11.05.2011.

Gradonačelnik Beljak na konferenciji za medije o mogućoj budućnosti vodoopskrbe i odvodnje u Samoboru

Nova tvrtka za vodovod i kanalizaciju

Gradonačelnik Beljak na konferenciji za medije o mogućoj budućnosti vodoopskrbe i odvodnje u Samoboru

Budućnost poslova vodoopskrbe i odvodnje na području Samobora bila je jedna od tema konferencije za medije samoborskog gradonačelnika Kreše Beljaka u srijedu, 11. svibnja. Naime, silom zakona te će poslove, pojednostavljeno rečeno, morati obavljati tvrtke kojima će to biti isključiva djelatnost, što u konkretnom slučaju, najavio je Beljak, znači izdvajanje poslova odvodnje iz samoborskog Komunalca, odnosno tvrtke Vodoopskrba i odvodnja iz sustava Zagrebačkog holdinga. Prema riječima gradonačelnika Beljaka za Samobor postoje dvije mogućnosti:

- Da (vodoopskrbu i odvodnju, op.n.) pripojimo poduzeću koje za sada nema nikakve veze sa Samoborom, a to je Vodoopskrba i odvodnja Zagrebačke županije ili pak poduzeću koje će se osnovati uskoro, a nastat će izdvajanjem iz Zagrebačkog holdinga i zvat će se Vodoopskrba i odvodnja Grada Zagreba. Pod njima je već naš vodovod pa je onda i logično da ostane nakon izdvajanja – rekao je gradonačelnik dodavši da će to značiti još jedan gubitak u smislu gradskih ingerencija/prihoda, no s druge strane će ipak omogućiti određeni gradski utjecaj kroz činjenicu da bi novo komunalno poduzeće, za razliku od Holdinga, imalo i samoborske članove uprave ili nadzornog odbora. Vezano uz tu temu gradonačelnik Beljak je rekao i kako se čeka da Zagrebački holding potpiše ugovor o preuzimanju žumberačkog vodovoda.

Od ostalih tema gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim odazivom na peticiju za povratak kirurgije u Dom zdravlja Samobor te iskoristio priliku još jednom pozvati građane da daju svoj potpis. Također je najavio skoro raspisivanje javnog natječaja za poslovne prostore novog autobusnog kolodvora te je istaknuo kako će otvaranje ponuda biti javno, odnosno da će svi zainteresirani imati slobodan uvid.

Na kraju konferencije za medije Beljak je izrazio i zadovoljstvo do sad održanim tribinama gradonačelnika. Odaziv je bolji za 20-30 posto i ima više pitanja nego u "prvom krugu" tribina, rekao je gradonačelnik te ustvrdio da mjesni odbori općenito rade bolje nego prijašnjih godina, što zbog tribina, a što zbog izdvajanja 10 puta više sredstava za mjesne odbore. Jedino negativno iskustvo, rekao je gradonačelnik, dogodilo se u Mjesnom odboru Sveti Martin pod Okićem, gdje je odaziv bio izuzetno slab i gdje je napustio tribinu nakon, kako je rekao, provokacija tamošnjeg predsjednika MO. Zato će tribina u tom mjestu biti ponovljena, a planira se i održavanje tribina u gradskim četvrtima.

K.S.

 

Gradonačelnik Beljak na konferenciji za medije o mogućoj budućnosti vodoopskrbe i odvodnje u Samoboru

Arhiva 2011

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002