16.08.2011.

Počeli radovi na obnovi krovišta srednjih škola u Samoboru

Novi krov na jesen, dogradnja čeka na Svjetsku banku i EU

Počeli radovi na obnovi krovišta srednjih škola u Samoboru

Samoborski srednjoškolci novu školsku godinu trebali bi dočekati s novim krovom nad glavom. Naime, na zgradi triju samoborskih srednjih škola (Gimnazije A.G.Matoš, Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole te Srednje strukovne škole) u Hebrangovoj ulici počeli su radovi na obnovi krovišta.

- Zagrebačka županija krenula je s radovima na krovištu objekta samoborskih srednjih škola iz razloga što je postojeći pokrov zgrade bio stari valoviti salonit, koji je ispucao, te je pri tome došlo do procurivanja u unutrašnje prostore škole. Isto tako, valoviti salonit je i ekološki neprihvatljiv, pa ga je potrebno zamijeniti - pojasnili su nam u županijskom Upravnom odjelu za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Zagrebačke županije u čijoj su ingerenciji srednje škole na području Zagrebačke županije.

Radove je temeljem javnog natječaja dobila tvrtka Graditeljstvo iz Sv. Ivana Zeline i to u iznosu od 1.555.146 kn (uključivo PDV). Kompletne troškove radova i nadzora podmiruje Zagrebačka županija, a u okviru radova će se postojeći pokrov površine krova od 5430m² demontirati i izvesti novi te izmijeniti gromobransku instalaciju i krovnu limariju.

Što se pak tiče mogućnosti da radovi na krovištu najavljuju više puta obećano proširenje i dogradnju prostora za samoborske srednje škole iz županije su ponovili kako još uvijek pomaka nema.

- Realizaciju ovako velikih kapitalnih investicija u školstvu Zagrebačka županija financira zajednički uz sudjelovanje Ministarstva (Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa ili Ministarstvo regionalnog razvoja šumarstva i vodnoga gospodarstva) i uz sudjelovanje lokalne samouprave (grada ili općine) na čijem području se izvode radovi. S obzirom na značajna sredstva koja treba uložiti u izgradnju predmetne škole Županija je 2009. godine nominirala navedeni projekt prema Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa za program Škologradnje, koji bi se kreditirao iz zajma Svjetske banke. Isto tako, početkom 2010. godine Županija je projekt SŠ Samobor nominirala i prema Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva za program CEB VII, koji bi se kreditirao sredstvima Razvojne banke Vijeća Europe. Do sada nismo dobili odgovore od navedenih Ministarstava o mogućem početku realizacije projekta SŠ Samobor – objasnili su u Upravnom odjelu za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Zagrebačke županije.

K.S.

 

Počeli radovi na obnovi krovišta srednjih škola u Samoboru

Arhiva 2011

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002