako je organizacija Hrvatskog srca Zagrebačke županije postala prepoznatljiva u cijeloj Hrvatskoj, iz godine u godinu povećavajući broj članica te ih sada broji više od 1600, što je više nego četvrtina ukupnog članstva HSS-a na području županije. Zalaganjem i prepoznavanjem rada na terenu stvorena je unutarstranačka klima koja uvažava ženu kao jedinku i kao nezaobilazni čimbenik, a to se odražava na broju žena iz HSS-a u gradskim i općinskim vijećima i u mjesnim odborima. One su postale načelnice, dogradonačelnice, članice županijskih skupština, istaknula je predsjednica županijske organizacija Hrvatskog srca, dodajući da se organizaciji sve više pridružuju mlade, školovane žene, koje svoje znanje žele staviti na raspolaganje Hrvatskom srcu i time otvaraju bolju budućnost za HSS.

Potom je Jasminka Mataušić nabrojila brojne aktivnosti koje su provodile tijekom 2011., a izložila je i plan za sljedeću godinu, što je jednoglasno prihvaćeno. Zahvalila je i svima koji u pomagali rad organizacije, osobito u humanitarnim akcijama, te pozvala sve članice da okupe svoje obitelji, prijatelje i znance te izađu na izbore 4. prosinca i podrže kandidate HSS-a.

Kandidati na izborima bili su i nazočni programskoj skupštini Hrvatskog srca Zagrebačke županije, a nazočne su pozdravili kandidati u 7. izbornoj jedinici. Kao domaćin skupa, samoborski gradonačelnik Krešo Beljak (drugi na listi), rekao je da je u Hrvatskoj dosta bilo podjela na lijeve i desne, da joj je potreban centar, a jedini koje je može povesti na tom putu je upravo HSS, kao vodeća centralna stranka u Hrvatskoj u bliskoj budućnosti.

Okupljenima se obratio i prvi na listi u 7. izbornoj jedinici Božidar Pankretić, a pozdrave su uputili i potpredsjednik ŽO HSS-a Zagrebačke županije Dragutin Vinovrški Pentek te predsjednica Organizacije žena HSS-a Hrvatsko srce Marija Ledinski Anić, a zajednička poruka im je bila da treba izaći na izbore i dati glas za njihove kandidate, jer oni ne predstavljaju samo političku stranku, budući da je HSS svjetonazor i način života, da čuva ognjište i tradiciju, ali da su u njemu okupljeni seljaci, radnici i intelektualci, kako je to i zamislio Stjepan Radić.

M.Š.

 
25.11.2011.

U sklopu obilaska 7. izborne jedinice predsjednica HDZ-a boravila i u Samoboru

Jadravka Kosor najavila pobjedu

U sklopu obilaska 7. izborne jedinice predsjednica HDZ-a boravila i u Samoboru

- Pobjeda, pobjeda – odjekivalo je punom dvoranom Doma umirovljenika u Samoboru po završetku govora nositeljice svih izbornih lista HDZ-a na predstojećim izborima Jadranke Kosor. Predsjednica HDZ-a u sklopu izborne kampanje 24. studenoga boravila je u 7. izbornoj jedinici te u popodnevnim satima posjetila i Samobor. Uz nju su bili i svi kandidati u 7. izbornoj jedinici, među kojima su Samoborci Davor Ivo Stier (na 2. mjestu), Tomislav Masten (na 10. mjestu) te Krunoslav Markovinović iz Svete Nedelje (na 8. mjestu).

Nakon početnih pozdrava domaćina, Tomislava Mastena i Davora Ive Stiera, Jadranka Kosor je u kraćem obraćanju simpatizerima i biračima istaknula kako je HDZ stranka koja je uvijek pokazala odlučnost i hrabrost te joj je cilj oduvijek okupljanje hrvatskog naroda, podsjetivši da ih je tako učio dr. Franjo Tuđman, koji je uvijek pozivao na jedinstvo. Ponovila je i već dobro poznatu rečenicu da HDZ neće stati u borbi protiv korupcije, jer ona se mora provesti do kraja, bez obzira tko kojoj stranci pripada. Naglasila je i da se na ovim izborima odlučuje o dostojanstvu građana Hrvatske, o pravima branitelja, obitelji i žena, o rodiljnim naknadama, upozorivši da su upravo na te kategorije SDP i partneri najviše udarili kada su 2000. došli na vlast.

U govoru je, između ostalog, Kosor rekla i da je ona spremna na sučeljavanja u medijima, ali da druga strana nije, jer se još nisu dogovorili oko bitnih stvari. Na kraju je zaključila da još ništa nije gotovo, iako neki već slave, jer je do izbora desetak dana i bit će gotovo tek kada se zatvore birališta i objave rezultati, a tada će se mnogi iznenaditi, rekla je Kosor i najavila da će nakon izbora ponovno doći u Samobor na pobjedničke kremšnite.

Po završetku skupa predsjednica HDZ-a zadržala se i u kraćem druženju sa simpatizerima te i zaplesala s njima.

M.Š.

 
25.11.2011.

Brat i supruga Miomira Žužula na sudu zbog malverzacija u bivšoj tvornici čarapa Sloboda

Čaraparna "muljanjem" oštećena za 6,2 milijuna kuna

Brat i supruga Miomira Žužula na sudu zbog malverzacija u bivšoj tvornici čarapa Sloboda

– Nismo krivi! – ponovilo je petero optuženika, među kojima su brat i supruga Miomira Žužula, bivšeg veleposlanika Hrvatske u SAD-u te bivšeg ministra vanjskih poslova, jučer na Županijskom sudu u Velikoj Gorici.

Tereti ih se za malverzacije u poslovanju Slobode, samoborske tvornice čarapa, a pričinjena je šteta, prema optužnici, od oko 11 milijuna kuna. Osim Borisa Žužula i Tatjane Žužul, brata i supruge Miomira Žužula, još su optuženi Javorka Babić, financijska direktorica Slobode, Ivica Papeš te Dario Papeš.

Prema optužnici, B. Žužul i Babić terete se da su T. Žužul i I. Papešu otpisali zajmove u iznosu od 2,7 milijuna kuna. Nadalje, B. Žužul i Babić terete se da su ostvarili nezakonitu dobit od 2,2 milijuna kuna jer nisu platili porez na dobit. Umjesto toga, u poreznoj prijavi zaračunali su neostvarene usluge Idisa, tvrtke u vlasništvu Slobode. Svih petero optuženika još se tereti zbog nezakonitog transfera novca između Idisa i Slobode, čime je, smatra tužiteljstvo, Sloboda oštećena za 6,2 milijuna kuna.

Optuženi su jučer su zatražili da se odbace druga i treća točka optužnice, a svoj su zahtjev pravdali time da ih je zbog toga 2000. i 2001. kaznila financijska policija. Njihovi branitelji su se, obrazlažući taj zahtjev, pozvali na slučaj Maresti u kojem je Europski sud za ljudska prava zauzeo stav i presudio da se ne može duplirati prekršajni i kazneni postupak, odnosno da se nikome za isto djelo ne može suditi dva puta. Sutkinja Jadranka Kos odlučila je prije donošenja odluke pribaviti pravomoćnu presudu u prekršajnom postupku protiv Žužula i drugih. Ako sutkinja prihvati zahtjev obrane okrivljenika, u nastavku procesa sudit će im se samo za prvu točku optužnice.

Ivana Jakelić

(Večernji list)

 

Djeca iz vrtića Izvor i Grigor Vitez postavljala su ukrase na božićna drvca na Trgu

Održana programska skupština Organizacije žena HSS-a Hrvatsko srce Zagrebačke županije

U sklopu obilaska 7. izborne jedinice predsjednica HDZ-a boravila i u Samoboru

Brat i supruga Miomira Žužula na sudu zbog malverzacija u bivšoj tvornici čarapa Sloboda

Arhiva 2011

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002