04.05.2011.

Prijem za vatrogasce u Gradu Svetoj Nedelji

Nagrade pripale Strmčanima

Prijem za vatrogasce u Gradu Svetoj Nedelji

U povodu Dana svetog Florijana (Međunarodni dan vatrogasaca) gradonačelnik Drago Prahin i njegov zamjenik Ivica Pavlić pripremili su 4. svibnja u gradskoj vijećnici Grada Svete Nedelje svečani prijem za vatrogasce Grada Svete Nedelje, na kojem su bila po četiri predstavnika svakog DVD-a. Međunarodni dan vatrogastva prisutnima je prvi čestitao gradonačelnik Prahin, izrazivši želje za još mnogo velikih uspjeha u daljnjem radu. Posebice se osvrnuo na jednu od glavnih tema koja prati vatrogasce od rujna prošle godine, a to je poplava koja je pogodila naselje Strmec. Naime, zahvaljujući lokalnim vatrogasnim dragovoljcima (kojima su pomogli vatrogasci iz Stupnika i Jastrebarskog), samom gradonačelniku i gradskim službenicima te lokalnom stanovništvu i njihovoj organizaciji, spriječeno je daljnje širenje poplava.

- Elementarna nepogoda koja nas je pogodila, a koju smo zajednički uspješno prebrodili, dokaz je da je složnost i uzajamno poštovanje ono što nas čini jedinstvenima, ali i efikasnima. Tome su i dokaz posljednje statistike magazina Forbes, koji je svrstao Grad Svetu Nedelju na prvo mjesto svoje ljestvice, čime smo, rekao bih zasluženo, dobili status najboljeg grada za život u Hrvatskoj. Ističem, to nije djelo pojedinca već složne cjeline - istaknuo je gradonačlnik Drago Prahin, nakon čega je uručio priznanja za Vatrogasca godine, kao i za Najbolje dobrovoljno vatrogasno društvo godine. Titula Vatrogasca godine pripala je Marku Matijeviću iz DVD-a Strmec, koji se neizmjerno iskazao u vrijeme poplava prošle godine, a priznanje za Najbolje dobrovoljno vatrogasno društvo godine dobio je DVD Strmec.

Prisutnima se obratio i predsjednik Vatrogasne zajednice Svete Nedelje Damir Marenić, izrazivši čestitke svim predsjednicima i zapovjednicima društava te je pozvao sve na proslavu Dana svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca. Druženje je nastavljeno pokraj Društvenog doma u Rakitju, gdje je održan blagoslov vozila, a potom se krenulo na misu u crkvu blaženog Alojzija Stepinca.

I.H.

FOTO: gradonačelnik Drago Prahin i Marko Matijević

 
04.05.2011.

Primanje za samoborske vatrogasce u Gradskoj vijećnici

Pohvale za rad i suradnju

Primanje za samoborske vatrogasce u Gradskoj vijećnici

Čelni ljudi Grada Samobora i ove su godine u Gradskoj vijećnici 4. svibnja, na blagdan svetog Florijana, ugostili pripadnike samoborske Vatrogasne zajednice i Javne vatrogasne postrojbe. Na svečanom prijemu Međunarodni dan vatrogasaca i blagdan njihova sveca zaštitnika u ime Grada čestitali su gradonačelnik Krešo Beljak, njegovi zamjenici Hrvoje Frankić i Željko Stanec, predsjednik Gradskog vijeća Željko Žarko, pročelnik nadležnog odjela Željko Radovanić te savjetnica gradonačelnika Marica Jelenić. Pri tome su rekli da su ponosni na sve ono što vatrogasci čine na području Grada te da ih podržavaju dajući potrebna sredstva za rad, kao i nabavom novih vozila i opreme. Pročelnik Radovanić rekao je da se, unatoč nepovoljnim vremenima, u posljednje dvije godine značajnije pomoglo u nabavi vozila i opreme, najavljujući da će u narednom razdoblju Vatrogasnoj zajednici biti predana još tri vozila. Gradonačelnik Beljak istaknuo je da u međusobnoj komunikaciji i radu nije bilo nikakvih problema, na čemu im je još jednom posebno zahvalio.

U ime samoborske Vatrogasne zajednice na čestitkama i lijepim riječima zahvalili su predsjednik i zapovjednik VZGS Jurica i Vladimir Domin, ističući da im Grad Samobor daje veliku podršku u radu. Dodali su i da, osim gašenja vatre, vatrogasci obavljaju i mnoge druge zadatke vezane uz zaštitu i spašavanje imovine i ljudi. Svibanj je proglašen i Mjesecom zaštite od požara te je upravo tada kulminacija brojnih proslava i natjecanja, a tijekom godine tu su brojne vježbe, tečajevi, radovi na uređenju domova i slično. Istaknuto je da se u vatrogasnoj zajednici velika pozornost pridaje edukaciji kadrova, osobito mladeži.

Zapovjednik JVP Mladen Žitković, uz zahvalu na čestitkama, rekao je i kako se nada da će u planiranim terminima biti realiziran i plan preseljenja Javne vatrogasne postrojbe u novi prostor u nekadašnjoj Vojarni Taborec. Zajednička želja na kraju je bila da vatrogasci imaju što manje intervencija.

M.Š.

 
04.05.2011.

Održan sastanak o projektu Fantasylanda na samoborskom Šmidhenu

Napokon se dogodio pomak

Održan sastanak o projektu Fantasylanda na samoborskom Šmidhenu

Sastanak o rješavanju problema vezanog uz projekt Fantasylanda na Šmidhenu donio je pozitivne vijesti. Iako nakon sastanka održanog 4. svibnja u Zagrebu nije bilo službenih izjava, moglo se saznati da je učinjen veliki korak u odnosu na situaciju u kojoj se projekt nalazio posljednja 22 mjeseca, budući da su dogovoreni konkretni zadaci pojedinih službi i termini u kojima se oni moraju obaviti. Nakon toga očekuje se da će o svemu biti izviještena i javnost.

Inače, umjesto najavljenih potpredsjednika Vlade i pojedinih ministara, na sastanku su bili njihovi zamjenici i državni tajnici, nova ravnateljica Agencije za upravljanje državnom imovinom Iva Galić, te predstavnici investitora. Nazočan je bio i samoborski gradonačelnik Krešo Beljak, ali niti on nije želio komentirati tijek sastanka. Ponovio je samo da je projekt Šmidhena, tj. Fantasylanda, projekt koji označava budućnost Samobora i da mu je ova gradska uprava, kao i prethodna, dala punu podršku i da ona nikad nije bila upitna, jer su učinili sve što je bilo potrebno da se krene s izgradnjom kompleksa, dodavši da su odnosi između Grada Samobora i tvrtke Fantazija uvijek bili korektni.

M.Š.

 

Prijem za vatrogasce u Gradu Svetoj Nedelji

Primanje za samoborske vatrogasce u Gradskoj vijećnici

Održan sastanak o projektu Fantasylanda na samoborskom Šmidhenu

Arhiva 2011

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002