18.10.2011.

HDZ predstavio svoj gospodarski program za predstojeće parlamentarne izbore

Cilj je osigurati više radnih mjesta

HDZ predstavio svoj gospodarski program za predstojeće parlamentarne izbore

U samoborskoj Galeriji Prica 17. listopada gostovali su ministrica financija i koordinatorica za 7. izbornu jedinicu Martina Dalić i potpredsjednik Vlade zadužen za investicije Domagoj Ivan Milošević.

Nakon uvodnog pozdrava predsjednika GO HDZ-a Samobor Tomislava Mastena, potpredsjednik Vlade Domagoj Ivan Milošević započeo je predstavljanje izbornog programa stranke, rekavši da su njegove osnove gospodarstvo i konkurentnost. U sklopu gospodarskog programa najbitniji dio su investicije koje mogu pospješiti gospodarski rast pa je potpredsjednik Vlade Milošević naveo primjer nedavno održanog gospodarskog foruma, na kojem su ulagači jasno dali do znanja da žele ulagati u Hrvatsku, a Vlada im je dala do znanja gdje i kakve investicije želi. Dodao je kako je u posljednjih godinu dana bilo više od 20 milijardi kuna investicija.

Naglasio je potpredsjednik Vlade da HDZ u programu planira nastavak razvoja poduzetničkih zona i tehnoloških parkova. Istaknuo je i da će se poticati razvoj domaće industrije, osobito one orijentirane izvozu, te da neće biti prodaje HEP-a, privatizacije Hrvatskih voda, niti prodaje državne imovine, a rekao je da će se posebna pozornost posvetiti programima obrazovanja i uvođenja jednosmjenske nastave. Najavio je i komunikacijsko povezivanje Hrvatske i ravnomjeran razvoj svih regija, uz daljnje provođenje nulte stope tolerancije prema korupciji.

Ministrica financija i koordinatorica za 7. izbornu jedinicu Martina Dalić naglasila je kako je cilj Hrvatske demokratske zajednice osigurati više radnih mjesta, bolje plaćenih mjesta, radna mjesta za mlade, kao i za dugotrajno nezaposlene, te ostvariti snažniji gospodarski rast i ravnotežu između gospodarskog razvoja i društvene stabilnosti. Istaknula je da neće smanjivati mirovine niti prava hrvatskih branitelja te da će plaće u javnom sektoru u njihovom novom mandatu i dalje stizati na vrijeme.

Ministrica Dalić naglasila je i da HDZ ne namjerava uvoditi nove poreze, osobito ne one na imovinu, ali će nastaviti s poticajima za zapošljavanje. Dodala je da će se štedljivo i racionalno upravljati proračunom te ukloniti administrativne barijere za investitore i iskorjenjivati nelikvidnost. Jedna od konkretnih mjera, najavila je Martina Dalić, bit će udvostručenje praga za ulazak u sustav PDV-a (na 170.000 kn), a obrtnici i poduzetnici koji imaju godišnji promet manji od 2,5 milijuna kuna plaćat će PDV prema naplaćenoj realizaciji.

Nakon predstavljanja gospodarskog programa za predstojeće parlamentarne izbore, potpredsjednik Vlade Domagoj Ivan Milošević i ministrica financija i koordinatorica za 7. izbornu jedinicu Martina Dalić odgovarali su i na upite članova stranke i građana, koji cijeli program mogu naći na internet stranici HDZ-a.

M.Š.

 

HDZ predstavio svoj gospodarski program za predstojeće parlamentarne izbore

Arhiva 2011

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002